Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Homburg

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Jasmin: “Alles ging goed. Graag gedaan! Bedankt...”

1 van 145 beoordelingen voor Homburg
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Homburg

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Homburg bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 23 € per dag
Kleinste auto

Alleen of met weinig bagage? Juiste keuze!

bijv. Smart EQ ForTwo
7 Dagen van 24.03 - 31.03.2024
Voorbeeld auto
vanaf 34 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleine auto
bijv. RENAULT ZOE ELEKTRO
7 Dagen van 24.03 - 31.03.2024
Voorbeeld auto
vanaf 39 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleine auto
bijv. RENAULT ZOE ELEKTRO
7 Dagen van 24.03 - 31.03.2024
Voorbeeld auto

Met de huurauto naar Homburg en het Saarland

Gezicht op Homburg

Rijd door Homburg met een huurauto

Vakanties in Duitsland zijn bijzonder populair. Het Saarland en de stad Homburg worden nog steeds beschouwd als een geheime tip. Homburg is een universiteitsstad in het westen van Duitsland, gelegen in het Saarland bij de hoofdstad Saarbrücken. Een ander bijzonderheid is dat het een stad aan de Franse grens is. Homburg is al decennia lang een van de excursiebestemmingen die een bijzondere aantrekkingskracht hebben op mensen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuurhistorie. Tegelijkertijd is het gunstig gelegen voor vele excursiebestemmingen in het Saarland en de Westpfalz. Waarom niet een auto huren bij een van de lokale autoverhuurbedrijven en door dit prachtige gebied reizen en een aantal ontspannende dagen doorbrengen? Met MietwagenCheck kunt u eenvoudig de laagst geprijsde aanbiedingen van autoverhuurbedrijven in Homburg vergelijken en online een huurauto boeken die aan uw wensen voldoet.

Uw huurauto in Homburg - Vestigingen van autoverhuurbedrijven

Kies de juiste huurauto

Aantrekkelijke ophaalstations in en rond Homburg

Veel bezoekers komen elk jaar naar het district en de universiteitsstad, die het economische en wetenschappelijke centrum van het district Saarpfalz is. Daarom is het gemakkelijk en vereist het slechts korte afstanden om een vestiging van de vele bekende autoverhuurbedrijven te vinden. De meeste zijn geconcentreerd in de buurt van het treinstation in Homburg, maar sommige zijn ook in de rest van de stad te vinden. Langeafstands- en stoptreinen stoppen op het centraal station van Homburg (Saar). Homburg wordt bediend door treinen uit Saarbrücken en Kaiserslautern, 's ochtends stopt er een trein van ICE naar Dresden. Er zijn bijvoorbeeld elk uur verbindingen vanuit Berlijn via Frankfurt, Stuttgart en München.

Huur een auto op het vliegveld en rij naar Homburg

Luchthaven Afstand tot Homburg
Saarbrücken SCN 28 km
Frankfurt FRA 141 km
Keulen/Bonn CGN 270 km
Landing op een van de nabijgelegen luchthavens

Ophalen op een nabijgelegen luchthaven

Homburg is vanaf verschillende luchthavens per vliegtuig te bereiken. De dichtstbijzijnde luchthaven is in Saarbrücken, Saarbrücken Airport (SCN). Van daaruit worden zowel lijn- als chartervluchten uitgevoerd. Bestemmingen zijn onder andere Kos in Griekenland en Palma de Mallorca airpor PMIt in Spanje . De luchthaven Frankfurt am Main (FRA, Frankfurt Airport) ligt op 120 km afstand, ongeveer 2 uur met de trein. De luchthaven Frankfurt am Main is de grootste Duitse commerciële luchthaven. Het is de thuisbasis van veel luchtvaartmaatschappijen. Frankfurt Airport wordt bediend door meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen en biedt rechtstreekse vluchten aan naar bijna alle grote luchthavens in de wereld.

Parkeren in Homburg

Vind de juiste parkeerplaats in Homburg

Vind de juiste parkeerplaats in Homburg

Er zijn in totaal meer dan 2700 parkeerplaatsen in het centrum van Homburg. Deze zijn verdeeld over de parkeergarage "Zentrum" met 456 plaatsen, de parkeergarage "Am Forum" met 250 plaatsen en ongeveer 800 parkeerplaatsen voor kort parkeren in het centrum van de stad. Deze zijn onderworpen aan een heffing op weekdagen van 8.00 tot 18.00 uur. Langdurige parkeerplaatsen en parkeerstroken zijn ook verdeeld over het centrum van de stad. Let op de plaatselijke voorschriften voor de parkeertijd op de borden.

Huur een auto en beleef Homburg

Homburg is het economische en wetenschappelijke centrum van het district Saarpfalz en de biosfeer van Bliesgau. Het district en de universiteitsstad hebben in het verleden ook een belangrijke rol gespeeld in de regio. De vroege nederzetting is indrukwekkend gedocumenteerd door de Romeinse stad in Schwarzenacker in de Keltische regio, die vandaag de dag talrijke bezoekers aantrekt als een Romeins openluchtmuseum. In de 12e eeuw werd de Hohenburg op de Schlossberg gebouwd. Vauban bouwde de Hohenburgse vesting van 1680 tot 1692. De machtige ruïnes bekronen vandaag de dag nog steeds de berg en torenen boven het landschap uit. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Een bijzondere attractie zijn de Schlossbergse grotten, die onder de ruïnes van de Hohenburg liggen. In de machtige koepelvormige zalen en de gangen van de grootste rode zandsteengrotten van Europa wordt de bezoeker omgeven door 250 miljoen jaar oude gesteentelagen en is hij gehuld in een bijzonder mysterieuze sfeer. Tussen de kasteelvijver met de barokke burcht Gustavsburg en de Brückweiher (brugvijver) nodigt het recreatiegebied Jägersburg uit tot rust en ontspanning. Hier kunnen bezoekers genieten van het prachtige landschap rond verschillende vijvers en stoppen voor een hapje in een van de vele restaurants. Klimliefhebbers kunnen hun conditie testen in het Fun Forest klimpark.

De bezienswaardigheden van Homburg in detail

Kasteelberg grotten Homburg
In het midden van de Schlossbergse grotten van Homburg

Op naar de Schlossbergse grotten van Homburg

De grootste rode zandsteengrotten van Europa zijn vanaf de 12e eeuw ondergronds ontstaan door mijnbouw. Het zijn dus strikt genomen mijngangen en ze liggen onder de ruïnes van de Hohenburg op de Schlossberg. Oorspronkelijk werd het gewonnen zand gebruikt voor de productie van glas in de 17e eeuw vanwege het hoge kwartsgehalte. Als u met de huurauto komt, kunt u op de Schlossberg parkeren en ongeveer 130 treden afdalen naar de ingang aan de rechterkant van het hotel, of gebruik maken van een traploos wandelpad van 800 meter van de parkeerplaats.

Het Fun Forest avonturenpark

Op een oppervlakte van twee hectare zijn meer dan 90 bomen en 120 platforms met elkaar verbonden via ongeveer 10.000 m staalkabel in het avonturenklimpark in Homburg-Jägersburg. Met behulp van een helm en harnas, gezekerd als bij het bergbeklimmen, kunnen bezoekers op een hoogte van twee tot 15 m naar beneden lopen zonder de grond te raken. In totaal zijn er zes verschillende parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraden beschikbaar voor bezoekers. Er is ook een cursus voor kinderen vanaf zes jaar.

De Hohenburg en de Homburgse vesting

De middeleeuwse burcht van de graven van Homburg werd in de 16e eeuw door de graven van Saarbrücken heringericht tot een vestingwerk. Onder de Franse koning Ludwig XIV. de beroemde architect Sébastien le Prestre de Vauban breidde de citadel uit en versterkte deze, waarvan de machtige ruïnes vandaag de dag nog steeds de berg bekronen en boven de stad uittorenen. Het fort werd in 1714 vernietigd. Vanaf de vesting heeft men een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Het gebied is vrij toegankelijk en altijd open, het bezoek is gratis.

Nuttige extra opties voor uw huurauto

Bij MietwagenCheck zijn er een aantal handige opties voor uw huurauto. Dankzij ons transparante portaal kunt u onder de populaire filteroptie bijzonder nuttige aanvullende diensten zien.

Onze populaire filters voor Homburg zijn als volgt:

  • Zonder aftrekbaar
  • Eerlijke tankregulering (vol/vol)
  • Alle kilometers vrij
  • Onmiddellijk beschikbaar

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat