Auto huren in Ruanda

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Huur een auto in Rwanda

Kigali Rwanda

Kigali Downtown

Rwanda is een dichtbevolkt land in Oost-Afrika. Het land grenst aan mooie andere landen, die je zeker niet mag missen. Dit zijn bijvoorbeeld Tanzania of ook Congo. Op dit moment noemen bijna 13 miljoen mensen Rwanda hun thuis. De meesten van hen wonen in de grote steden van het land zoals Kigali, Gisenyi of Ruhengeri. Verreweg de grootste stad en tegelijkertijd de hoofdstad is Kigali. Er wonen hier bijna 1 miljoen mensen. Naar Afrikaanse maatstaven worden de wegen in Rwanda beschouwd als zeer goed aangelegd en veilig. Het is daarom dubbel de moeite waard om tijdens uw reis een auto te huren en een roadtrip te plannen. Hoe kan ik een auto huren in Rwanda? U kunt de huurauto's online bekijken in onze prijsvergelijking. De stations van onze partners zijn overal in de stad te vinden, maar vooral ook op luchthavens.

Aankomst Rwanda - Luchthavens en autoverhuurstations

vliegtuig

De belangrijkste luchthaven van het land is met veiligheid Kigali International Airport - KGL. Dit is slechts ongeveer 12 kilometer buiten de stad en wordt ook bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen uit Europa. De meeste vluchten worden uitgevoerd door South African Airways. Veel Duitse vluchten worden gecontroleerd via de hoofdstad Addis Abeba van Ethiopië. Directe vluchten zijn momenteel enkel mogelijk vanuit België met brusselse luchtvaartmaatschappijen. Als u van plan bent om andere landen te bezoeken tijdens uw reis, is het ook mogelijk om eerst een directe vlucht naar Nairobi in Kenia te nemen en daarna de bus naar Rwanda te nemen.

De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen vanuit Duitsland met een tussenlanding naar Rwanda.

  • KLM Luchtvaartmaatschappijen (tussenstop in Amsterdam)
  • Turkish Airlines (tussenstop in Istanbul)
  • brusselse luchtvaartmaatschappijen (tussenstop in Brussel)
  • Ethiopische luchtwegen (tussenstop in Addis Abeba)
Driveboo Tip:

Sinds 2014 hebben Duitse burgers een visum nodig om Duitsland binnen te komen. Dit kan direct op de luchthaven worden georganiseerd of gemakkelijk vooraf als e-Visa.

Verken de hoofdstad - Autohuur in Kigali - Verken de hoofdstad - Autohuur in Kigali

Kigali Rwanda

Kigali is het perfecte startpunt voor een huurauto tour in Rwanda. Alle steden en bezienswaardigheden zijn gemakkelijk en relatief snel te bereiken. Wat kan ik doen in Kigali? U moet zeker een paar dagen de tijd hebben om de stad te verkennen.

Hier zijn enkele ideeën hoe u uw verblijf in de stad kunt regelen met uw huurauto.

  • Inema Kunstencentrum Kigali
  • Hemelse Restaurant en Bar
  • Kigali Memorial Center

Rondreis met de huurauto - de bezienswaardigheden van Rwanda

Je moet zeker een rondreis met Oeganda verbinden. De twee landen liggen direct naast elkaar en zijn zeer goed met elkaar verbonden. U kunt een fascinerende en onvergelijkbare natuur verwachten met veel verschillende dieren en gastvrije inwoners. Bergen, vulkanen en rivieren. Dit maakt ook deel uit van Rwanda. Geïnteresseerd in een roadtrip? Een safari is nooit een slecht idee. Misschien moet de keuze van de voertuigcategorie dan wel vallen op vierwielaandrijving. Hier zijn enkele tips voor uw volgende reis.

Vulkanen Nationaal Park

Het park ligt op de grens tussen Rwanda en Oeganda. De nationale parken zijn vooral bekend om de berggorilla's die er wonen. Vaak moet je lang wachten om de gorilla's op een safari te zien. Maar ook het prachtige uitzicht over de vulkanische landschappen is de moeite waard. Het park is vernoemd naar de Virunga-vulkanen.

Safari in Akagera Nationaal Park

Het Parc National de L'Akagera biedt met zijn handzame omvang een geweldige toegang tot de dierenwereld van Afrika. In het noorden is het savanne. Hier kunt u vooral zebra's of antilopen kijken. Het nationale park biedt ook eenhoorns.

Meer van Kivu

Het Kiwumeer is een belangrijk meer in Afrika. Het is ongeveer zes keer zo groot als het Bodenmeer en ook veel dieper. Het Kivumeer is een meer met zout water, waarvan het zoutgehalte toeneemt met de diepte van het meer.

Kuanda Nationaal Park
Kuanda Nationaal Park
Meer van Kivu