Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Bozen

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Markus: “De volgende keer boek ik weer bij jullie. Super!”

1 van 145 beoordelingen voor Bozen
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Bozen

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Bozen bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 22 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Citroen C1
7 Dagen van 10.05 - 17.05.2024
Voorbeeld auto
vanaf 23 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Peugeot 208
7 Dagen van 10.05 - 17.05.2024
Voorbeeld auto
vanaf 25 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Citroen C1
7 Dagen van 10.05 - 17.05.2024
Voorbeeld auto

Met de huurauto van Bolzano naar het Gardameer

Landschap in Bozen

Onderweg in Bolzano

Als charmante biculturele hoofdstad van Zuid-Tirol tussen de Dolomieten en het Sarentino-dal is Bolzano gemakkelijk te verkennen met een huurauto en is het zonder twijfel een van de meest charmante plaatsen ten noorden van het Gardameer. Geniet van het gevarieerde landschap, wandel door de prachtige steegjes van de oude stad of bezoek enkele van de meer dan 400 kastelen en paleizen in Zuid-Tirol. Met MietwagenCheck heeft u de mogelijkheid om het aanbod van alle autoverhuurbedrijven in Bolzano te vergelijken en uw auto online te boeken vanuit het comfort van uw huis.

Lentewonder in Bolzano

Als in Bolzano de eerste knoppen van de zon beginnen te ontluiken, dan is het weer lente in Bolzano. De lente in Bolzano is het ideale seizoen om veel excursies in de natuur te maken met een huurauto. Zuid-Tirol schittert in de lentemaanden in een bloeiend gewaad, wat een waar hoogtepunt is voor alle zintuigen. Voel de eerste warme stralen van de lentezon op je huid en verzamel energie. Als u de huurauto voor een dag wilt laten staan, kunt u een uitgebreide fietstocht maken. Zo wordt uw voorjaarsvakantie in Bolzano leuk.

Bolzano, Innsbruck of Venetië? Uw huurauto wacht al op u!

Innsbruck 's nachts

Innsbruck bij nacht

Of het nu gaat om een cabriolet, een sportwagen of Familienvan, er is geen tekort aan autoverhuurbedrijven in Bolzano waar u uw droomauto kunt huren. Als u echter naar Bolzano reist via de 98,6 kilometer verderop gelegen luchthaven Innsbruck (INN) of de 252 kilometer verderop gelegen luchthaven van Venetië (VCE), is het de moeite waard om een kijkje te nemen naar het aanbod van de huurautostations daar, die vaak met lage prijzen aantrekken en meestal in het weekend bemand zijn.

Is er een tolplicht op de snelweg?

Het maakt niet uit of u uw reis via Innsbruck of Venetië plant, in de meeste gevallen zult u een tolweg of snelweg niet kunnen vermijden. Terwijl Oostenrijkse huurauto's meestal zijn uitgerust met een jaarlijkse tolsticker, wat betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen, moet u in Italië in uw eigen portemonnee graven. Bij de ingangen van de snelweg staan meestal automaten waar u een kaartje kunt kopen, dat u aan het eind van uw reis op de snelweg aan een loket betaalt , of u kunt een oplaadbare VIA kaart kopen waar u gemakkelijk de betreffende kilometers mee kunt rijden, met een gemiddelde tol van ongeveer 0,07 EUR per gereden kilometer.

Deze snelheidsbeperkingen gelden in Bolzano en Italië.

Straat Maximale snelheid
Stedelijke gebieden 50 km/u
Buiten de stad 90 km/u
Snelweg 130 km/u

Hoewel Italianen een voorliefde hebben voor snelle auto's, betekent dit niet dat je zonder beperkingen kunt versnellen op de snelweg. Houdt u zich aan de onderstaande snelheidslimieten om te voorkomen dat u een vervelende verkeersovertreding krijgt. Als u echter een snelheidsovertredingsticket heeft gekregen, is het de moeite waard om een kijkje te nemen op onze blog.

Boetes voor te snel rijden

Als u te lang met uw voet op het gaspedaal had moeten staan, kunt u aan onze onderstaande tabel zien wat voor een boete u heeft:

Overschrijding in km/h Boete
tot 10 km/u 34 - 140 Euro
tot 20 km/u vanaf 150 Euro
vanaf 21 km/u vanaf 155 EUR
tot 40 km/u vanaf 357 euro
vanaf 41 km/u 344 tot 1.376 Euro

De boetes in Italië

Ook al smaakt de wijn in Italië nog steeds heerlijk, als u na een vrolijke avond met goed eten achter het stuur van uw huurauto wilt gaan zitten, moet u dat net zo min doen als in uw eigen land, want u wordt soms met zware straffen bedreigd. We hebben hieronder een aantal van de overtredingen opgesomd waarin de Italiaanse Carabinieri geen grapje maken:

  • Rood licht (vanaf 170 Euro)
  • omkeren bij tolstations (340 euro)
  • Licht niet ingeschakeld (vanaf 41 Euro)
  • geen veiligheidsvest aan boord (vanaf 38 Euro)
  • Telefoneren zonder handsfreesysteem (vanaf 160 EUR)
  • Per mille grens van 0,5 overschreden (vanaf 530 EUR)

Volledig omnium- en aansprakelijkheidsverzekering - waar moet rekening mee worden gehouden?

Autoverhuur verzekering

Autoverhuur verzekering

Hoewel Bolzano en omgeving vrij landelijk gelegen zijn, betekent dit niet dat een ongeluk hier niet kan gebeuren. Snel remmen omdat er plotseling een koe op de weg staat en een slapende ruggengraat een snelle crash kan maken. Daarom moet u bij het huren van een huurauto in Bolzano zeker kiezen voor een volledig omniumverzekering zonder eigen risico en een aansprakelijkheidsverzekering met de hoogst mogelijke dekking. Of u ook een diefstalverzekering of een glas- of bodembeschermingsverzekering wilt afsluiten, hangt af van waar u met uw huurauto naartoe wilt.

Hoe boekt u een extra bestuurder voor uw huurauto in Bolzano?

Bloemrijke weiden en besneeuwde toppen maken een reis met de huurauto in Bolzano een onvergetelijk verblijf! Als u niet de hele tijd alleen achter het stuur van uw huurauto wilt zitten, moet u een huurauto-aanbod kiezen dat al een extra bestuurder bevat of u de mogelijkheid biedt om er een te boeken. De prijzen hiervoor zijn laag en zijn meestal maar een paar euro per dag of week.

Bolzano is het hele jaar door een reis waard!

Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een familie of een actieve vakantie, Bolzano is het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming. Ga in de zomer alleen op pad in de bergen, met uw partner of met het gezin, rijd met uw huurauto naar een van de heldere bergmeren of geniet van de glinsterende witte pracht in de winter tijdens het skiën of langlaufen. Met een huurauto bent u flexibel om het maximale uit uw verblijf in Bolzano te halen zonder dat u het openbaar vervoer hoeft te gebruiken.

Onderweg in Bolzano

Onderweg in Bolzano

Lago di Carezza, Zuid-Tirol

Carezza-meer

In en rond Bozen met een huurauto op de sporen van het Romeinse Rijk

Een ritje met de Rittenbahn op de lokale berg van Bolzano en een excursie naar het Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum moet op uw to-do lijstje staan, net als een uitstapje naar kasteel Runkelstein. Maar een bezoek aan de 15 kerken en kathedralen en de vele kleurrijke markten waar lokale producten worden verkocht, mag u niet missen.

Hier zijn nog enkele hoogtepunten in een oogopslag:

Duomo di Bolzano

Duomo di Bolzano

  • Duomo di Bolzano
  • Kasteel Runkelstein
  • Kasteel Maretsch
  • Sigmundskron Kasteel
  • Haselburg
  • Ried Castle
  • Klebenstein Ansitz
  • Thurn Ansitz
  • Ruïne Weineck

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat