Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Utrecht stad

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Jana: “Vond de perfecte auto voor mijn reis zonder problemen.”

1 van 145 beoordelingen voor Utrecht stad
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Utrecht stad

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Utrecht stad bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 35 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Toyota Aygo
8 Dagen van 22.07 - 29.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 42 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Ford Fiesta
8 Dagen van 22.07 - 29.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 41 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Toyota Aygo
8 Dagen van 22.07 - 29.07.2024
Voorbeeld auto

Auto Huren Utrecht

Utrecht is een prachtige stad die ook nog eens heerlijk centraal in Nederland ligt. Dit zou al reden genoeg moeten zijn om een auto te huren in Utrecht en er eens op uit te gaan. Veel toeristen komen naar Utrecht omdat het zo’n gezellige stad is maar blijven langer omdat vanaf Utrecht bijna elke stad in Nederland met een gehuurde auto gemakkelijk te bezoeken is binnen een dag. Een echte aanrader dus!

Gemeente Utrecht

In de binnenstad van Utrecht kunt u de kanalen bekijken vanaf het water in een rondvaartboot of zelf rondwandelen over de kades. Aan het water zijn meerdere restaurants en terrasjes te vinden om iets te eten of te drinken. in Utrecht kunt u de 112 meter hoge Domtoren beklimmen en vele mooie kerken en andere oude gebouwen bekijken. En natuurlijk kunt u er met de lange winkelstraten erg goed shoppen! Hoewel de binnenstad van Utrecht niet zo groot is heeft u wellicht wel een auto nodig om naar de andere gebieden in de stad te komen. Per huurauto kunt u bijvoorbeeld naar de Nedereindseplas waar u terecht kunt voor ski- en snowboardcursussen of een stukje kunt wielrennen, mountainbiken of skeeleren op de Nedereindse Berg. De grote waterplas is op dit moment in ontwikkeling maar zal over een tijdje ook zeker de moeite waard zijn.

Andere mooie steden in Nederland

Zoals eerder genoemd is Utrecht een van de meest centrale steden van Nederland. Vanaf Utrecht Centraal kunt u per trein vele kanten op. Maar als u in Utrecht een auto huurt kunt u pas echt overal heen. Denk maar eens aan de mooie hoofdstad van Nederland, Amsterdam. Of ga een Bossche bol eten in ’s-Hertogenbosch. Geniet van de oude straten, grachten en mooie panden in Amersfoort of Leiden of reis een stukje verder om lekker te gaan shoppen in Groningen of Maastricht. Binnen twee uur kunt u in elk van deze plaatsen komen. Hieronder vindt u een overzicht van de reistijd per huurauto vanuit Utrecht naar andere grote steden in Nederland.

Plaatsnaam Reistijd
Den Haag 60 minuten
Leiden 55 minuten
Rotterdam 50 minuten
Amsterdam 50 minuten
's-Hertogenbosch 40 minuten
Amersfoort 30 minuten
Maastricht 120 minuten
Groningen 120 minuten

Welke huurauto kiezen?

Als u dit leest bent u hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een huurauto in Utrecht. Maar hoe weet u nou welke auto u moet kiezen? Er zijn zoveel mogelijkheden en elk bedrijf heeft een andere ‘beste keus’. Daarom heeft Driveboo voo u alle beschikbare huurauto’s al op een rijtje gezet en kunt u met makkelijke filters de perfecte huurauto vergelijken, boeken en huren. Allereerst hangt het voor uw perfecte huurauto ervan af hoeveel mensen er in de auto moeten passen. Bent u alleen of met zijn tweeën en bent u niet van plan om meer mensen te vervoeren, dan kunt u gerust gaan voor de kleinste auto die verhuurd wordt. Mits u dat natuurlijk fijn vindt. Het is altijd een goed idee om een auto te kiezen die comfortabel is en waar u zich comfortabel in voelt. Misschien wilt u juist graag eens in alleen rondrijden in een grote, dure auto. Bijna elk verhuurbedrijf in Utrecht heeft wel zo’n luxe auto in het aanbod zitten. Gaat u veel op reis door heel Nederland en maakt het niet uit waar u parkeert? Dan is een grote auto geen probleem. Wilt u echter graag de binnenstad in of zo dicht mogelijk bij een bepaalde bezienswaardigheid parkeren, dan kan het handiger zijn om een kleinere auto te huren die overal kan inparkeren. In Nederland is er eigenlijk nooit noodzaak voor veel vermogen of four-wheel-drive, zeker niet in en rond Utrecht. Mits het gezelschap en de eventuele bagage erin passen, kunt u elke auto kiezen de u maar wilt. Let wel even op welke brandstof er getankt moet worden – u zult niet de eerste zijn die voor hoge kosten komt te staan omdat in de huurauto diesel moet terwijl uw eigen auto benzine gebruikt, of andersom – en of de auto een automaat is of een schakelwagen.

Extra’s en tips voor autohuur in Utrecht

Na het kiezen van de juiste huurauto bent u nog niet meteen klaar om te vertrekken. Er moeten nog extra’s gekozen worden. Wilt u bijvoorbeeld een navigatiesysteem mee hebben en zo ja welke? Hoe wilt u de auto verzekerd hebben? Gaat u bijvoorbeeld voor extra inzittendenverzekering, verzekering voor schade aan banden of ramen en u kunt eventueel het eigen risico volledig afkopen. Het is verstandig om voor u een auto huurt te bedenken welke auto u nodig heeft en welke zaken u graag extra wilt. Een andere tip is om de huurauto van tevoren te reserveren. Het zou jammer zijn als u aankomt om een auto te huren, maar de auto die u graag wilt al verhuurd is.

Welke auto u ook gaat huren in Utrecht, vergeet niet de omgeving te verkennen en als u tijd heeft andere steden te bezoeken, want Nederland heeft veel moois te bieden!

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat