Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Rotterdam

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Julian: “Perfect, alles werkte perfect. Waar voor je geld.”

1 van 145 beoordelingen voor Rotterdam
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Rotterdam

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Rotterdam bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 33 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Toyota Aygo
7 Dagen van 27.06 - 04.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 35 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Opel Corsa
7 Dagen van 27.06 - 04.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 38 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Toyota Aygo
7 Dagen van 27.06 - 04.07.2024
Voorbeeld auto

Autoverhuur in Rotterdam onder de loep

Rotterdam is één van de grootste steden van Nederland en is daardoor een indrukwekkende stad om doorheen te rijden wanneer men Nederland bezoekt. Rotterdam beschikt over één van de grootste havens ter wereld, maar dat is niet het enige waar de stad om bekend staat.

Indrukwekkende bouwwerken zoals de Euromast en de Erasmusbrug zorgen voor iconische herinneringspunten in de stad. Daarnaast is er een groot aanbod aan verschillende leuke uitstapjes die door de hele stad gevonden kunnen worden.

Ontdek Rotterdam, de industriële hoofdstad van Nederland, eenvoudig met een huur auto. Vergelijk én boek daarom via onze website de verschillende prijzen voor autohuur in Rotterdam.

Waar kunt u een auto huren in Rotterdam?

Eén van de grootste steden van Nederland beschikt natuurlijk over verschillende plaatsen om een huurauto te bemachtigen. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven met diverse vestigingen aanwezig door de gehele stad. Op Rotterdam Airport zijn de meeste internationale verhuurders aanwezig met veelal een balie direct in de aankomsthal. Mocht u dus aankomen op Rotterdam Airport dan kan er meteen een auto gehuurd worden vanaf het vliegveld.

Uiteraard zijn in het centrum van Rotterdam, nabij het Centraal Station, maar ook in de verschillende andere wijken meer dan voldoende mogelijkheden om een auto te huren. Hier zijn niet alleen de bekende internationale autoverhuurders met verschillende vestigingen vertegenwoordigd, maar ook vele lokale verhuurbedrijven.

Regels en voorwaarden voor autoverhuur in Rotterdam

In Nederland en dus ook in Rotterdam, gelden enkele regels met betrekking tot autoverhuur. Zo moet de huurder van de auto veelal minimaal 21 jaar oud zijn en minstens 1 jaar in het bezit zijn van zijn of haar rijbewijs. Bestuurders jonger dan 25 jaar moeten een extra toeslag betalen, bovenop de huurprijs. Verder zijn er in Rotterdam verschillende blauwe zones. Om hier te mogen parkeren heeft men een parkeerschijf nodig. Doorgaans geeft dit recht op 2.5 uur lang kosteloos parkeren. Alle huurauto’s hebben daarom standaard een parkeerschijf in de auto.

Verzekeringen

Per autoverhuurbedrijf kunnen er verschillende regels en voorwaarden zijn met betrekking tot de verzekering en dekking. Met een simpele zoekopdracht op onze website kunt u deze verschillen makkelijk zien en vergelijken. Mocht het toch niet helemaal duidelijk voor u zijn, vraag het ons dan gerust voor de zekerheid via de chat, mail of telefoon.

Verkeersregels in Rotterdam

Alle standaard Europese regels zijn van toepassing in Rotterdam. Als het om rotondes gaat is het verplicht om richting aan te geven wanneer men de rotonde verlaat. Dit is niet het geval bij het oprijden van de rotonde.
Verder is het verboden om in Nederland mobiele telefoons te gebruiken achter het stuur. Dit geldt voor zowel bellen als het versturen van een appje. Mocht u hierop betrapt worden dan zal er een boete uitgedeeld worden van 239 EUR.

Tolwegen Nederland

In Rotterdam zijn geen tolwegen waar rekening mee gehouden moet worden. Deze zijn er zelfs in heel Nederland niet. Er zijn enkel twee tunnels in Nederland waar tol betaalt moet worden. Dit zijn de Kilttunnel bij Dortrecht en de Westerscheldetunnel.

Maximum Snelheid in Nederland

In Nederland gelden de volgende maximumsnelheden voor personen auto’s.

Straat Snelheid
Snelweg 100 - 130 km/h
Buiten  bebouwde kom 80 km/h
Binnen Bebouwde Kom 50 km/h

Het overschrijden van deze maximumsnelheden kan leiden tot hoge boetes, aangezien de boetes in Nederland relatief hoog zijn.

Toegestane hoeveelheid Alcohol in Nederland

In Nederland mag een ervaren bestuurder 0,5 promille alcohol in zijn of haar bloed hebben. Voor beginnende bestuurders is het limiet 0,2 promille. In Nederland is iemand een ervaren bestuurder wanneer hij of zij meer dan vijf jaar beschikt over een rijbewijs.

Blaast iemand bij een alcohol controle meer dan 0,8 promille, dan moet diegene verplicht een EMA-cursus volgen. Hieraan zitten naast de boete ook nog kosten van enkele honderden euro’s aan verbonden.

Bezienswaardigheden in Rotterdam

Door een goede infrastructuur is het eenvoudig om in Rotterdam met een huurauto naar  bezienswaardigheden te rijden. Autoverhuur in Rotterdam is daarom een zeer logische keuze.

Eén van de vele bezienswaardigheden die men zou kunnen bezoeken in Rotterdam is de Euromast. Deze mast is ongeveer 185 meter hoog en is daarmee de hoogste toegankelijke toren van Nederland. In deze toren beschikt u over een prachtig uitzicht over de stad Rotterdam. Voor de liefhebbers van spanning en avontuur is het ook mogelijk om van de Euromast te abseilen of tokkelen. Verder is er ook de mogelijkheid om op 96 meter hoogte te dineren.

Een leuk dagje uit in Rotterdam kan ook eenvoudig bij Diergaarde Blijdorp. Deze bijzonder dierentuin zit al vanaf 1938 op dezelfde locatie in de stad en is daardoor niet meer weg te denken. In deze dierentuin vindt men dieren uit alle hoeken van de wereld. Voor een unieke ervaring worden er ook speciale rondleidingen achter de schermen georganiseerd.

 Verder is het rijden over de Erasmusbrug met de huurauto ook een absolute aanrader. Deze brug is 284 meter lang en 139 meter hoog. De indrukwekkende architectuur van de brug maakt het een uniek monument midden in de stad.

Een auto huren in de mooie stad Rotterdam is eenvoudig en zeker de moeite waard!

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat