Auto huren in Zwitserland

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Autohuur in Zwitserland: De populairste autohuur bestemmingen

Huurauto Zwitserland - ontdek de bergen, meren en grote steden met een huurauto!

Koeien in de Zwitserse Alpen

Koeien in de Zwitserse Alpen

Ontdek Zwitserland met een huurauto en laat u imponeren door de Zwitserse natuur. Met een veelheid aan meren, gletsjers en mediterrane dorpen heeft Zwitserland veel te bieden voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Zürich is ook een van de meest leefbare steden ter wereld. Het is het beste om een auto te huren in Zwitserland om de vele bezienswaardigheden van het land flexibel te ontdekken. In onze online portal kunt u de huurauto's van autoverhuurbedrijven in Zwitserland vergelijken en zo goedkoop een huurauto boeken. Selecteer eenvoudigweg de voertuigcategorie die het beste bij uw behoeften past. Er zijn goedkope kleine auto's, familiebusjes of comfortabele off-road voertuigen beschikbaar. Heeft u nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons serviceteam in Zwitserland via chat of telefoon! Wij helpen u graag verder.

Waar is Zwitserland?

Zwitserland ligt in Midden-Europa. Het grenst in het noorden aan Duitsland, in het oosten aan Oostenrijk, in het westen aan Frankrijk en Liechtenstein en in het zuiden aan Italië. De hoofdstad van Zwitserland is Bern. Zwitserland heeft verschillende officiële talen: Duits, Frans, Italiaans en Rhaeto-Romaans. De meeste burgers wonen in het Duitstalig Zwitserland. De grootste stad hier is Zürich, terwijl Franstalig Zwitserland bekend staat om zijn populaire vakantieoorden Genève en Lausanne. Zwitserland staat ook bekend om zijn horloge-industrie. Door de Alpen en de schoonheid van het landschap is het toerisme ook een belangrijke economische factor. Niet alleen horloges, maar ook chocolade en kaas behoren tot het Zwitserse culturele erfgoed, zoals de Appenzeller kaas uit Appenzell. Een uitstapje naar Verbier is ook de moeite waard.

Heerlijke Zwitserse chocolade

Heerlijke Zwitserse chocolade

Met een huurauto naar de Zwitserse Alpen

Met een huurauto naar de Zwitserse Alpen

Luchthavens in Zwitserland

In Zwitserland zijn er veel luchthavens en zelfs verschillende internationale luchthavens. Huurauto's zijn beschikbaar op alle luchthavens. Hier is een lijst van de internationale luchthavens in Zwitserland:

Wat mag ik niet missen in Zwitserland?

Op uw reis door Zwitserland moet u zeker de volgende hoogtepunten bezoeken:

bestemming voor een dagtocht Afstand tot Zürich
Kapelbrug 52 km
Pilatus 55 km
Kasteel Chillon 212 km
Rijnwatervallen 47 km
Vierwoudstedenmeer 51 km

Waarop moet ik letten bij het huren van een auto in Zwitserland?

Het wegennet is zeer goed ontwikkeld. Als u echter met uw huurauto op de snelweg reist, dient u er rekening mee te houden dat er een vignetplicht is. De hoogte van de kosten en gedetailleerde informatie over de aankoop van het vignet vindt u in ons tollettertype.

Waar moet ik rekening mee houden bij het huren van een auto in Zwitserland?

Het wegennet is zeer goed ontwikkeld. Echter, als u op de snelweg met uw huurauto reist, let op dat een tol sticker vereiste is. Wanneer u een auto huurt in Zwitserland dan is deze altijd uitgerust met een vignet om op de Zwitsere snelwegen te mogen rijden. Alleen als u bijvoorbeeld de grens oversteekt om ook Oostenrijk te bezoeken, dan zult u hier zelf apart een ander vignet voor moeten aanschaffen.