Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Autoverhuur zonder eigen risico

 • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Natalie: “Het was allemaal duidelijk - je voelt je goed en professioneel verzorgd.”

1 van 50846 beoordelingen
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Autoverhuur zonder eigen risico

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Dat is waarom reizigers kiezen voor Driveboo

Boeken in slechts 3 stappen. Eenvoudig en transparant. Boeken in slechts 3 stappen. Eenvoudig en transparant.
Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur. Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur.
Persoonlijk advies van onze experts. Persoonlijk advies van onze experts.

Huurauto zonder eigen risico: Begin uw vakantie zonder stress!

U kijkt al zo lang uit naar deze vakantie met uw vrienden of familie: een roadtrip met een huurauto langs de kust van Portugal of op Mallorca. U kunt zich verheugen op een uitbundige sfeer terwijl u in een heerlijke cabrio rijdt naar verschillende mooie stranden waar u kunt surfen en ontspannen. U denkt in geen geval aan mogelijke schade aan uw huurauto, laat staan aan een huurautoverzekering. Onze website helpt u bij het vergelijken van het aanbod van autoverhuurbedrijven en het maken van een boeking. Bovendien geeft het u de beste tips voor het huren van een auto zonder eigen risico of met terugbetaling van het eigen risico. Zo is uw reis gegarandeerd zonder grote verassingen. Want als er ondanks alle veiligheidsmaatregelen toch een storing, ongeval of andere schade optreedt, kunt u er zeker van zijn dat u veilig, zorgeloos en zonder extra kosten kunt rijden, zonder betaling van het eigen risico!

Vergeet de verzekering niet

Vergeet de verzekering niet

Overzicht van verschillende verzekeringen

Volledig uitgebreide verzekering

De volledig uitgebreide verzekering dekt de schade aan uw eigen huurauto of de diefstal van het voertuig. Het dekt ook schade die door de verzekerde zelf of bij zijn afwezigheid wordt veroorzaakt. Naast een volledige dekking zonder eigen risico kunt u ook kiezen voor een dekking met eigen risico. Hoe precies de twee varianten van elkaar verschillen is te zien in de uitleg hieronder.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is standaard al in alle aanbiedingen van Driveboo opgenomen. Het beschermt de bestuurder tegen schade aan derden. Dit omvat persoonlijk letsel, schade aan eigendommen en schade aan het voertuig van de tegenpartij. Indien in de huurvoorwaarden niets is vermeld over de hoogte van de dekking, geldt de wettelijk minimale hoogte van de dekking van het betreffende land. Driveboo beveelt een minimale dekking van 1 miljoen euro aan.

Inzittendenverzekering

De inzittendenverzekering dekt ongevallen waarbij een van de inzittenden gewond raakt en die vervolgens een claim wil indienen tegen de bestuurder.

Diefstalverzekering

De diefstalverzekering treedt in werking als de huurauto wordt gestolen. Persoonlijke spullen in de auto zijn echter niet inbegrepen. Een diefstalverzekering is inbegrepen in de prijs van elk huurwagenaanbod.

Bescherm uzelf tegen diefstal

Bescherm uzelf tegen diefstal

Dit moet worden opgemerkt:

Als u op veilig wilt spelen, sluit dan een extra verzekering af voor glas-, banden- en bodembescherming!

Wat is het verschil tussen de volledige verzekering met en zonder eigen risico?

De volledige uitgebreide verzekering is bij elke huurauto inbegrepen. U heeft de mogelijkheid om te kiezen of het eigen risico verzekerd is of niet.

Als u een volledig uitgebreide verzekering met eigen risico afsluit, moet u bij een schadegeval zelf het bedrag van het eigen risico betalen. Vaak is de borg die bij het autoverhuurbedrijf wordt betaald ten minste gelijk aan het bedrag van het maximale eigen risico. Het bedrag van het eigen risico vindt u in principe terug in de huurvoorwaarden van het autoverhuurbedrijf, tenzij anders overeengekomen.

In het geval van een volledig uitgebreide verzekering zonder eigen risico, draagt u geen extra kosten in geval van schade. Er zijn twee varianten:

Varianten Bijzondere kenmerken
Compleet zonder eigen risico In geval van schade wordt u niets in rekening gebracht. Dit betekent dat de factuur rechtstreeks door uw verhuurmaatschappij wordt betaald en er zal ook geen borg voor eigen risico worden geblokkeerd via uw creditcard
Terugbetaling van het eigen risico In geval van schade aan de huurauto wordt de borg door het verhuurstation ingehouden. De borg dient het autoverhuurbedrijf als zekerheid voor het door de klant geleverde voertuig. U krijgt dan het door uw autoverhuurbemiddelaar betaalde bedrag teruggestort. Dit is het geval omdat de volledige verzekering zonder eigen risico niet wordt afgesloten met het autoverhuurbedrijf, maar met een onafhankelijke bemiddelaar. U moet dus later contact opnemen met uw bemiddelaar als contractuele partner voor deze verzekering van het eigen risico. Samengevat betekent dit dat u bij schade aan uw huurauto de schade vooraf moet betalen, maar dat u daarna door uw agent wordt vergoed.

In welke gevallen biedt de volledig uitgebreide verzekering geen dekking?

 • Als er een bestuurder achter het stuur zit die niet is geregistreerd op het huurcontract.
 • Als het interieur van het voertuig beschadigd is.
 • Als je over onverharde wegen rijdt.
 • Als je schromelijk nalatig bent. Grof nalatig betekent: "Het negeren van de zorg die nodig is in het verkeer". Dit omvat bijvoorbeeld rijden onder invloed van alcohol of drugs, het negeren van verkeersregels of het voeren van telefoongesprekken tijdens het rijden.
 • Voor gevolgschade als gevolg van een ongeval of pech, zoals telefoongesprekken.

Wat te doen bij pech of een ongeval?

Niemand wil ineens met een huurauto in de 'middle of nowhere' stranden op een welverdiende vakantie. Mocht deze situatie zich echter voordoen, dan moet u een aantal belangrijke punten in overweging nemen:

 • Veiligheid voorop: doe een veiligheidsvest aan!
 • Blijf kalm, parkeer de auto aan de kant van de weg en zet een gevarendriehoek op.
 • Neem contact op met de Pechdienst. U vindt het telefoonnummer in uw huurdocumenten, op een sticker in de auto of in de voertuigdocumenten.
 • Gebruik alleen professionele hulp. Anders kan het zijn dat uw verzekering niet meer van toepassing is.
 • U ontvangt een vervangend voertuig van uw verhuurstation.
Wat te doen in geval van een ongeluk?

Wat te doen in geval van een ongeluk?

Als u betrokken bent bij een ongeval met uw huurauto, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw lokale autoverhuurder. Neem ook contact op met de lokale politie en vraag om getuigen voor het schadeformulier. Wanneer u de huurauto terugbrengt naar het autoverhuurbedrijf, moet u vragen om een schaderapport en een factuur. Heel belangrijk: bewaar alle documenten op een veilige plaats, zodat u achteraf geen problemen heeft met de verzekeringsmaatschappij van de autohuurbemiddelaar of lokale autoverhuurder.

Welke stappen moet ik daarna nemen?

Als u vooraf heeft betaald bij de autoverhuurder vanwege schade aan de huurauto, kunt u het beste direct na thuiskomst contact opnemen met uw autoverhuurbemiddelaar. Stuur hem deze documenten tijdig:

 • Documentatie van de schade (indien mogelijk foto's)
 • Bewijs van betaling
 • Schaderapport (met handtekening van de verhuurder)
 • Kopie van het huurcontract
 • Berekening van het potentiële schadebedrag

Indien alles akkoord is zal de terugbetaling, waarvan u normaal gesproken per e-mail op de hoogte wordt gesteld, zal dan binnen enkele weken plaatsvinden.

Dit moet worden opgemerkt:

Informeer indien mogelijk naar de termijn voor het indienen van de documenten. In de regel is dit vier weken.

Autoverhuur zonder eigen risico: een opsomming voor u

 • Controleer vooraf wat er door de verzekering wordt gedekt.
 • De huurauto controleren op eventuele schade, zoals krassen of deuken, wanneer u deze ophaalt en laat dit noteren in het overdrachtsdocument.
 • Als er schade optreedt, laat de schade dan registreren op het verhuurcontract en neem deze mee.
 • Bij betaling van de schade ter plaatse, altijd de kwitantie meenemen.
 • Neem direct na terugkomst contact op met uw autoverhuurbemiddelaar en stuur direct volgens de gewenste procedure alle benodigde op. In de meeste gevallen is de termijn vier weken.
 • Meer informatie vindt u op driveboo.nl.
Controleer de huurauto van tevoren op mogelijke schade

Controleer de huurauto van tevoren op mogelijke schade

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat