Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Luchthaven Catania-Fontanarossa

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Oliver: “Eenvoudige en betrouwbare verwerking. Alles werkte perfect.”

1 van 615 beoordelingen voor de Luchthaven Catania-Fontanarossa
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Luchthaven Catania-Fontanarossa

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Luchthaven Catania-Fontanarossa bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 6 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Citroen C1
5 Dagen van 17.04 - 22.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 10 € per dag
Plus-pakket

Aanbiedingen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Kleinste auto
bijv. Citroen C1
5 Dagen van 17.04 - 22.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 12 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. VW Up
5 Dagen van 17.04 - 22.04.2024
Voorbeeld auto

Het is maart en uw reis naar Sicilië staat voor de deur. Dan heeft u alleen nog de juiste huurauto nodig, die u kunt ophalen op de luchthaven van Catania. Op ons portaal MietwagenCheck kunt u de prijzen van autoverhuurbedrijven op Catania Airport vergelijken en de beste deal boeken. Zo bent u vanaf het eerste moment mobiel met uw huurauto. Kijk uit naar de lentezon en verken Catania en omgeving op eigen gelegenheid.

Autoverhuur luchthaven Catania

Vlucht naar Catania, Sicilië

Vlucht naar Catania, Sicilië

De stad Catania, gelegen op Sicilië, is een van de tien grootste metropolen van Italië en kan optimaal worden verkend met een huurauto. Bijna 300.000 inwoners wonen in de Siciliaanse stad en genieten van een uniek decor, dat enerzijds wordt gekenmerkt door de vulkaan Etna en anderzijds door de betoverende azuurblauwe Ionische Zee. Naast het bezoeken van talrijke bezienswaardigheden zoals de kathedraal of het Massimo Bellini theater, kunt u ook een bezoek brengen aan Playa di Catania, het langste zandstrand van Sicilië. Vanuit Duitsland kunt u Catania snel en gemakkelijk per vliegtuig bereiken en landen op de luchthaven Fontanarossa. De luchthaven ligt in het zuiden van Catania en op ongeveer zeven kilometer van het stadscentrum. U komt aan op de luchthaven, die in 2007 volledig werd gemoderniseerd, en bereikt de Siciliaanse metropool idealiter met een huurauto via de uitstekend uitgebouwde snelwegen A 18 of A 19. Hieronder vindt u informatie over autoverhuur op de luchthaven en hoe u tegen een redelijke prijs een geschikte auto kunt huren.

Beleef de lentekriebels met een huurauto vanaf de luchthaven van Catania

Heeft u besloten tot een voorjaarsvakantie in Catania? Wij denken dat dat een goede keuze is! Het enige wat u nu nog nodig heeft is de juiste huurauto vanaf het vliegveld van Catania, zodat u de perfecte lente in Catania kunt beleven. Tijdens de lentemaanden is Sicilië bloeiend en geurig. Geniet van de eerste voorjaarszonnestralen op uw huid en vergeet de kou van de afgelopen maanden. Omdat u altijd mobiel bent met een huurauto in Catania, kunt u tijdens uw voorjaarsvakantie zowel van een paar stranddagen genieten als naar de Etna gaan om te skiën. Op deze manier hoeft u niet te kiezen tussen de twee activiteiten. De lente in Catania op Sicilië is werkelijk een ervaring voor alle zintuigen. Amandel-, moerbei-, citroen- en kaki bomen staan in volle bloei. Johann Wolfgang von Goethe genoot al van een reis naar Sicilië. Dat is des te meer reden, niet? Dus, wacht niet lang, reserveer een huurauto en breng de lente door in Catania, Sicilië.

Catania Luchthaven - algemene informatie

Het volledige adres is Via Fontanarossa, 95121 Catania CT Italië. Op uw ticket vindt u de luchthavencode IATA CTA en u moet weten dat de luchthaven Fontanarossa de bijnaam Vincenzo Bellini heeft. De stad eert een wereldberoemde operacomponist die in Catania werd geboren.

Autoverhuur naar keuze op de luchthaven van Catania (CAT)

Als u een auto wilt huren tegen een redelijke prijs en hebt gekozen voor het autoverhuurbedrijf Hertz, vindt u hun kantoor een paar stappen verwijderd van de bagageband in de aankomsthal. Als u bij een ander autoverhuurbedrijf hebt geboekt, moet u de juiste balie zoeken in het oude of het nieuwe autoverhuurgebouw. Maakt u zich geen zorgen, Catania Airport is gemakkelijk te navigeren, en zelfs in het ergste geval is het slechts een paar minuten lopen naar uw autoverhuurbedrijf en het ophaalstation.

Huur goedkoop een auto en ontdek heel Sicilië

Ophalen huurauto

Uw huurauto ophalen

Zodra u uw autoverhuurbedrijf of het ophaalstation voor huurauto's heeft gevonden, kan uw vakantie op Sicilië echt beginnen. Maar voor het zover is, is het belangrijk om de huurauto grondig te inspecteren en de belangrijkste zaken met de verhuurder te bespreken. In het hoogseizoen kunnen huurauto's aanzienlijk duurder zijn dan in andere perioden van het jaar. Als u echter op tijd een auto huurt, kunt u in elk jaargetijde goedkoop rijden. Als u ter plekke beslist, zult u ofwel geen geschikte auto vinden om te huren, ofwel genoegen moeten nemen met een relatief duur compromis.

U dient de volgende details met het autoverhuurbedrijf op Catania Airport te bespreken:

  • Als jonge bestuurder kan uw huurauto duurder worden door extra kosten die door het autoverhuurbedrijf in rekening worden gebracht.
  • Als u accessoires nodig heeft, informeer dan tijdig naar de beschikbaarheid en de prijs.
  • Sicilië is een prachtig eiland met veel interessante plaatsen, als u ze wilt verkennen, kunt u het beste van tevoren een huurauto zonder kilometerbeperking kiezen.
  • Zorg ervoor dat het autoverhuurbedrijf alleen de verschuldigde huurwaarborg op de creditcard blokkeert en deze weer vrijgeeft wanneer u de auto terugbrengt. Bij sommige aanbieders wordt het bedrag geïnd en na een tijdrovende teruggave weer overgemaakt.
  • Ongeacht hoe goedkoop u een auto kunt huren, hij moet optimaal verzekerd zijn. Idealiter kiest u een huurauto met een volledige omniumverzekering zonder eigen risico en kiest u voor een aanvullende verzekering die glas- of bandenschade dekt.
  • Zelfs of vooral als u heel goedkoop een auto kunt huren, moet u controleren of de remmen, de remlichten, de verlichting en de veiligheidsgordels in orde zijn wanneer u de auto bij het ophaalstation afgeeft. Als de test negatief is, dring dan in uw eigen belang aan op een vervangende auto.

Andere criteria voor een vakantie in Sicilië met een huurautoMenu Entry

In Italië zijn de verkeersregels grotendeels vergelijkbaar met die in Duitsland, maar overtredingen worden vaak veel zwaarder bestraft dan in Duitsland. Om ervoor te zorgen dat uw budget niet wordt verlaagd door boetes en dat de auto die u huurt goedkoop blijft, moet u de volgende informatie intern doornemen en het autoverhuurbedrijf om meer details vragen:

Snelheidslimieten:

Binnen de bebouwde kom 50 km/h
Buiten de bebouwde kom 90 km/u
Autosnelwegen 110 km/h
Snelweg 130 km/u
  • In Italië gelden hoge boetes voor het overschrijden van het alcoholpromillage (0,5), voor het niet dragen van de veiligheidsgordel (ook voor honden) en voor inhalen op spoorwegovergangen.
  • In Catania zijn de gratis parkeerplaatsen, net als in de rest van het land, gemarkeerd met witte stoepranden. Alle andere kleuren stoepranden duiden op parkeerverboden of verplichte parkeertarieven.
  • Bovendien moet u in Italië buiten de bebouwde kom, zelfs overdag, met gedimd licht rijden, mag u nooit langs schoolbussen rijden die stilstaan en moet u voorrang verlenen aan voertuigen die een rotonde oprijden.

Ontdek Sicilië en Catania met een huurautoMenu-Invoer

Oud theater in Catania, Sicilië

Oud theater in Catania, Sicilië

Baai in Catania, Sicilië

Baai in Catania, Sicilië

Nadat u de nacht in de stad hebt doorgebracht en de meest bezienswaardige plaatsen en gebouwen hebt verkend, is het tijd voor excursies in de omgeving. U weet wel, goedkoop een auto huren betekent kiezen voor een huurauto zonder kilometerbeperking. En daarmee kunt u de 30 kilometer zandstrand afzoeken naar een aantrekkelijk rustig plekje.

U kunt ook de A18 naar Taormina nemen en de autostrada verlaten bij de altijd actieve vulkaan Etna voor een wandeltocht in een adembenemend landschap. Sicilië verkennen met een huurauto biedt ontelbare mogelijkheden die we hier niet kunnen opsommen. Laat u daarom tijdig voor uw vakantie in Italië informeren. Op ons vergelijkingsportaal kunt u zien bij welk autoverhuurbedrijf u goedkoop een auto kunt huren op Catania Vliegveld.

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

615 Ervaringen van onze klanten in Luchthaven Catania-Fontanarossa

Beoordeling van Lukas W.

“Alles verliep vlekkeloos. We kregen de auto die ons was aangewezen. Foto's van de auto werden ter plaatse genomen (bij ophalen en terugbrengen). De borg was €350. De auto was volgetankt, ik zou hier altijd weer boeken!”

Beoordeling van Iris D.

“Erg aardige man aan de balie. Alles verliep vlot. Super auto en de inlevering was onberispelijk! Graag weer.”

Beoordeling van Yassine H.

“Ik zal in de toekomst alleen nog bij Centauro een huurauto boeken. Zeer vriendelijke dames, lof voor al het personeel!”

Beoordeling van Matthias T.

“De overname was perfect. Het duurde minder dan 5 minuten..... De terugkeerterminal gaat pas om 08.00 uur open. Precies goed in mijn geval. Voor een vroegere terugkeer kunt u verduidelijken waar de sleutel moet worden neergelegd...”

Beoordeling van Vincenzo

“Cars & Camper had een goede prijs-kwaliteitverhouding. Enterprise Catania was super snel en ongecompliceerd. De auto was schoon en nieuw. Ik zal hier graag weer boeken...”

Beoordeling van Vincenzo M.

“Ook hier was er na een wachttijd een geweldige ervaring.”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat