Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Johannesburg

 • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Jonathan: “Voor de 2e keer geboekt. Ideaal, ongecompliceerd, eerlijke prijzen.”

1 van 145 beoordelingen voor Johannesburg
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Johannesburg

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Johannesburg bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 18 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Hyundai Atos
7 Dagen van 18.01 - 25.01.2025
Voorbeeld auto
vanaf 21 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Toyota Starlet
7 Dagen van 18.01 - 25.01.2025
Voorbeeld auto
vanaf 25 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Kia Picanto 5dr A/C
7 Dagen van 18.01 - 25.01.2025
Voorbeeld auto

Ontdek Johannesburg met een huurauto

Bent u van plan een reis naar Johannesburg te maken? Rond uw plannen af met een huurauto. Zo bent u niet alleen flexibel, maar kunt u ook spontaan het Afrikaanse land buiten de grote stad verkennen. Het prijsvergelijkingsportaal van MietwagenCheck helpt u niet alleen om tijd, maar ook geld te besparen. U kunt niet alleen kiezen tussen verschillende verzekeringen, voertuigcategorieën, acceptatie- en afleverstations. Heeft u een kinderzitje nodig? Extra diensten kunnen ook direct tijdens het boekingsproces op MietwagenCheck worden ingevoerd. U heeft dus van tevoren alles gepland voor een vlotte acceptatie van uw voertuig in Zuid-Afrika.

Aanvaarding van het huurvoertuig

Er zijn verschillende internationale en nationale aanbieders in het hele land. Veel autoverhuurstations zijn te vinden op luchthavens. In Johannesburg worden huurauto's aangeboden op de luchthaven, maar ook in de stad.

Johannesburg Luchthaven

De belangrijkste luchthaven van het land ligt ongeveer 20 kilometer buiten Johannesburg. Het dient ook als een hub voor de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij South African Airways. Pretoria, de hoofdstad is ook rechtstreeks bereikbaar via de O.R. Tambo luchthaven (JNB). U kunt kiezen tussen verhuurstations direct in de luchthaventerminal en stations buiten het gebouw. Als het station zich buiten het luchthavengebouw bevindt, brengt een shuttle u naar uw agent. Haal uw huurauto direct op de luchthaven op.

Autobedrijf in de stad

Uitzicht over de stad

Uitzicht over de stad

Wilt u uw huurauto ophalen in Johannesburg City? Dat is geen probleem. Er zijn ook autoverhuurstations in de stad Johannesburg. Bij het zoeken naar uw volgende huurauto op het portaal van MietwagenCheck, zoekt u naar de stad Johannesburg. Het exacte adres van de verhuurstations vindt u in de individuele aanbiedingen. Als u een navigatiesysteem nodig hebt voor stadsverkeer, kunt u dit toevoegen aan het boekingsmasker.

Johannesburg is net zo internationaal als de autoverhuurbedrijven. U kunt onder andere de volgende verhuurders ter plaatse ontmoeten.

 • raad
 • budget
 • Europcar
 • rand
 • hertz
 • Zestig

Verhuur met meerdere personen

Heeft u een reis gepland met familie, vrienden of collega's? Als u niet alleen reist in de auto, is het meestal de moeite waard om een extra bestuurder te boeken. Voor langere afstanden is het veiliger om niet continu te rijden. De extra personen kunnen ook ter plaatse worden geregistreerd. Dit kan echter leiden tot hogere prijzen en langere wachttijden. De extra kosten voor extra chauffeurs zijn te vinden in de huurvoorwaarden van de aanbieding. Alle bestuurders van de auto moeten zich bij de inontvangstneming van het voertuig kunnen identificeren met een geldig rijbewijs.

Driveboo Tip:

Indien het voertuig wordt bestuurd door personen die niet als extra of hoofdbestuurder zijn ingeschreven, vervallen alle verzekeringsuitkeringen in geval van schade.

Minimumleeftijd voor aanvaarding

Jonge bestuurders in de auto

De minimumleeftijd voor het besturen van een huurauto in Zuid-Afrika is mametan 21 jaar. Helaas is het voor jongeren onder deze leeftijd niet mogelijk om een aanbod te doen. Voor jonge automobilisten tot 25 jaar zijn er vaak geen zogenaamde kosten voor jonge automobilisten. Dit is ook terug te vinden in de huurvoorwaarden. U kunt echter ook gewoon op het zoekmasker van MietwagenCheck klikken om aan te geven dat u niet 26-69 jaar oud bent. U krijgt dus alleen aanbiedingen te zien waarin de kosten voor jonge bestuurders zijn inbegrepen.

Verkeersregels en wegen in Johannesburg

In het algemeen geldt in heel Zuid-Afrika links verkeer. De straten zijn in goede staat in de hele stad. Ook als u buiten Johannesburg reist, kunt u nog steeds ontspannen. De meeste snelwegen zijn ook in goede staat. Alleen in arme of dunbevolkte gebieden moet men rekening houden met kuilen en andere schade aan de wegen. Hiervoor raden wij u aan een bodemverzekering af te sluiten. Als u op kruispunten aankomt, let dan vooral op de voetgangers. Rode lichten worden vaak gepasseerd. Omdat er veel flitsen zijn, houden de meeste bewoners zich ook aan de snelheidslimieten.

straat maximumsnelheid
binnensteden 60 km/h
buiten de stad 100 km/u
snelweg 120 km/u

De verrassing Johannesburg

Johannesburg zal veel buitenlanders verrassen. Helaas heeft de stad de reputatie zeer gevaarlijk te zijn. De laatste jaren is er echter veel gebeurd. Dit zijn heupen, veilige gebieden waar mensen van verschillende afkomst en rassen zich hebben ontwikkeld. Vergeleken met Kaapstad staat Johannesburg op de tweede plaats. Toch is een reis altijd de moeite waard. Vergeleken met andere grote steden liggen de bezienswaardigheden van de stad niet in het centrum. De twee kwartalen Maboneng en Braamfontein zijn veel meer aan te bevelen.

De hippe wijk Maboneng
Maboneng in Johannesburg

Maboneng is soms de coolste wijk van de stad. Wij raden u aan om hier naar accommodatie te zoeken. De stad en andere bezienswaardigheden kunnen van hieruit perfect worden verkend met een huurauto. Door de goede veiligheidssituatie van Maboneng is het ook mogelijk om 's nachts met het gehuurde voertuig of te voet op straat te zijn. Deze wijk was vroeger een van de gevaarlijkste in Johannesburg. Reizigers zijn hier niet verdwaald. Dit is volledig veranderd. Kunstenaars en creatieve mensen zijn gekomen. Nu wordt het straatbeeld gekenmerkt door koele restaurants, bars en moderne lofts. Maboneng betekent "Het Licht". Dat is precies wat deze buurt heeft bereikt. Het heeft licht geworpen op het voorheen nogal donkere Johannesburg. Met een beveiligde huurauto kunt u alle mooie hoekjes van Maboneng super comfortabel verkennen.

De studentenwijk Braamfontein
Voorstad van Johannesburg

Er zijn hier veel verschillende moderne jongeren. Een bezoek aan de wijk is vooral de moeite waard op zaterdag. Wekelijks kunt u de "Burenmarkt" bezoeken. Hier kunt u kleding en voedsel van over de hele wereld kopen. De markt sluit echter om 15.00 uur. Zuid-Afrika's stad Johannesburg heeft zichzelf opnieuw uitgevonden door middel van moderne wijken zoals Braamtfontein.

Bungee-jumpen bij de Orlando Towers
Johannsburg Orlando Toren

Oorspronkelijk waren de torens ooit onderdeel van een energiecentrale in Johannesburg. De kleurrijk geschilderde koeltorens bevinden zich in de dichtstbevolkte wijk van de stad. Tegenwoordig dienen ze echter alleen nog maar als een adrenalinekick. Hier kunt u bungeejumpen vanaf een hoogte van 100 meter. Een echte sensatie. Het complex ligt op ongeveer 17 kilometer van het stadscentrum. Wanneer u naar Soweto rijdt, kunt u de kleurrijke iconische torens op Chris Hani Road niet missen.

 • 550 Zuid-Afrikaans Zwaargewicht / per persoon
 • Geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
 • In de wijk Soweto
 • Ongeveer 30 minuten met de huurauto

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat