Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Leoben

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Christoph: “Echt een super portaal. Prijzen onverslaanbaar laag.”

1 van 145 beoordelingen voor Leoben
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Leoben

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Leoben bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 37 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleine auto
bijv. SEAT Ibiza
7 Dagen van 25.04 - 02.05.2024
Voorbeeld auto
vanaf 38 € per dag
Kleinste auto

Alleen of met weinig bagage? Juiste keuze!

bijv. Ford KA
7 Dagen van 25.04 - 02.05.2024
Voorbeeld auto
vanaf 39 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleine auto
bijv. Seat Ibiza
7 Dagen van 25.04 - 02.05.2024
Voorbeeld auto

Leoben - Met de huurauto naar Stiermarken

Gezicht op Leoben

Als u nog geen vakantieplannen heeft, is hier een tip: stap op het vliegtuig, boek een huurauto op de luchthaven van Graz en rij naar Leoben. In het zuidelijke buurland Oostenrijk is het een uitstekende plek om uw vakantie door te brengen. Het hele jaar door. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes, het land en de mensen hun eigen liefdevolle charme. Geniet van de gastvrijheid van onze zuiderburen en de culinaire hoogstandjes van de Oostenrijkse keuken. Vergelijk de prijzen van autoverhuurbedrijven in Leoben snel en eenvoudig.

Stadsrit met de huurauto in het voorjaar of de zomerMenu-Entry

De lente is het seizoen waar je de hele winter op wacht, want eindelijk smelt de sneeuw en wordt het weer warmer. Dus je kunt weer meer buiten doen en uitkijken naar de komende zomer. In beide seizoenen kun je veel doen, omdat ze vol mogelijkheden zitten, maar het beste wat je in een buitenlandse stad kunt doen is een roadtrip of stedentrip. Met een huurauto is dit zeer eenvoudig en flexibel en kunt u dus meerdere plaatsen tegelijk in één vakantie ontdekken.

Graz stadscentrum

Graz

Gezicht op Wenen

Wenen

Excursies van Leoben Afstand Duur per huurauto
Kapfenberg ca. 29 kilometer ca. 27 minuten
Eisenerz ca. 31 kilometer ongeveer 30 minuten
Spielberg ongeveer 34 kilometer ongeveer 23 minuten
Graz ongeveer 60 kilometer ongeveer 50 minuten
Wolfsberg ca. 93 kilometer ca. 1 uur & 10 minuten
Hartberg ca. 96 kilometer ca. 1 uur & 23 minuten
Wenen ca. 165 kilometer ca. 1 uur & 50 minuten

Waarom zou u met een huurauto naar Leoben rijden?

Leoben is de hoofdstad van het gelijknamige district (vergelijkbaar met een provinciestadje) in Stiermarken, dat in Oostenrijk ook wel "de groene mark" wordt genoemd. Waar deze naam vandaan komt is voor iedereen direct duidelijk als je naar de omgeving kijkt. Puur natuur! Ingebed in de Oostenrijkse Alpen wonen, werken en studeren hier ongeveer 25.000 mensen. Maar niet alleen dat. De stad wordt gevormd door een geschiedenis waarin de mijnbouw en de metallurgie een grote rol speelden en nog steeds spelen. Hier vindt u niet alleen de Universiteit van Leoben, maar ook de belangrijkste locatie van de Oostenrijkse ijzer- en staalindustrie. Vanaf hier kunt u de belangrijke historische ijzeren weg volgen en zich verwonderen over de mijnen, musea en andere bezienswaardigheden.

Wat is de beste manier om in Leoben te komen?

Leoben stadscentrum

Leoben ligt, zoals reeds beschreven, in Oostenrijk. Meer bepaald in Stiermarken. De beste manier om er te komen is met het vliegtuig, te landen in Graz (GRZ) en de resterende 75 km met de huurauto naar Leoben te rijden, waar u ongeveer 50 minuten later zou moeten aankomen. Een huurauto is in meerdere opzichten aan te bevelen. Enerzijds bespaart u zich de lange reis door Duitsland en de Alpenrepubliek, die gekenmerkt wordt door Alpenpassen en tunnels en tolwegen. Dit bespaart uw auto ook enkele honderden kilometers en uzelf veel tijd. U haalt uw huurautoKFZ direct na reservering via MietwagenCheck op de luchthaven op, want u kunt het grootste aanbod en de laagste prijs verwachten. Dan gaat het via de snelweg naar Leoben, 75 km verderop.

Reisarrangementen - Vakantie in Oostenrijk

Het maakt niet uit of u uw vakantie in Duitsland of in Oostenrijk doorbrengt. Beide bevinden zich in het hart van Europa. In beide landen wordt Duits gesproken, de euro is de munt en de levensstandaard is zeer hoog. Dat betekent: hier kunt u veel voor uw geld verwachten, zowel op het gebied van accommodatie als op het gebied van voeding en infrastructuur. Sinds 2015 zijn er weer grenscontroles bij enkele grensposten tussen Duitsland en Oostenrijk. Natuurlijk kunt u deze met het vliegtuig vermijden. Je kent de conventionele paspoortcontrole genoeg. U verliest geen onnodige tijd bij het inchecken. Aangezien er in alle EU-landen over het algemeen een identiteitskaart nodig is, kan het geen kwaad om deze ook in Oostenrijk te dragen, hoewel je ze zeker zelden nodig zult hebben.

Waar moet u op letten bij het huren van een auto in Leoben?

Gezicht op Leoben

Als buurland van Duitsland zijn de wetten van Oostenrijk niet geheel verschillend van de onze. Deels zijn ze wat strenger en de straffen voor verkeersovertredingen zijn hoger. Maar over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over eventuele conversieproblemen. Het grootste verschil tussen Oostenrijk en Duitsland is op dit moment zeker dat je in Oostenrijk een geldig snelwegvignet op je voorruit moet laten zien als je gebruik maakt van een snelweg of tweebaansweg. In Duitsland is dit nog steeds iets van de toekomst. Maar de verhuurder had zijn auto's toch al moeten uitrusten met een huurauto. Op deze manier hoeft u alleen per geval tol te betalen voor individuele tunnels of bergpassen. De snelheidslimieten verschillen van die in Duitsland, vooral op de snelwegen.

  • In de stad: 50 km/u
  • Buiten de stad: 100 km/u
  • Snelweg: 130 km/u

Parkeren met de huurauto in Leoben

Gezicht op Landschadt in Leoben

Het parkeren is hetzelfde als in Duitsland. Je moet betalen waar je ook kijkt. Openbare parkeerplaatsen hebben meestal machines waar je een kaartje moet kopen. Bewaakte, privé parkeerplaatsen en parkeergarages kunnen achteraf betaald worden met creditcards e.d.. U vindt echter gegarandeerd parkeerplaatsen waar u ze nodig heeft.

Verzekering voor huurauto's

In principe maakt het niet uit waar u een KFZ huurt, "fully comprehensive without deductible" is de beste optie, omdat dit het zorgeloze totaalpakket is. Als aansprakelijkheidsdekking bevelen wij een totaal schadebedrag van 7,5 miljoen euro aan. In het aanbod van de autoverhuurbedrijven kunt u ook kiezen voor de soorten verzekeringen. Wilt u meer weten over verzekeringen, lees dan onze blog op onze verzekeringstips voor u.

Moet ik in Graz een borg betalen?

Gezicht op Leoben

Elk autoverhuurbedrijf vraagt een borg. De borg dient als zekerheid voor de verhuurder. De hoogte van de borg is afhankelijk van de waarde van het voertuig. Vaak wordt het bedrag van de borg uitsluitend voor de duur van de huurperiode op uw creditcard geblokkeerd. Als de auto zonder schade wordt geretourneerd, wordt de borg direct teruggestort. Vergeet niet om de creditcard te belasten met het juiste bedrag van de aanbetaling, want het belasten van de creditcard met hogere bedragen kan soms tot twee weken duren.

Kan ik een tweede chauffeur registreren?

Controleer bij MietwagenChecken hoe hoog de toeslag voor een tweede bestuurder is en aan welke eisen hij moet voldoen. Bij veel aanbiedingen is dit zelfs gratis. Dan hoeft u niet altijd de enige achter het stuur te zijn en kunt u meer genieten van lange reizen met de huurauto. Vergeet niet, als u een van uw reisgenoten achter het stuur van de huurauto laat zitten zonder dat deze persoon als extra bestuurder is geregistreerd en er iets gebeurt, vervallen alle afgesloten verzekeringen onmiddellijk en wordt de schade betaald uit de borg die u hebt achtergelaten.

Wanneer is de beste tijd om te reizen in Leoben?

Rivier in Leoben

Het hangt allemaal af van wat je wilt meemaken. U reist hier midden in de Alpen, in een stad waar veel te zien is en dicht bij de provinciehoofdstad Graz (ca. 300.000 inwoners). Wilt u een rondleiding door de stad en een bezoek brengen aan musea en mijnen? Kom dan in de warme seizoenen. Wil je gaan wandelen? Dan is de herfst bijzonder mooi. Alle soorten wintersporten zoals langlaufen, rodelen, schaatsen, skiën en zelfs skischansspringen worden in de directe omgeving aangeboden. Wintersporters moeten dus in de winter komen om aan hun trekken te komen.

Maand Jan Feb Mar apr Mei Juni Jul Augustus Sep Okt nov Dec Ø
Max. Temp (in °C) 0 4 9 15 19 23 25 19 17 14 9 3 13
Min. temperatuur (in °C) -4 -4 0 6 9 13 14 14 11 6 1 -1 5
Zonuren per dag 2 4 5 6 7 8 8 7 6 4 2 3 5
Regenachtige dagen 9 9 9 11 15 15 15 13 11 12 12 11 11

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat