Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Luchthaven Bilbao

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Tobias: “Geweldige vakantie met geweldige auto. Bedankt voor deze geweldige service.”

1 van 55 beoordelingen voor de Luchthaven Bilbao
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Luchthaven Bilbao

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Luchthaven Bilbao bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 7 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
5 Dagen van 24.04 - 29.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 9 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. RENAULT CLIO
5 Dagen van 24.04 - 29.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 10 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
5 Dagen van 24.04 - 29.04.2024
Voorbeeld auto

Ontdek Bilbao met een huurauto

 Bilbao

Met MietwagenCheck heeft u de verschillende autoverhuurbedrijven op Bilbao Airport (BIO) in een oogopslag en kunt u gemakkelijk en overzichtelijk uw gewenste huurauto voor uw reis vinden. In Bilbao en in het Baskenland in het algemeen is het een goed idee om een auto te huren. Afhankelijk van de plaatsen die u wilt bezoeken, kan het openbaar vervoer minimaal of onbestaande zijn. Onderschat ook niet de afstanden en de tijd die nodig zijn om per bus of trein te reizen.

Waarom een auto huren op Bilbao Luchthaven?

Bilbao Luchthaven

Een auto direct huren op de luchthaven van Bilbao heeft veel voordelen. Ten eerste kunt u uw reis direct beginnen en bent u niet afhankelijk van andere vervoermiddelen om in het stadscentrum te komen. Bovendien is het aanbod van huurauto's op luchthavens vaak groter, zodat u een ruime keuze hebt wanneer u online boekt.

Driveboo Tip:

Dankzij het grotere aanbod profiteert u ook van lagere prijzen en krijgt u dus de beste waar voor uw geld. Reserveer uw auto vanuit het comfort van uw eigen huis en haal hem bij aankomst direct op van de luchthaven van Bilbao.

Welke autoverhuurbedrijven vind je op de luchthaven van Bilbao?

Op de luchthaven van Bilbao vindt u de autoverhuurbedrijven op de begane grond op verdieping 0. Hier heeft u een ruime keuze van onze partners en kunt u direct naar het verhuurstation gaan waar u uw auto van tevoren online heeft gereserveerd. Op de luchthaven van Bilbao zijn onder meer de volgende partners vertegenwoordigd:

  • Alamo
  • Avis
  • Begroting
  • Onderneming
  • Goldcar
  • Hertz
  • Interrent
  • Nationaal
  • Record
  • Sixt
  • Thrifty

Basisinformatie over de luchthaven van Bilbao

De luchthaven van Bilbao (code: BIO, Spaans Aeropuerto de Bilbao, Baskisch Bilbo-Loiuko) is een internationale commerciële luchthaven bij Bilbao in het Baskenland in Noord-Spanje.

De nieuwe terminal, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava, werd in 2005 voltooid. Hij wordt La Paloma (De Duif) genoemd vanwege zijn kenmerkende vorm.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen op Bilbao Luchthaven

Bilbao is door verschillende luchtvaartmaatschappijen verbonden met bestemmingen in Spanje en Europese bestemmingen, waaronder Madrid, Lanzarote, Amsterdam en Lissabon.

Verbindingen naar Duitstalige bestemmingen bestaan momenteel met Lufthansa naar Frankfurt am Main en München. Eurowings verbindt Bilbao met Düsseldorf en Stuttgart. Air Berlin vliegt ook van Düsseldorf naar Bilbao. Vueling vliegt van Berlijn naar Bilbao. Helvetic Airways verbindt Bilbao met Zürich namens Swiss.

De luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven van Bilbao (BIO)

Luchtvaartmaatschappijen Bestemmingen
Germanwings Stuttgart
easyJet Zwitserland Geneva
Eurowings Düsseldorf
Lufthansa Frankfurt, München
Vueling Berlijn-Tegel
Swiss Zürich

Ligging en vervoersverbindingen van de luchthaven van Bilbao

De luchthaven ligt 10 km ten noorden van de stad Bilbao (Bilbo) in de gemeente Lujua (Loiu). Over het algemeen raden wij u aan een huurauto te boeken die u op de luchthaven kunt ophalen. Zo kunt u direct aan uw reis beginnen en het eiland ontdekken. U kunt ook het openbaar vervoer of een taxi naar het stadscentrum nemen en uw huurauto daar ophalen.

Bus

In de aankomsthal bevindt zich een informatiebalie en het loket voor de bus.

Lijn 3247 van de gele BizkaiBus rijdt elke 20 minuten via het centrale Plaza Moyúa in een rit van 25 minuten naar het Termibus-busstation naar het expositiecentrum aan de westelijke rand van het stadscentrum. De bussen rijden op de volgende tijden: van Bilbao 5.20 tot 22.00 uur, van het vliegveld 6.20 tot 24.00 uur.

Met een Creditrans kaart voor €5 (automaten in de aankomsthal), die ook gebruikt kan worden voor de EuskoTran tram (Tranvía de Bilbao), de metro en de Bilbobus bussen (ook voor meer dan één persoon), is het tarief per persoon van de luchthaven naar de Termibus (2 zones) slechts €1,05, in plaats van €1,30.

Op Plaza Moyúa en Termibus (Metro San Mamés) kunt u overstappen op de metro. De groene tramlijn van EuskoTran, die langs de rivier de Nervión loopt, brengt u ook van de Termibus naar het Guggenheim Museum.

Taxi

Op de luchthaven van Bilbao biedt het taxibedrijf Femade (Federación Margen Derecha del Taxi) ongeveer 60 taxi's aan. U kunt de taxi's ter plaatse of vooraf reserveren per telefoon of via hun website. Er zijn 2 verschillende tarieven vanaf de luchthaven, doordeweeks en overdag en in het weekend en 's nachts van 22.00 tot 7.00 uur. De tarieven verschillen echter slechts weinig. Het basistarief is 6 euro en elke gereden kilometer kost 65 cent.

Overzicht van taxitarieven vanaf de luchthaven van Bilbao

Bestemming Geschatte prijs
Bilbao centrum 25 €
Termibus (busstation) 25 €
Portugalete 30 €
Santander 150 €
San Sebastian 150 €

Belangrijke feiten over Bilbao: de omgeving verkennen met een huurauto

Bilbao

Bilbao, gelegen aan de oevers van de rivier de Nervión, is de grootste stad van Spaans Baskenland. Vooral de lokale bevolking waardeert het klimaat hier zeer, aangezien het in Bilbao in principe wat koeler is dan in de rest van het binnenland. Bilbao is de ideale plaats om kennis te maken met de eeuwenoude cultuur en taal van het Baskische volk, die duizenden jaren heeft standgehouden en nu volkomen verschilt van alle moderne culturen in Europa.

Autoverhuur Bilbao: De bezienswaardigheden van de stad

Guggenheim Museum (Museo Guggenheim Bilbao)
Guggenheim Museum in Bilbao

Door zijn spectaculaire buitenkant, gemaakt van titanium, kalksteen en glas, is het met recht een herkenningspunt van de stad. Zowel buitenlandse toeristen als de plaatselijke bevolking worden elk jaar naar de stad getrokken om het beroemde museum te bezoeken. Met een oppervlakte van meer dan 10.000 km² worden hier zowel permanente als externe kortlopende tentoonstellingen gepresenteerd. Het zwaartepunt van de tentoonstellingen ligt bij kunst uit de 20e eeuw en dus zijn er ook moderne installaties of videoprojecties in het museum te vinden.

Metro (Metrobilbao)
Bilbao Metro

De verschillende metrostations in Bilbao staan ook bekend om hun unieke ontwerp. De sterarchitect Norman Foster ontwierp niet alleen enkele stations, maar ook twee volledig nieuwe metrolijnen. Foster gebruikte voor de stations bijna uitsluitend de materialen staal, beton en glas. De architect streefde drie kernpunten na: Eenvoud, functionaliteit en esthetiek. Vooral toeristen gebruiken de installaties als gemeenschappelijk fotomotief en geven zo uiting aan hun enthousiasme.

Vizcaya Brug
Vizcaya Brug in Bilbao

Een andere bezienswaardigheid tijdens een verblijf in Bilbao is zeker het oversteken van de beroemde Vizcaya Brug. Het wordt "Puente colgante", hangbrug, genoemd door de lokale bevolking. De brug is door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed. De brug is ontworpen door de Baskische architect Alberto de Palacio, die ook samenwerkte met Gustave Eiffel aan de Eiffeltoren. Zo doet de brug ook architectonisch denken aan het beroemde bouwwerk in Parijs.

Lente in Bilbao met een huurauto

Puppy Beeldhouwwerk Bilbao

Het weer in Bilbao is op elk moment van het jaar erg onbetrouwbaar, dus zelfs in het voorjaar kunt u regenbuien verwachten. De stad is in deze tijd van het jaar echter niet zo druk als in de populaire zomermaanden. Zo kunt u Bilbao op uw gemak verkennen en zelf van de stad genieten. In de lente moet u zeker een bezoek brengen aan het beroemde Puppybeeldhouwwerk . Hij licht op in de helderste kleuren en is een echt fotomotief. Het beeld staat recht tegenover het Guggenheim Museum, dat u ook moet bezoeken.

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

55 Ervaringen van onze klanten in Luchthaven Bilbao

Beoordeling van Nicolas D.

“Avis is het beste autoverhuurbedrijf dat ik ken na meerdere jaren ervaring.”

Beoordeling van Dilia S.

“Alles verliep vlot. Ik zal hier altijd weer boeken!”

Beoordeling van Karl-Heinz A.

“Alles verliep zonder problemen. Snelle check-in, snelle auto-over. We waren zeer tevreden.”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat