Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Puerto del Rosario

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Anton: “Alles zeer eenvoudig en begrijpelijk. Bedankt voor een geweldige vakantie!”

1 van 665 beoordelingen voor Puerto del Rosario
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Puerto del Rosario

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Puerto del Rosario bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 11 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Toyota Aygo
7 Dagen van 01.04 - 08.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 12 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Toyota Yaris
7 Dagen van 01.04 - 08.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 18 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Toyota Aygo
7 Dagen van 01.04 - 08.04.2024
Voorbeeld auto

Ervaar Puerto del Rosario en het eiland Fuerteventura met een huurauto.

Gezicht op Puerto del Rosario

Met Puerto del Rosario als uitvalsbasis, waarom zou u geen auto huren en Fuerteventura met een huurauto verkennen? Het is de beste manier om de wilde en afgelegen gebieden van het eiland te bereiken. U kunt de plaatsen bezoeken die u interesseren en flexibel en onafhankelijk blijven. Puerto del Rosario is de eilandhoofdstad van het Canarische eiland Fuerteventura. In de levendige havenstad aan de oostelijke oever van het eiland wonen ongeveer 30.000 mensen, dat is ongeveer een derde van de totale bevolking van Fuerteventura. De stad is het culturele en economische centrum van het eiland en biedt ook interessante bezienswaardigheden en attracties voor vakantiegangers. Puerto del Rosario is daarom het ideale uitgangspunt om het unieke eiland Fuerteventura te verkennen met een huurauto. Met MietwagenCheck kunt u het aanbod van autoverhuurbedrijven in Puerto del Rosario vergelijken en een huurauto voor Puerto del Rosario eenvoudig online boeken.

Ontdek de bezienswaardigheden en steden van Fuerteventura in het voorjaarMenu-Entry

Promenade van Puerto del Rosario

In Puerto del Rosario kunt u bezienswaardigheden ontdekken zoals de Iglesia Nuestra Senora del Rosario kerk. In de kleine kerk in het centrum van de stad is een op het eiland beroemde rozenkrans-madonna te zien. Er staan enkele tientallen beelden verspreid over het centrum van de stad, en ze zijn te vinden in calle León y Castillo, in de autovrije calle Primero del Mayo en langs de promenade aan het water. Langs de waterkant staat de fontein Fuente de la Explanada, met taferelen uit het leven van de bewoners, en de Horno de Cal, een historische kalkoven. Het Casa Museo Miguel de Unamuno, het huis en het museum van de Baskische schrijver die hier in ballingschap leefde. Maar als u verdere steden en eventueel hun bezienswaardigheden op Fuerteventura wilt verkennen, boek dan zeker een huurauto voor uw reis, want die heeft u niet alleen nodig bij het verkennen van de bezienswaardigheden, maar ook tijdens een stedentrip.

Waar kan ik het beste een huurauto vinden in Puerto del Rosario?

Park met palmbomen in Puerto del Rosario

De reis van Duitsland naar Puerto del Rosario of Fuerteventura vindt plaats met het vliegtuig naar de luchthaven Fuerteventura (FUE). De luchthaven is zeer duidelijk, modern, schoon en de check-in is zeer snel. De vliegtijd vanuit Duitsland is ongeveer 4,5 uur. De luchthaven Fuerteventura ligt op ongeveer 7 km afstand van Puerto del Rosario en wordt direct benaderd vanuit de Duitstalige landen door alle grote luchthavens en bekende luchtvaartmaatschappijen. De veerboot van Puerto del Rosario naar Las Palmas, Gran Canaria kost ongeveer 40€ voor een volwassen persoon. Andere veerverbindingen zijn onder andere een veerboot per uur van Corralejo naar Playa Blanca op het noordelijke buureiland Lanzarote.

Verkeer op Fuerteventura

Haven van Puerto del Rosario bij zonsondergang

Om de echt mooie plaatsen en stranden van het eiland te bereiken, is het aan te raden om een huurauto te nemen. De wegen op Fuerteventura zijn enkele jaren geleden volledig vernieuwd en daardoor zeer goed begaanbaar. Maar sommige hoogtepunten van het eiland zijn alleen bereikbaar via deels hobbelige en avontuurlijke wegen. Maar de autoverhuurders op het eiland verbieden (waarschijnlijk uit ervaring) om deze plaatsen te bezoeken met normale auto's. Als men alles van het eiland wil bereiken, moet men een terreinwagen huren.

Huur een auto in Spanje en Puerto del Rosario

In veel Spaanse vakantieregio's, zoals de Canarische Eilanden, zijn huurauto's zeer goedkoop. De reden hiervoor is de sterke concurrentie van de dealers. Zo kan eigenlijk iedere vakantieganger zich een huurauto veroorloven. Wie de auto voor langere tijd wil reserveren of speciale wensen heeft (zoals een kinderzitje) is het raadzaam om de huurauto vooraf via internet te reserveren.

Algemene verkeersinformatie voor de huurauto in Spanje

Slepen

Als u pech heeft, mag u uw auto niet laten wegslepen door een andere auto. U moet altijd een sleepdienst bellen, waarvan de service in Spanje meestal is inbegrepen in de autoverzekering.

Overheidsgebouw in Puerto del Rosario
Historisch gebouw in Puerto del Rosario
Alcohol

De alcohollimiet is 0,5 deel per duizend in het bloed en 0,25 deel per duizend in de adem. Voor beginnende bestuurders (minder dan twee jaar in het bezit van een rijbewijs) is de limiet 0,3 per mille in het bloed en 0,15 per mille in de adem.

Lichten

Gedimde koplampen zijn overdag niet verplicht voor auto's. Het wordt echter steeds vaker aanbevolen door de Spaanse wegenautoriteiten, vooral op plattelandswegen, op bewolkte dagen en in de donkere maanden van het jaar.

Zonsondergang op het strand in Puerto del Rosario
Haven en stad in Puerto del Rosario
Documenten

De minimumleeftijd voor chauffeurs in Spanje is 18 jaar. Alle bestuurders zijn verplicht een rijbewijs, kentekenbewijs en verzekeringspapieren bij zich te hebben. Vakantiegangers uit EU-landen kunnen met hun eigen rijbewijs gemakkelijk in Spanje rijden en hebben geen extra internationaal rijbewijs nodig.

Snelheidslimieten in Puerto del Rosario en Fuerteventura

Haven en boten in Puerto del Rosario

De maximale snelheid wordt altijd aangegeven met borden, omdat deze kan variëren afhankelijk van de toestand van de weg.

  • In de stad: 50 km/u
  • Landwegen: 90 km/u
  • Snelwegen: 110 km/u

Wanneer is de beste tijd van het jaar om naar Puerto del Rosario te reizen?

Op een eiland als Fuerteventura is er in principe geen beste seizoen. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en voor- of nadelen. In de zomer kan men bijvoorbeeld heerlijk ontspannen aan zee en een week lang alleen aan het strand liggen, maar dit is het hoogseizoen en dat betekent dat het ontzettend druk is. In de winter daarentegen kunt u waarschijnlijk niet veel zwemmen in de zee, maar de temperaturen zijn perfect om het hele eiland en uw steden te verkennen. We hebben een klimaattafel samengesteld die u kunt gebruiken om uw voors en tegens lijstje aan te vullen.

Haven in Puerto del Rosario
Haven in Puerto del Rosario
Maand Jan Feb Mar apr Mei Juni Jul Augustus Sep Okt nov Dec Ø
Max. Temp (in °C) 19 19 20 21 23 24 28 27 26 24 11 29 22
Min. temperatuur (in °C) 13 12 13 13 16 16 19 20 18 17 15 13 15
Zonuren per dag 6 8 7 8 9 10 11 11 7 7 6 5 7
Regenachtige dagen 7 5 4 2 1 0 0 0 0 4 5 7 2
Watertemp. (in °C) 18 18 17 18 18 20 21 22 22 22 20 19 19

Excursies met de huurauto op FuerteventuraMenu-Entry

  • Duinpark El Jable
  • Dierentuin Oase Park
  • Museum Ecomuseo La Alcogida
  • Berg La Montana Tindaya
Haven in Puerto del Rosario

Fuerteventura is de tweede grootste van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan, ten noordwesten van de kust van Afrika. Fuerteventura is in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat en is gezegend met de mooiste stranden van de archipel, een ruig mooi landschap en meer dan 3.000 uur zon. Het is al lang een topbestemming voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het culturele erfgoed van het eiland en het grote aantal eeuwenoude herenhuizen en prachtige kerken bewonderen. Populair bij toeristen zijn de brede zandstranden langs de oostkust. De constante wind maakt de stranden van het eiland interessant voor watersporters, surfers aan de westkust, windsurfers in het noorden bij Corralejo of aan de oostkust (vooral op het lange stuk strand tussen Costa Calma en Jandía). Ook het kitesurfen heeft zich hier de laatste jaren gevestigd. Het westen van het eiland bestaat voor een groot deel uit steile kusten met levensbedreigende stromingen op zee. In het berglandschap van Fuerteventura, maar ook op de hellingen die aflopen naar de stranden van de oostkust, kun je de schattige Atlas-eekhoorns tegenkomen, die zich nimbels door de rotsen bewegen en van geval tot geval aan de mens gewend zijn. De eerste dieren werden in 1965 vanuit Noord-Afrika geïntroduceerd; ze vermenigvuldigden zich snel en veroorzaken vandaag de dag soms ernstige schade aan de vegetatie.

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

665 Ervaringen van onze klanten in Puerto del Rosario

Beoordeling van Sophie H.

“op. Alle diensten en beloftes werden vervuld. Ik heb de auto ontvangen en teruggebracht met een volle tank.”

Beoordeling van Jens R.

“Ongecompliceerde en klantvriendelijke levering en ophalen van het voertuig...”

Beoordeling van Uwe E.

“Na een lekke band kregen we meteen een nieuwe huurauto. Vriendelijke service. Alles is in orde...”

Beoordeling van Mario Hendrik

“Geen klachten. Alles was in orde. Ik heb zelden zo'n goede huisbaas gehad.”

Beoordeling van Thomas W.

“Alles werkte perfect! Voor de zekerheid hadden we een uitgebreide verzekering zonder eigen risico, en alles was in ongeveer 3 minuten geregeld toen we de auto terugbrachten.”

Beoordeling van Theresa U.

“Alles werkte geweldig...”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat