Auto huren in Bulgarije

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Huur een auto en verken Bulgarije

Bulgarije ligt in het oostelijke deel van het Balkanschiereiland en is verdeeld in vier landschapszones. Bulgarije grenst in het noorden aan Roemenië, in het westen aan Servië en Macedonië, in het zuiden aan Griekenland en Turkije. In het oosten vormt de Zwarte Zee de natuurlijke grens. De hoofdstad en zetel van de regering van de Republiek Bulgarije is Sofia.

Heel Bulgarije is gevuld met een unieke mix van traditie en moderniteit. Impressies uit het oorspronkelijke Bulgarije kunnen worden verkregen in de centrale Balkan, waar zich de voormalige hoofdstad Bulgarien's Veliko Tarnovo bevindt. Het leven pulseert rond de nieuwe hoofdstad van Bulgarije, Sofia. Sofia ligt in het oosten van Bulgarije, op slechts enkele kilometers van de Joegoslavische grens.

Huurauto Bulgarije

Uitzicht op het panorama van Veliko Tarnovo, Bulgarije

Als u een auto wilt huren, zijn er verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Sofia. Varna Airport heeft ook een goede selectie van autoverhuurbedrijven. U kunt ook ter plaatse een huurauto boeken, bijvoorbeeld als u uw vakantie in Burgas of Goldstrand in Bulgarije doorbrengt.

Welke luchthavens zijn er in Bulgarije?

luchthavenaanwijzing IATA code stadje
Bourgas Luchthaven BOJ bourgas
Vliegveld Gorna Oryahovitsa GOZ Gorna Oryahovitsa
Luchthaven Plovdiv PDV Plovdiv
Luchthaven Sofia SOF Sofia
Luchthaven Varna VAR varna

Wat zijn de verkeersregels in Bulgarije?

De verkeersregels in Bulgarije verschillen slechts weinig van die in Duitsland. In ieder geval moet u zich aan de snelheidslimiet houden!

 • De groene verzekeringskaart: verplicht
 • Rechts verkeer: ja
 • Alcohol per mille grenswaarde Bulgarije: 0,5 per mille.
 • Voorrang: Trams hebben altijd voorrang.
 • Parkeren: parkeren aan de blauw gemarkeerde bermen is tegen betaling.
 • Verlichtingsverplichting: Nee
 • Gordel verplicht: Ja
 • Draagplicht: gevarendriehoek, EHBO-doos, waarschuwingsvest, brandblusapparaat
 • Kinderzitje: tot 12 of 150 cm kinderzitje Verplicht
 • Telefoon: Alleen met handsfreesysteem

Wat zijn de maximumsnelheden in Bulgarije?

 • Binnensteden: 50 km/h
 • Buiten de stad: 90 km/h
 • Snelweg: 130 km/u
 • Trekkend voertuig met aanhanger op de snelweg: 120 km/u
 • Motorfiets op de snelweg: 100 km/h

Huur een auto en verken Sofia

Sofia is sinds het Neolithicum voortdurend bewoond en is daarmee een van de oudste nederzettingen en steden van Europa. Na de herovering van de onafhankelijkheid van Bulgarije werd Sofia in 1878 de hoofdstad en het politieke, economische en culturele centrum van Bulgarije. Daarom bevinden zich hier vandaag de dag de belangrijkste theaters, musea en andere culturele instellingen van het land. De hoofdstad Sofia is een stad met veel bezienswaardigheden. Gebruik daarom een autohuur in Bulgarije voor uw sightseeing tour.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Sofia?

Er is het Nationaal Academisch Theater "Ivan Vazov", het Nationaal Academisch Theater voor Opera en Ballet, het Nationaal Academisch Theater voor Opera en Ballet, het Theater "Salsa i Smyah" (Tranen en Gelach), het Sofia Theater, het studiopodium van de Theateracademie, het Staatstheater, het Satirisch Theater, het Centraal Poppentheater en de Filharmonische zaal.

Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om talrijke musea in Sofia te bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld het Nationaal Archeologisch Museum, de National Art Gallery, het Etnografisch Museum en het Natuurwetenschappelijk Museum. Daarnaast zijn er veel interessante gebouwen, parken en sportieve attracties te bewonderen in Sofia.

Huurauto Sofia, Bulgarije

Alexander Nevsky kathedraal in Sofia, Bulgarije

Huurauto Sofia, Bulgarije

Indrukwekkende architectuur in Sofia, Bulgarije

Huur een auto Burgas: Met de auto naar de Zwarte Zee

Zicht op de zeebrug in Burgas, Bulgarije

Zicht op de zeebrug in Burgas, Bulgarije

Burgas is de vierde grootste stad van Bulgarije. Door het gematigde continentale klimaat zijn de zomers in Burgas warm, maar dankzij de nabijheid van de zee met een constante bries zijn ze nog steeds erg aangenaam. De winter is zacht en meestal zonder sneeuwval.

Als u met uw huurauto in Bulgarije reist, mag u de stranden aan de Zwarte Zee en het vakantieparadijs Burgas aan de zuidelijke Zwarte Zee kust niet missen. Op het strand moet je zeker een bezoek brengen aan de pier met een uitkijkplatform en in de stad het Archeologisch Museum, de Art Gallery en de Kiril i Metodij kerk met een typisch Bulgaars-Orthodoxe inrichting. Burgas is het ideale vakantieparadijs voor natuurliefhebbers. Burgas is ook een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes naar het Poda natuurreservaat, dat u met de huurauto kunt bereiken via de E87 Bulgaarse snelweg in de richting van Sozopol. Vooral in het voor- en najaar, tijdens de vogeltrek, is een reis naar Poda aan te bevelen.

Huurauto Varna: Centrum van de Noordzeekust van de Zwarte Zee

Gezicht op de kathedraal in Varna, Bulgarije

Gezicht op de kathedraal in Varna, Bulgarije

Varna (gemeenschappelijke transliteratie Varna) is een havenstad aan de Zwarte Zee in Bulgarije en na Sofia en Plovdiv de derde grootste stad van het land. De internationale luchthaven in Varna is na Sofia en Burgas de derde belangrijkste luchthaven van het land. Varna heeft na Burgas de op een na grootste haven van Bulgarije en is goed aangesloten op het Bulgaarse wegennet.

Tijdens de zomermaanden is Varna een druk toeristisch centrum. De havenstad is het culturele centrum van Noordoost-Bulgarije en ook internationaal bekend om zijn festivals. Het Archeologisch Museum van de stad herbergt ook de oudste gouden schat ter wereld. Varna heeft ook veel te bieden voor zwemliefhebbers. De gouden stranden van dit deel van de kust zijn bijzonder bijzonder.

Fantastische natuur: de zeven Rilameren in Bulgarije

De zeven Rilameren liggen in het noordwestelijke deel van het Rilagebergte in Bulgarije. Het zijn de meest bezochte meren in Bulgarije. De meren liggen op een hoogte van 2100 tot 2500 meter. Elk meer heeft een naam, die wordt geïdentificeerd door bepaalde kenmerken.

naam vertaling hoogte
saltata de scheur 2535 m
Okoto het oog 2440 m
barreka nier 2282 m
Bliznaca de Tweelingen 2243 m
trilistnica de trifoil 2216 m
Ribnoto ezero de visvijver 2184 m
Dolnoto ezero het lager gelegen meer 2095 m
Huurauto Bulgarije

De zeven Rilameren in Bulgarije

Het land Bulgarije - een mix van traditie en moderniteit

Het is zeker de moeite waard om dit gevarieerde land te verkennen met een huurauto. Door de zeer goed ontwikkelde infrastructuur en een totale lengte van wegen en snelwegen van meer dan 37.000 kilometer zijn de mooiste hoekjes van Bulgarije zeer flexibel te bereiken met een huurauto. Rijd met de huurauto door de ongelooflijk gevarieerde natuurlandschappen van Bulgarije. U kunt met uw huurauto naar Bulgarien's Bergen rijden of u kunt met uw huurauto naar een van de vele stranden van Bulgarien rijden.

De Bulgaarse Zwarte Zee kust is ook gemakkelijk te bereiken met een huurauto op de hoofdweg. Bulgarije heeft zijn bezoekers veel te bieden. Ontdek Bulgarije met een huurauto.