Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Graz

 • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Jasmin: “Alles ging goed. Graag gedaan! Bedankt...”

1 van 145 beoordelingen voor Graz
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Graz

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Graz bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 33 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Suzuki Swift
7 Dagen van 10.06 - 17.06.2024
Voorbeeld auto
vanaf 33 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Fiat Punto
7 Dagen van 10.06 - 17.06.2024
Voorbeeld auto
vanaf 37 € per dag
Plus-pakket

Aanbiedingen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Kleinste auto
bijv. Suzuki Swift
7 Dagen van 10.06 - 17.06.2024
Voorbeeld auto

Graz verkennen met de huurauto

Uitzicht op het prachtige Graz

Ontdek de prachtige stad Graz met een huurauto

Oostenrijk is een populaire vakantiebestemming. Wenen, Salzburg en Tirol worden beschouwd als wereldberoemde bestemmingen. Met een huurauto kunt u ook de parel van Oostenrijk, Graz, verkennen. De hoofdstad van de groene Mark ligt in het zuidoosten van de Alpenrepubliek. Het is de tweede grootste stad van het land. Graz en zijn omgeving worden beschouwd als bijzonder leuk om te rijden. Met ons onafhankelijke vergelijkingsportal kunt u het aanbod van autoverhuurbedrijven in Graz snel en eenvoudig vergelijken. Zo vindt iedereen de goedkoopste huurauto in Graz!

Huur een auto op de luchthaven van Graz GRZ

Aankomst op de luchthaven van Graz

Haal uw auto direct op bij de luchthaven van Graz

Als u uw vakantie in Graz direct wilt beginnen, kunt u een auto huren op de luchthaven van Graz (GRZ). Rijd naar het centrum van de stad op tien kilometer afstand. Voor degenen die met het vliegtuig aankomen, is dit zeker de gemakkelijkste optie. Als u echter direct in Graz aankomt met de trein, zijn er ook tal van stations in de stad. Doe de controle en vind het perfecte voertuig voor uw behoeften.

Voordelen van huren op de luchthaven

 • een grotere keuze aan leveranciers op één plaats
 • aangepaste openingsuren
 • meer keuze aan huurvoertuigen

Let op met de huurauto: vignetplicht.

Als u een auto wilt huren in Oostenrijk en op de snelweg wilt rijden, moet u zeker een vignet op uw voertuig hebben. Normaal gesproken hebben de meeste huurauto's al een jaarvignet (kosten: 86,40 Euro). U kunt echter ook een "Pickerl" (in Oostenrijk liefkozend bekend als "Pickerl") kopen voor tien dagen (kosten: 8,90 euro) of twee maanden (kosten: 25,90 euro).

Driveboo Tip:

Tip: Wees voorzichtig - Stiermarken ligt heel dicht bij Slovenië en nodigt u daarom uit voor een korte reis over de landsgrens. Vignetten zijn echter ook verplicht in Slovenië. Je kunt ze direct bij de grens krijgen.

Tolheffing in Oostenrijk eenvoudigweg uitgelegd

Is er een tolheffing in Oostenrijk? Voor sommige trajecten in Oostenrijk geldt een tolheffing. Als u een uitstapje wilt maken naar het noorden van de Stiermarken, bijvoorbeeld naar de Red Bull Ring in Spielberg, is er een tolheffing voor de Gleinalm-tunnel op de A9 Pyhrn-autosnelweg.

Parkeersituatie in Graz met de huurauto

Parkeersituatie in Graz eenvoudig uitgelegd

Parkeersituatie in Graz eenvoudig uitgelegd

De hoofdstad van de staat is een parkeerplaats voor alle automobilisten. Hoewel de prijzen nu als hoog worden beschouwd, worden ze nog steeds als absoluut betaalbaar beschouwd in vergelijking met veel andere steden in Europa. De beschikbaarheid van parkeerplaatsen is ook hoog, zelfs in het centrum van de stad. U zult dus zeker altijd uw auto kunnen parkeren.

 • Groene zone: Voor langdurige parkeerders net buiten het centrum van de stad. Geldt op weekdagen, d.w.z. van maandag tot en met vrijdag: minimaal 30 minuten (0,60 Euro), daarna in stappen van 0,10 Euro. Dagticket (7 Euro), twee dagticket (14 Euro)
 • Blauwe zone: Voor kort parkeren in het centrum van de stad. Geldig op weekdagen 9 - 20 uur / zaterdag 9 - 13 uur: minimaal 30 minuten (0,90€), maximaal 3 uur.
Dit moet worden opgemerkt:

Opmerkingen: Er is een tolerantiegrens van 13 minuten. Dus als u uw auto maar kort wilt parkeren, kunt u dat voor deze periode doen. Of als u de parkeertijd van uw betaalde ticket overschrijdt, wordt vanaf minuut 13 een flinke boete van 24 euro opgelegd.

Driveboo Tip:

Tip: In de garage van het warenhuis Kastner & Öhler midden in de oude stad kunt u de hele nacht parkeren voor 5 euro.

Snelheidslimieten in Oostenrijk

Straat Maximale snelheid
Plaatselijk gebied 50 km/u
Landweg 100 km/u
Snelweg 110/130 km/u

In Oostenrijk wordt, afhankelijk van de meetprocedure, een paar km/u-tolerantie in mindering gebracht. Toch kan het overschrijden van de snelheidslimiet snel duur worden. Afhankelijk van de snelheidsovertredingen en de gevarenzone kunnen kosten worden opgelegd die variëren van 30 euro tot ruim 150 euro. Het rijbewijs kan ook snel worden ingetrokken in geval van onzorgvuldigheid. Wees slim en let daarom goed op de beperkingen.

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn huurauto?

Onderweg in Graz met de juiste verzekering

Onderweg in Graz met de juiste verzekering

Voor alle aanbiedingen op MietwagenCheck is de wettelijke aansprakelijkheid inbegrepen. Dit beschermt u in het algemeen en is het beste te kiezen met een hoge mate van dekking. Nog beter is dat u kunt rijden met een volledige omniumverzekering. Het is het beste om dit te kiezen zonder overdaad. De toeslag heeft dan een positief effect op de hoogte van de aanbetaling, wat we in de volgende paragraaf zullen uitleggen.

De borg voor uw huurauto wordt eenvoudigweg uitgelegd

De autoverhuur op de test

De storting: Indicator voor gerenommeerde aanbieders

Als zekerheid voor de huurauto vragen de meeste autoverhuurbedrijven een borg. Dit wordt berekend aan de hand van de waarde van uw huurauto en speciale diensten. De storting is een indicator voor serieuze partners. Bij MietwagenCheck hebben we al onze partners met grote zorg geselecteerd. De borg wordt eenvoudigweg met creditcard betaald en wordt direct terugbetaald als de auto onbeschadigd wordt geretourneerd.

Alles over de extra bestuurder voor uw huurauto

Reist u met z'n tweeën en wilt u de route eventueel met de huurauto splitsen? Dan moet u een tweede chauffeur in het contract opnemen. Uw bijrijder geniet net als u van een volledige verzekering.

Tanken - dit is ook een must!

Goed nieuws: de brandstofprijzen in Oostenrijk zijn nog steeds relatief goedkoop. Om nog meer geld te besparen, kan men het beste kiezen voor de eerlijke brandstofregeling. Zo kunt u uw huurauto met een volle tank ophalen en bij ons inleveren. Een ander voordeel is de mogelijkheid om direct te beginnen.

Uw belangrijkste contactnummers in Graz

Noodsituatie Telefoonnummer
Politie 133
Ambulance (hier genoemd redding) 144
Brandweer 122
Pechverhelping ÖAMTC 120

Wat valt er te ontdekken in Graz?

Uitzicht op de prachtige oude stad van Graz

Uitzicht op de prachtige oude stad van Graz

Graz heeft charme. Wenen en Salzburg zijn ook mooi, maar hier in Stiermarken leer je de andere kant van Oostenrijk kennen. Graz is een levendige studentenstad vol cultuur, die de afgelopen jaren heeft gefloreerd. Oude stad en tradities worden hier gecombineerd met hippe, trendy wijken. Wie vanaf de Schlossberg over het stadspanorama kijkt, ziet meteen de karakteristieke rode daken. In het midden springt het bliksemblauwe, ronde Kunsthaus - vaak Alien genoemd - in het oog. Een goed voorbeeld van de diversiteit van deze unieke stad.

Ontdek het Stiermarkse Toscane met uw huurauto

De omgeving van de staatshoofdstad heet Steiermark Toscane . Het is altijd de moeite waard om een auto te huren om de prachtige wijngaarden te bekijken. Verken de steile en kronkelende wegen met een huurauto door deze prachtige natuur. Een excursie rond Graz is een hoogtepunt en met uw huurauto bent u heerlijk flexibel. Regel uw reis zo individueel als u wilt.

Highlights van de Stiermarken

 • De wijngebieden van Zuid-Stiermarken
 • Zotter chocoladefabriek
 • De ontembare Erzberg
 • Het beroemde Groene Meer
 • De oude stad Graz en al haar fascinaties
 • Riegersburg
 • Bärenschützklamm en vele andere wandelroutes

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat