Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Augsburg

 • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Julian: “Perfect, alles werkte perfect. Waar voor je geld.”

1 van 145 beoordelingen voor Augsburg
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Augsburg

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Augsburg bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 38 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. TOYOTA AYGO
6 Dagen van 10.06 - 16.06.2024
Voorbeeld auto
vanaf 40 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. OPEL CORSA
6 Dagen van 10.06 - 16.06.2024
Voorbeeld auto
vanaf 44 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Toyota Aygo
6 Dagen van 10.06 - 16.06.2024
Voorbeeld auto

Huurauto Augsburg: de Zwabische parel

Uitzicht over Augsburg

Ontdek Augsburg gemakkelijk met de auto

Vakanties in Duitsland zijn bijzonder populair in 2021! De charmante universiteitsstad Augsburg ligt in het zuidwesten van Beieren, op slechts ongeveer 80 kilometer van München. Augsburg heeft ongeveer 300.000 inwoners en is daarmee na München en Neurenberg de derde grootste stad van Beieren. Augsburg kijkt terug op een lange en bewogen geschiedenis. Het stadsgebied was al in de Romeinse tijd bewoond. Augsburg is een van de oudste steden van Duitsland. De stad is dan ook rijk aan unieke bezienswaardigheden, monumenten en attracties. Ontdek de stad met een huurauto. Wees slim en bespaar jezelf een hoop geld en tijd. Op MietwagenCheck vergelijken wij voor u de beste aanbiedingen voor huurauto's. U kunt kiezen uit een groot aantal modellen en diensten. Stel individuele filters in om uw persoonlijke huurauto te vinden. Bespaar nog meer tijd met onze kant-en-klare pakketten. Gemakkelijk en transparant autoverhuur regelen in Augsburg en omgeving.

Wetenswaardigheden en bezienswaardigheden in Augsburg

Jakob Fugger standbeeld

Verken Jakob Fugger Monument

Jakob Fugger is de belangrijkste persoon uit Augsburg. Talrijke historische gebouwen in de stad dateren uit zijn tijd. Daartoe behoren de Fuggerkapel in de Augsburgse Annakirche, de Augsburgse Fuggerhuizen en de Augsburgse Fuggerei. Augsburg is de enige stad in Duitsland met een eigen feestdag. Het Augsburgse Hoogfeest van de Vrede viert het einde van de Dertigjarige Oorlog in 1648. Het leven in Augsburg is nauw verbonden met water. Bezoek de prachtige fonteinen, de waterwerken in de Hochablass en de kanalen in het Lechviertel.

Andere belangrijke persoonlijkheden uit Augsburg

Welke beroemdheden zijn in Augsburg geboren? Augsburg is de geboorteplaats van talrijke belangrijke persoonlijkheden. Die een invloed hebben gehad tot ver buiten Augsburg, zelfs vandaag. De twee schilders Hans Holbein en zijn zoon, Hans Holbein. Hun kunstwerken vertegenwoordigen de overgang van de late gotiek naar de renaissance. Hans Holbein wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Renaissance. De naam Mozart is over de hele wereld bekend. De vader van Wolfgang Amadeus Mozart, namelijk Leopold Mozart, werd in Augsburg geboren. Later verhuisde hij voor zijn studie naar Salzburg. Een andere zoon van de stad is Bertolt Brecht. Hij woonde en werkte vele jaren in Berlijn. Daarom is zijn belangrijke nalatenschap ook ondergebracht in het archief van de Akademie der Künste in Berlijn. In Augsburg herdenkt het geboortehuis van de dichter, het Brechthaus, hem als museum en gedenkteken.

Augsburg autoverhuur: infrastructuur en vervoersverbindingen

Augsburg is zeer gemakkelijk te bereiken met bus en trein. Met een huurauto bent u bijzonder voordelig en onafhankelijk op weg. Heeft Augsburg een vliegveld? De stad heeft een luchthaven, de luchthaven Augsburg (AGB), deze wordt voornamelijk gebruikt door zakenvliegers. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is in München (MUC). Om van München naar Augsburg te komen, is een huurauto aan te bevelen - veel autoverhuurstations in Augsburg liggen direct bij de luchthaven. Aanbiedingen en prijzen kunt u het beste vooraf vergelijken op MietwagenCheck. Zo krijgt u vooraf alle belangrijke informatie over prijzen, beschikbaarheid en huurvoorwaarden. U krijgt dan de goedkoopste aanbiedingen voor huurauto's. Kies uit verschillende afhaalmogelijkheden.

Augsburg huurauto: ontdek de stad met de auto tegen lage kosten

Met een auto ben je onafhankelijk en flexibel. Organiseer je verkenningen individueel. Ontdek andere steden in Beieren. De aanbiedingen zijn veelomvattend. Stedentrips met de gehuurde auto blijken bijzonder gunstig te zijn. In de gehuurde auto kunnen meerdere personen deelnemen aan de verkenning van de stad. De tochten met de auto zijn samen bijzonder leuk.

Bezienswaardigheden in Augsburg ontdekken

Uitzicht op het stadhuis van Augsburg

Het stadhuis van Augsburg: het herkenningspunt van de stad

De bezoeker kan zich verwachten aan een van de indrukwekkendste wereldlijke gebouwen van de Renaissance in Beieren. Samen met de Perlachturm is het stadhuis het herkenningspunt van de stad. Het werd gebouwd tussen 1615 en 1620 in de late renaissancestijl. Het interieur werd pas in 1624 voltooid. Het gebouw weerspiegelt het grote belang dat de stad had als financieel en commercieel centrum. Het is een uiting van de trots van een van de belangrijkste steden in Beieren en daarbuiten in die tijd. Ook de gouden zaal en de vertrekken van de prins, die tegenwoordig voor bruiloften beschikbaar zijn, zijn bezienswaardig. De gemeenteraad van Augsburg vergadert nog steeds in de "Oberer Fletz". Bezoekers van het stadhuis kunnen gemakkelijk met een huurauto tot aan het historische gebouw rijden. In de buurt zijn er verschillende mogelijkheden om de auto goedkoop te parkeren.

De oudste sociale nederzetting ter wereld

Jakob Fugger, de rijke koopman, stichtte een nederzetting - de Fuggerei. Het legde de basis voor de oudste sociale nederzetting ter wereld, waar deze mensen goedkoop konden wonen. De nederzetting bestaat nog steeds en kan worden bezocht. Het wordt ook wel "stad in de stad" genoemd, omdat een stadsmuur met drie poorten het complex van 67 huizen met 140 appartementen en een kerk omsluit. Drie kamers van het laatste origineel bewaarde huis zijn ingericht als museum. Bezoekers kunnen zich hier onderdompelen in het leven in de Fuggerei. Leer interessante informatie over de familie Fugger. De Fuggerei dient vandaag de dag nog steeds voor sociale huisvesting. De jaarlijkse huur is nog steeds ongelooflijk betaalbaar.

Ontdek Augsburgs kunst en cultuur met een huurauto

Naast de bekende Augsburger Puppenkiste heeft de stad nog andere culturele ontdekkingen en excursiebestemmingen te bieden. Zeer interessant is het Schaezlerpalais, dat staats- en gemeentelijke kunstcollecties herbergt. De geschiedenis van het gebouw, dat in rococostijl werd opgetrokken, is opmerkelijk. Meerdere malen bood het paleis onderdak aan illustere gasten, zoals de latere Franse koningin Marie Antoinette. Prachtige bals en recepties werden hier gehouden. Een van de belangrijkste musea in de stad is het Maximilian Museum op de Fuggerplatz. Dit bevat beeldhouwkunst, stadsgeschiedenis en kunstnijverheid. Talrijke andere musea en galerijen verrijken het culturele landschap van de stad. Belangrijke culturele evenementen zijn de evenementen ter ere van de beroemde zonen van de stad. Welke evenementen zijn er in Augsburg? Het Brecht Festival, de concerten en lezingen van de Mozartgemeinde Augsburg. De internationale filmdagen trekken elk jaar geïnteresseerde bezoekers. Het mediakunstfestival en talrijke andere evenementen vinden ook in Augsburg plaats.

Op weg naar de Perlach-toren met een huurauto

De Perlach Toren rijst een volle 70 meter de lucht in. Het herkenningspunt van de stad Augsburg is een populaire bestemming en is een van de hoogste gebouwen van Augsburg. Wie de 261 treden naar het bovenste platform beklimt, wordt beloond met een adembenemend panorama. De toren dateert oorspronkelijk uit 989 en werd oorspronkelijk gebouwd als wachttoren. In de loop der eeuwen werd het voortdurend verhoogd. In de loop van de bouw van het stadhuis kreeg de Perlachturm zijn huidige aanzien. Er bestaan vele legenden over de oorsprong van de naam, maar geen ervan is definitief bewezen. De Perlachturm is ook zeer gemakkelijk te bereiken met een huurauto en biedt goedkope parkeergelegenheid.

Ontdek Beieren tegen lage kosten met een huurauto

Kasteel Neuschwanstein in Beieren

Ontdek kasteel Neuschwanstein met de auto

Wat zijn de populairste bestemmingen in Beieren? Maak van de gelegenheid gebruik en ontdek heel Beieren. Met de auto zijn bestemmingen als München en meren, zoals de Starnbergsee, snel en gemakkelijk te bereiken. De wereldberoemde koninklijke kastelen bij Füssen zijn ook een populaire bestemming. Neuschwanstein, Hohenschwangau, Linderhof - een bezoek aan deze kastelen hoort bij elk bezoek aan Beieren.

Excursiebestemmingen in Beieren in een oogopslag:

 • München
 • Augsburg
 • Neurenberg
 • Kasteel Neuschwanstein
 • Herzogstandbahn
 • Linderhof
 • Skywalk in de Allgäu
 • Thermale baden Erding
 • Alpsee
 • Meer van Starnberg

autoverhuur Augsburg: huurauto en terugreis

Overweeg een enkele reis te huren. Lever uw huurauto in een andere stad in. Start gewoon zelf de MietwagenCheck prijsvergelijking en overtuig uzelf van onze gunstige aanbiedingen. Met uw huurauto bent u flexibel en onafhankelijk van het openbaar vervoer. Zo kunt u Augsburg en omgeving ontdekken zoals u dat wilt. Boek risicovrij op MietwagenCheck.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat