Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Tirana

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Oliver: “Eenvoudige en betrouwbare verwerking. Alles werkte perfect.”

1 van 89 beoordelingen voor Tirana
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Tirana

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Tirana bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 28 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. CHEVROLET SPARK
5 Dagen van 23.09 - 27.09.2024
Voorbeeld auto
vanaf 33 € per dag
Plus-pakket

Aanbiedingen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Kleine auto
bijv. Skoda Fabia
5 Dagen van 23.09 - 27.09.2024
Voorbeeld auto
vanaf 35 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Hyundai i10
5 Dagen van 23.09 - 27.09.2024
Voorbeeld auto

Ontdek Tirana en Albanië met een huurauto

De hoofdstad van Albanië, Tirana, ligt in het midden van wat waarschijnlijk de meest onderschatte vakantiebestemming is voor een zomervakantie in de Balkan in 2020. De warme zomermaanden mei, juni, juli, augustus en de vroege herfstmaanden september en oktober nodigen u uit om de regio met de auto te verkennen. Met MietwagenCheck heeft u de mogelijkheid om uw persoonlijke auto te huren voor een reis door Albanië. Profiteer van onbeperkte vrijheid in een van de goedkoopste reisbestemmingen in Europa, waar u kunt genieten van de stad, het strand, het platteland en de cultuur zonder dat u uw portemonnee of budget hoeft uit te putten. Wat buurland Griekenland te bieden heeft aan hogere prijzen, vindt u tegen een gereduceerd tarief als u op vakantie gaat in Albanië.

Verborgen droombaai Grama-baai

Verstopplaatsen droombaai Grama-baai

Aan welke kust ligt Albanië? Het Zuidoost-Europese land loopt langs de prachtige Adriatische kust, die u meestal alleen gewend bent van strandvakanties in Italië en Kroatië. Albanië is nog steeds onontwikkeld en verborgen en nodigt uit tot eenzame zandstranden langs de kusten en adembenemende berglandschappen in het binnenland. Het maakt niet uit wat voor soort vakantie je verkiest, je hoeft geen compromissen te sluiten als je naar Albanië reist. Met een geschikte huurauto is het nog nooit zo makkelijk geweest om het land en de mensen volledig te leren kennen. Om er zeker van te zijn dat u optimaal kunt genieten van uw reis voor de komende massatoerisme in de komende jaren, zullen we uw zoekopdracht gebruiken om direct beschikbare huurauto's te vergelijken voor het ophalen in Tirana, de hoofdstad van Albanië, op een eenvoudige en transparante manier. Voordat u een duik neemt in de uitgestrektheid van het land, is het aan te raden om uw huurauto mee te nemen en de bezienswaardigheden die Tirana te bieden heeft te bezoeken.

Waar kan ik een auto huren in Tirana?

Huurauto pick-up in Tirana

Autohuur afhalen in Tirana

Het merendeel van de reizigers komt met het vliegtuig naar Tirana (TIA), dus u kunt direct op de luchthaven een auto huren voor een redelijke prijs bij een autoverhuurbedrijf. Hier vindt u alle grote autoverhuurbedrijven op één plek en kunt u gemakkelijk een goede deal krijgen en prijzen vergelijken. Daarnaast heeft u op de luchthaven meestal betere en langere openingstijden en een grotere kans op beschikbaarheid van speciale voertuigen zoals cabriolets, sportauto's of SUV's. Tirana International Airport Nënë Tereza (TIA), gelegen op 17 km ten noordwesten van Tirana, is de enige burgerluchthaven van Albanië. Er zijn regelmatig verbindingen met verschillende steden in Italië, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Griekenland en Turkije. Als u op een andere manier dan via de lucht naar Tirana komt, zijn er ook vestigingen van de bekende internationale en lokale autoverhuurbedrijven in de buurt van het stadscentrum. Tirana is met de internationale langeafstandsbus te bereiken vanuit Athene, Istanbul, Macedonië en Kosovo. Er zijn ook busmaatschappijen die rechtstreekse reizen van Duitse steden naar de Albanese hoofdstad aanbieden. Het is ook mogelijk om per schip te reizen vanaf het Italiaanse vasteland.

Belangrijke informatie over het wegverkeer en de parkeersituatie in Tirana

Centraal gelegen in het land vormt de agglomeratie Tirana-Durrës het knooppunt van het Albanese vervoersnetwerk. Sinds de jaren 2000 is met name het wegennet in Albanië gerenoveerd en uitgebreid - ook in het stadscentrum is de afgelopen jaren geïnvesteerd om de wegen in staat te stellen het hoofd te bieden aan de sterke toename van het verkeer. Toch kan het gebeuren dat veel verkeer de wegen in het centrum van de stad regelmatig blokkeert. Met name de toegangswegen van Durrës en Elbasan zijn de afgelopen jaren verbeterd en uitgebreid. Er is een bewaakte parkeerplaats voor bussen en auto's in het centrum van Tirana, waar u ook uw huurauto kunt parkeren. Er zijn ook wat meer bewaakte parkeerplaatsen tegen betaling. Parkeren op vrije plaatsen in het centrum van de stad wordt niet aanbevolen, de situatie is erg verwarrend wat betreft de parkeervoorschriften en het is ook niet erg veilig. Bovendien bieden de meeste hotels en accommodaties parkeerplaatsen aan.

Algemene verkeersinformatie voor Albanië

De belangrijkste verbindingswegen zijn over het algemeen goed ontwikkeld. De toestand van de wegen op het platteland is echter soms onbevredigend. Daar kan, zelfs voor kortere afstanden, een relatief langere reistijd worden verwacht. Bewegwijzering over land ontbreekt vaak. Bij het rijden 's nachts is grotere voorzichtigheid geboden vanwege onverlichte voertuigen en karren, kuilen en onverharde bermen. Na zware regen- of sneeuwval kunnen de wegen wekenlang onbegaanbaar zijn en moet de reis zo worden gepland dat de bestemming voor de nacht kan worden bereikt. De politie is in het hele land aanwezig en controleert of de snelheidslimiet in acht wordt genomen. Het rijgedrag op de wegen in Albanië is over het algemeen niet vergelijkbaar met dat in Duitsland, omdat de risico's voor de weggebruikers groter zijn. Voorzichtig gedrag in het bijna ongereguleerde wegverkeer is daarom dringend aan te bevelen. De verkeersregels en verkeersborden in Albanië komen over het algemeen overeen met die van de andere Europese landen of met die in Duitsland.

Snelheidslimieten in Albanië: bezoek Tirana met een huurauto

Categorie wegen Maximumsnelheid (km/h)
Binnensteden 40
Buiten de stad / snelwegen 80 / 90
Snelwegen 110

Belangrijke tips voor het rijden in Albanië

De belangrijkste informatie hebben we samengevat in een kort overzicht:

  • Verplicht voor ingeschakelde dimlicht
  • Per mille limiet op 0,1 per mille
  • Telefoneren met handsfree-set
  • Verplichte kinderzitjes tot de leeftijd van 12 jaar

Belangrijke telefoonnummers in geval van nood

Noodgevallen Telefoonnummer
Politie 19
Brandweer 18
Ongeval 17

Informatie voor uw vakantie met een huurauto in Albanië

Toegangsvoorwaarden voor Duitse burgers

Er is geen visum nodig. Voor een toeristisch verblijf tot 90 dagen is het paspoort of de identiteitskaart voldoende. De documenten moeten bij binnenkomst nog minstens drie maanden geldig zijn. Voor een verblijf van meer dan 30 dagen is het noodzakelijk om zich binnen de eerste 30 dagen in te schrijven bij de directie Grenzen en Migratie.

Rijbewijs

Het nationale rijbewijs is voldoende. Houders van oude Duitse rijbewijzen wordt aanbevolen hun oude rijbewijs in te wisselen voor een nieuw EU-rijbewijs.

Internationale ziektekostenverzekering

Iedereen die naar Albanië reist, moet zeker een particuliere internationale ziektekostenverzekering afsluiten, aangezien de Duitse ziektekostenverzekeraars de kosten van het vervoer naar geschikte centra of terug naar Duitsland niet vergoeden.

Medische zorg

Een medische zorg op bijna West-Europees niveau is in Albanië niet gegarandeerd, zelfs niet in de hoofdstad! In landelijke gebieden kun je hooguit een zeer beperkt aanbod verwachten.

Taal

De officiële taal is Albanees. Ouderen spreken vaak Italiaans, jongeren ook Engels. In het algemeen lijkt het Italiaans meer gemeengoed te zijn dan het Engels, ook in de bewegwijzering.

Waarom zou ik Tirana bezoeken?

Uitzicht op de hoofdstad van Albanië Tirana

Uitzicht op de hoofdstad van Albanië Tirana

Tirana, de hoofdstad van Albanië, staat bekend om zijn diversiteit vanwege de Ottomaanse, fascistische en Sovjet-tijd. Pastelkleurige gebouwen omringen het centrum van de stad, het Skanderbeg-plein, vernoemd naar het ruiterstandbeeld van een nationale held. Aan het noordelijke einde van het plein bevindt zich het Nationaal Historisch Museum, dat zich bezighoudt met de prehistorie door de communistische overheersing en de anticommunistische opstanden van de jaren negentig van de vorige eeuw. Toeristen zien Tirana over het algemeen als een mooie en charmante stad, waar het kosmopolitische en dorpsleven verweven is met een levendig nachtleven. Veel van de voorheen saaie gebouwen zijn overgeschilderd, maar er is nog veel werk aan de winkel. Engels wint snel aan belang als tweede taal voor jongeren, maar veel oudere bewoners spreken ook Italiaans. Albanezen zijn zeer gastvrij voor buitenlanders. De lokale bevolking brengt haar vrije tijd het liefst door in een van de vele cafés en het stadspark. Tirana is een jeugdige en levendige stad die voortdurend verandert. Een populaire excursie is om met de kabelbaan naar de Dajti berg te gaan, waar u een panoramisch uitzicht over de stad heeft van bovenaf.

Informatie krijgen voor uw Tirana-vakantie

Onlangs is er een nieuw toeristeninformatiecentrum geopend op Rruga Ded Gjo Luli, ten noorden van het Skanderbeg-plein (achter het Nationaal Historisch Museum). Het Engels sprekende personeel is zeer behulpzaam en kan kaarten en een routebeschrijving naar de hotels geven. Er zijn ook gratis exemplaren van de "Tirana in je zak" gids beschikbaar, die ook belangrijke informatie bevat over reistijden en bestemmingen van de bus- en Furgon (minibus) verbindingen.

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

89 Ervaringen van onze klanten in Tirana

Beoordeling van Eduard K.

“Eenvoudige en vlotte verwerking.”

Beoordeling van Annette H.

“Alles verliep snel en zonder complicaties. De auto was top, de deuken waren allemaal al genoteerd en er werd mij geen extra verzekering gevraagd. De terugkeer was ook snel gedaan. Ik zou het zo weer doen...”

Beoordeling van Yuruf G.

“Super service, snel en zeer ongecompliceerd....prijs-kwaliteitverhouding was echt goed...”

Beoordeling van Hedgar T.

“Eenvoudige en ongecompliceerde overdracht. We kregen een nieuwe auto in topconditie. De terugkeer was snel en onbureaucratisch.”

Beoordeling van Felix H.

“Goede Engelse vaardigheden van het personeel! Zoals beloofd konden we de verhuurder direct op het vliegveld en ook telefonisch direct bereiken, top!”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat