Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Offenburg

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Volker: “Alles is in orde en onproblematisch! Graag gedaan!”

1 van 145 beoordelingen voor Offenburg
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Offenburg

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Offenburg bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 42 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleine auto
bijv. Renault Zoe
7 Dagen van 02.09 - 08.09.2024
Voorbeeld auto
vanaf 42 € per dag
Kleinste auto

Alleen of met weinig bagage? Juiste keuze!

bijv. Fiat 500
7 Dagen van 02.09 - 08.09.2024
Voorbeeld auto
vanaf 55 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Kia Picanto
7 Dagen van 02.09 - 08.09.2024
Voorbeeld auto

Ontdek Offenburg met een huurauto

Offenburg

Met een huurauto kunt u de stad Offenburg op een comfortabele en onafhankelijke manier verkennen. Niet alleen Offenburg, maar ook de omgeving en heel Baden-Württemberg is met een huurauto te bezoeken. De "Poort naar het Zwarte Woud", zoals Offenburg vaak wordt genoemd, maakt indruk met zijn vriendelijke sfeer. Wandel door de oude stadskern van de beurs- en mediastad, proef een van de regionaal geteelde wijnen in een van de rustieke restaurants of ga met een gehuurde auto naar het Zwarte Woud of naar het nabijgelegen Straatsburg. Met MietwagenCheck kunt u het aanbod van autoverhuurbedrijven in Offenburg vergelijken en online een huurauto boeken voor uw ontdekkingstocht in en rond Offenburg.

Offenburg of Stuttgart, waar is het de moeite waard om een auto te huren?

Natuurlijk vindt u in de stad Offenburg tal van autoverhuurbedrijven. Als u echter met het vliegtuig aankomt, is het raadzaam om een auto te huren op een van de nabijgelegen luchthavens. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Straatsburg (27 km) en Stuttgart (142 km). Als u op de luchthaven van Straatsburg (SXB) of Stuttgart (STR) aankomt, kunt u direct ter plaatse een goedkope huurauto huren bij een autoverhuurbedrijf. Een verhuur op de luchthaven heeft het voordeel dat men een voertuig kan kiezen uit een groot aantal verschillende dienstverleners. Meestal vindt u hier een gunstig aanbod. Bovendien profiteert u op een luchthaven niet alleen van de langere openingstijden, maar ook van de betere beschikbaarheid van diverse voertuigen zoals kleine auto's, middelgrote auto's, sportauto's of zelfs terreinwagens.

Voertuigcategorieën

Voertuigcategorieën

Huurautoreis naar Frankrijk: Wat u moet weten

Slechts een steenworp afstand scheidt Offenburg van Straatsburg! Met uw huurauto bent u binnen enkele minuten in een ander land. Vraag uw autoverhuurbedrijf voordat u de grens overgaat om informatie over de voorwaarden. U moet controleren of een reis over de grens is toegestaan voordat u een auto huurt. U moet ook uitzoeken of het rijden over de grens om verzekeringsredenen problematisch kan zijn. De meeste autoverhuurbedrijven hebben echter meestal geen bezwaar. Misschien moet u rekening houden met wat extra kosten, maar deze worden altijd binnen redelijke grenzen gehouden.

Straatsburg

Straatsburg

Straatsburg

Straatsburg

Wat was dat ook alweer over de tolheffing in Frankrijk?

Tarieven rond Straatsburg
Straatsburg - Metz Mulhouse - Montbéliard In de rest van Frankrijk tussen
8,60 + 4,40 Euro EUR 2,80 6,00 Euro en 90,00 Euro

Ja, in Frankrijk is er een tolplicht! Dit betekent dat veel bruggen, tunnels en snelwegen niet gratis kunnen worden bereden en dat u daarom indien nodig uw route weg moet plannen van de tolwegen. U kunt op verschillende informatiepagina's op het internet zien welke routes tolplichtig zijn of u kunt een kijkje nemen op onze blog.

Waarheen met de huurauto in Offenburg? De parkeerplaats

Tot nu toe biedt de stad Offenburg geen gratis parkeerplaatsen aan. In sommige parkeergarages is het echter mogelijk om uw auto 15 minuten gratis te parkeren. Een groot deel van de betaalde parkeerplaatsen ligt rond de oude stad, waar u uw auto voor 1,-- tot 2,-- Euro per uur kunt parkeren.

Zo snel kunt u met uw huurauto in Offenburg en Straatsburg rijden:

Straat Maximumsnelheid Duitsland Snelheidslimiet Frankrijk
Stedelijke gebieden 50 km/u 50 km/u
Buiten de stad 100 km/u (80 km/u in de regen) / 90 km/u
Snelwegen 130 km/u (aanbevolen snelheid) (110 km/u in de regen) / 130 km/u

Volledig omniumverzekering met of zonder eigen risico? Welke verzekering is de beste?

Verzekering

Het is natuurlijk aan u om een volledige verzekering af te sluiten, met of zonder eigen risico. Voor uw eigen veiligheid moet u echter kiezen voor een volledig omniumverzekering zonder eigen risico. In dit geval kunnen de huurkosten iets hoger zijn, maar u bent volledig gedekt in geval van schade. Bovendien moet u het bedrag van uw aansprakelijkheidsverzekering niet vergeten, want dit heeft alleen zin als het minstens 7,5 miljoen EUR is, want bij een kop-staartbotsing kan een dekking van slechts één miljoen EUR snel verdampen.

De aanbetaling - is kaartbetaling een must?

Helaas, ja, want slechts weinig autoverhuurbedrijven kunnen een contante aanbetaling accepteren. Daarom moet u ervoor zorgen dat u een creditcard heeft met een passend saldo. Ofwel wordt het bedrag op uw creditcard geblokkeerd, ofwel wordt het gedebiteerd en vervolgens zonder schade aan u teruggestort wanneer u de huurauto in Offenburg inlevert.

U moet deze telefoonnummers onthouden voor een uitstapje met uw huurauto van Offenburg naar Frankrijk:

Noodsituatie Duitsland Frankrijk
Politie 110 0033 112
Pechverhelping 0 180 2 22 22 22 (ADAC) 04 72 17 12 22 ( DuitstaligADAC )
Verkeerssituatie 07221 929-23000 lokale radiozenders

Wanneer is een huurauto reis naar en rond Offenburg de moeite waard?

Offenburg is niet alleen een bezoek waard tijdens het Zwabisch-Alemannische carnaval, maar ook in de zomer als de zon de prachtige gebouwen van de oude stad in nieuwe pracht laat schijnen of als de druivenoogst nadert. Ga te voet of met een huurauto op ontdekkingsreis, waarvan de indrukken u gegarandeerd nog lang zullen vergezellen. Offenburg, dat dicht bij de Rijn ligt, is niet alleen boeiend vanwege de goed bewaard gebleven gebouwen en kerken, die meer dan 200 jaar oud zijn, maar ook vanwege de idyllische ligging tussen het Zwarte Woud en de Vogezen. Wandel door de mooie oude stad, blijf hangen in een van de gezellige cafés en vergeet niet om 's avonds de uitstekende wijn van de regio te proeven. Overdag kunt u ook sporten en een korte tocht maken over de nabijgelegen fietspaden.

Wijngaarden bij Offenburg

Wijngaarden bij Offenburg

Fietspad bij Offenburg

Fietspad bij Offenburg

Deze hoogtepunten zijn een omweg waard:

  • het historische stadhuis
  • het kapucijnenklooster
  • het museum in het ridderhuis
  • de pittoreske vismarkt
  • de bronzen figuren in het Zwingerpark
  • het voormalige koninklijke hof
  • het classicistische zouthuis

Verder biedt Offenburg twee idyllische natuurpaden, die uitnodigen tot een tochtje in de natuur.

Met de huurauto van Offenburg het land in

Als u een huurauto heeft gehuurd in Offenburg, kunt u niet alleen de stad met al haar bezienswaardigheden bezoeken, maar u kunt ook een huurauto meenemen naar de dichterbij gelegen en verder gelegen omgeving van Offenburg. Maak een uitstapje over de staatsgrens naar Straatsburg, bezoek het door wijngaarden omgeven Staufenbergse kasteel of trakteer uzelf op wat sensatie in het Europa-Park of op de zomerrodelbaan in de buurt van Hausach.

Excursies vanuit Offenburg Afstand per huurauto Tijd
Straatsburg 27 km 35 min.
Europa-Park 38 km 33 min.
Sankenbach Watervallen 56 km 60 min.
Openluchtmuseum Schwarzwald Vogtsbauernhof 38 km 38 min.
Zomerrodelbaan Gutach 75 km 56 min.

Lentekoorts in Offenburg

Alle watervallen voor heiligen in Offenburg

De lente brengt de reislust terug met de zon en de aangename warmte. Boek een voertuig via MietwagenCheck en beleef een geweldige reis door Baden-Württemberg met uw huurauto. In het voorjaar kunt u de stad Offenburg op een prettige manier verkennen. De aangename temperaturen bieden de mogelijkheid om de oude stad te verkennen en een drankje te nuttigen op het terras van een van de leuke cafés. Wij raden u ook aan om gebruik te maken van de vele excursiemogelijkheden in de omgeving om te genieten van het voorjaar in het zuiden van Duitsland. Wij raden u bijvoorbeeld een uitstapje naar de Allerheiligen Watervallen aan (40 minuten rijden van Offenburg met uw huurauto).

Wijnstokken bij Offenburg

In Offenburg kunt u ook genieten van de herfstsfeer. De stad biedt u tal van attracties die u ook bij nat of stormweer kunt bezoeken. Vooral in het museum in het Ritterhaus kunt u op een grijze herfstdag de tijd doorbrengen met talrijke tentoonstellingsobjecten. Als u wordt aangetrokken door de frisse lucht, kunt u ook een herfstwandeling maken in de wijngaarden boven de stad. Maak bijvoorbeeld een rondwandeling vanaf kasteel Ortenberg en geniet van het uitzicht op de Rijn.

Winter

Zelfs bij koude temperaturen kunt u een geweldige reis naar Offenburg en omgeving plannen. Met een huurauto bent u flexibel en hoeft u niet in de kou te wachten op andere transportmiddelen. Stap gewoon in de auto en verken de stad en de omgeving. Als u bang bent voor de kou buiten, kunt u ontspannen in prachtige thermen en genieten van de rust. Neem bijvoorbeeld uw huurauto mee naar de Siebentäler-Therme in Bad Herrenalb of naar het Friedrichsbad in Baden Baden. Als u historische bezienswaardigheden wilt bezoeken, is het oude kapucijnenklooster of het franciscanenklooster in Offenburg een goede keuze. U kunt ook uw handen warmen met een glühwein op de kerstmarkt en genieten van de kerstsfeer.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat