Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Rennes

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Wolfgang: “Eenvoudig en transparant boekingsproces. Hartelijk dank.”

1 van 17 beoordelingen voor Rennes
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Rennes

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Rennes bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 25 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Compactklasse Bestelauto
bijv. RENAULT KANGOO
8 Dagen van 27.06 - 05.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 45 € per dag
Plus-pakket

Aanbiedingen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Kleinste auto
bijv. Renault Twingo
8 Dagen van 27.06 - 05.07.2024
Voorbeeld auto
vanaf 47 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. RENAULT TWINGO
8 Dagen van 27.06 - 05.07.2024
Voorbeeld auto

Huur een auto en verken Rennes

Rennes, de hoofdstad van Bretagne, is om vele redenen een populaire bestemming voor vakantiegangers met een huurauto. De levendige, moderne stad heeft veel historische bezienswaardigheden behouden. Het is trots op zijn Keltische wortels en zijn eigen culturele identiteit. Beroemd is het nabijgelegen kloostereiland Mont Saint-Michel. De luchthaven Saint-Jacques-de-la-Lande (IATA- code: RNS) ligt enkele kilometers ten zuidwesten van het stadscentrum. U kunt een auto huren op het vliegveld of in de stad. Een andere mogelijkheid is om voor vertrek een huurauto gemakkelijk en goedkoop via het internet te boeken en deze bij aankomst op de luchthaven op te halen.

Huur een auto in Rennes en controleer de verzekering

Wanneer u een huurauto voor een gunstige prijs boekt voor uw reis naar Frankrijk, kiest u voor een geschikte verzekering. De auto moet zo volledig mogelijk worden beschermd en de contractclausules moeten aan uw persoonlijke behoeften voldoen. Informeer voor uw vertrek in het bijzonder naar de voorwaarden waaronder de verzekeringsdekking afloopt - bijvoorbeeld in geval van nalatigheid of veronachtzaming van de regelgeving.

Registreer andere bestuurders bij het autoverhuurbedrijf in Rennes.

Een incidentele bestuurderswissel is praktisch en verstandig. Als u met een huurauto reist, moeten alle potentiële bestuurders officieel geregistreerd zijn bij het autoverhuurbedrijf, zodat de verzekeringsdekking altijd gegarandeerd is. Voor elke extra bestuurder gelden dezelfde registratievoorwaarden als voor de hoofdbestuurder van het huurvoertuig. Zelfs als u de auto van tevoren huurt, kunt u nog steeds de relevante formaliteiten op de luchthaven afhandelen.

Dingen om te weten over de huur van de auto

De aanbetaling van de huurauto wordt vrijwel altijd gedaan met dezelfde creditcard waarmee u de huursom bij het autoverhuurbedrijf betaalt. Andere betaalmethoden worden zelden geaccepteerd bij het huren van een auto. De borg dient als zekerheid voor de verhuurder. Als er extra betalingen worden gedaan - bijvoorbeeld een vordering met eigen risico of een boete - kan het autoverhuurbedrijf dit verrekenen met de borgsom.

Autoverhuur Rennes - belangrijke verkeersregels

  • In Frankrijk moet je een hoge zichtbaarheidsvest en een blaastest bij je hebben.
  • Er is een algemene verplichting om veiligheidsgordels te dragen en een kinderzitje te gebruiken.
  • Rijden met meer dan 0,5 per mille is verboden.
  • Het is verboden om te bellen met een mobiele telefoon.
  • Blauwe markeringen geven aan dat de huurauto mag worden geparkeerd met een parkeerkaart of parkeerschijf.
Straatcategorieën Maximale snelheid
Stedelijke gebieden 50 km/u
Landwegen 90 - 100 km/u
Snelwegen 130 km/u

Zoek bij het parkeren in de stad naar borden en markeringen op de stoep.

Huur een auto in Rennes: compleet zonder eigen risico.

Voor voldoende bescherming van de huurauto is een volledig omniumverzekering aan te bevelen. In de regel kunt u kiezen of u een verzekering met of zonder eigen risico afsluit. Een volledig omniumverzekering zonder eigen risico is gunstig voor de afwikkeling van schadegevallen. In dit geval worden geen verdere kosten verrekend met de betaalde waarborgsom.

Ervaar Bretagne en Frankrijk - voordelen van een eenrichtingsverhuur

Vanuit Rennes kunt u gemakkelijk andere interessante steden in Frankrijk met de auto verkennen. Nantes, Bordeaux en Parijs zijn slechts een paar uur rijden. Als u liever niet terugrijdt naar Rennes, is het de moeite waard om een auto te huren met eenrichtingsverkeer of eenrichtingsverkeer. Hiermee kunt u de auto tegen betaling bij een ander ophaalpunt van het autoverhuurbedrijf afzetten.

Ontdek de dynamische universiteitsstad Rennes

De stad wordt gekenmerkt door een eeuwenlange geschiedenis. U ontdekt prachtige vakwerkhuizen uit de 15e eeuw, de gotische kathedraal van Saint-Pierre, die na een instorting in renaissancestijl werd herbouwd, het paleis van het parlement uit de 17e eeuw, dat na een tragische brand in 1994 zorgvuldig werd gerestaureerd, tot aan het avant-gardistische culturele centrum Champs Libres. Dankzij goede transportverbindingen met de luchthaven en de verbinding met TGV ontstond in 1961 een bloeiende metropool met de toenmalige modernste Citroën-fabriek en in 1984 met het technologiecentrum Rennes-Atalante. Rennes werd in 1989 uitgeroepen tot de meest dynamische stad van Frankrijk. Kunst en cultuur geven vorm aan het karakter van de stad. Het kunstmuseum Musée des Beaux Arts is een van de mooiste van het land. Als hoofdstad van Bretagne geeft Rennes ook gedetailleerde informatie over de geschiedenis en de cultuur van de Bretons. In het Musée de Bretagne vindt u uitzonderlijke collecties en tentoonstellingen over dit onderwerp. Iets bijzonders is het Ecomusée du Pays de Rennes in het zuiden van de stad, dat ongewone inzichten biedt in de ontwikkeling van de landbouw en de manier van leven van de plattelandsbevolking.

Kleurrijke vakwerkhuizen kenmerken het stadsbeeld van Rennes

Het bos van Brocéliande

Met uw huurauto rijdt u in slechts 45 minuten van Rennes naar het bos van Paimpont, dat ook wel Brocéliande wordt genoemd in verband met de Arthuriaanse legende. Op deze magische plek ontdekt u verschillende scènes uit de legende van koning Arthur, zijn adviseur Merlijn, de gewaagde ridder Lancelot, het magische zwaard Excalibur en de feeën Viviane en Morgane. In het 7000 hectare grote bosgebied met zijn talrijke eiken, beuken en kastanjes, die zich in de herfst in prachtige kleuren laten zien, leidt een 4 km lang wandelpad naar het dal van no return (Val sans Retour). Hier nam de fee Morgane wraak op haar ontrouwe geliefden door de vallei te laten bewaken door een draak en hen daar gevangen te zetten. Alleen Sir Lancelot kon de draak verslaan en de mannen bevrijden. Volgens de legende woonde de fee Viviane in het kasteel van Comber , vandaag vindt u het Centre de l'imaginaire arthurien en komt u alles te weten over de Arthusische legende, maar ook over de Porte des Secrets, de Geheime Poort. Vergeet niet de Barenton Lente, waar de tovenaar Merlijn en zijn fee Viviane elkaar ontmoetten, het graf van Merlijn en vele andere plaatsen van aanbidding van de opmerkelijke megalithische cultuur in dit gebied.

Ontdek de omgeving van Rennes met de huurauto.

Combineer een van de mooiste plekken in Bretagne met het koninklijke genot van verse oesters. Met uw huurauto kunt u Saint-Malo vanuit Rennes in een uur bereiken. Ontdek de oude zeevaartstad die volledig omringd is door een vestingmuur. Niet ver weg moet je een stop maken in de oesterhoofdstad Cancale. Oesters zijn hier geen overbodige luxe, in de houten kraampjes in de haven kun je de meest verse kraampjes kraken en ze meteen opeten met een scheutje citroen, stokbrood en wijn.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat