Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Nice

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Tobias: “Geweldige vakantie met geweldige auto. Bedankt voor deze geweldige service.”

1 van 262 beoordelingen voor Nice
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Nice

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Nice bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 30 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Compactklasse
bijv. Citroen C4
5 Dagen van 23.10 - 27.10.2024
Voorbeeld auto
vanaf 32 € per dag
Kleinste auto

Alleen of met weinig bagage? Juiste keuze!

bijv. Fiat 500
5 Dagen van 23.10 - 27.10.2024
Voorbeeld auto
vanaf 39 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
5 Dagen van 23.10 - 27.10.2024
Voorbeeld auto

Huurauto in Nice

De stad Nice staat bekend om haar schitterende haven waar vele duren jachten worden gestald. Deze haven, Port Lympia, biedt sinds 1748 al de mogelijkheid om grotere en luxueuze jachten te herbergen. Daarbij wordt het prachtige plaatje gecomplementeerd door de kleurige Venetiaanse panden. De haven is één van de redenen dat Nice gezien wordt als één van de grotere toeristische steden van Frankrijk.

Niet alleen de haven trekt echter toeristen naar de stad. Nice is een mooie stad met vele bezienswaardigheden. Daarnaast heeft Nice een goede infrastructuur waardoor alles goed te bereiken is met de auto. Hierdoor is autohuur voor Nice een logische keuze. U kunt namelijk eenvoudig overal komen en de meeste bezienswaardigheden beschikken over een goede parkeergelegenheid.

Wij helpen u graag met het vergelijken van alle huurauto’s in Nice om zo te kunnen kiezen voor de beste huurauto die bij uw wensen en budget past.

Autohuur Nice: De locaties

Net als de meeste grote steden beschikt ook Nice over een internationaal vliegveld. Dit vliegveld ligt slechts 7km van het centrum van Nice. Wanneer u besluit om op het vliegveld van Nice uw huurauto op te halen, dan bent u binnen 15 tot 20 minuten in het centrum van Nice. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om op het vliegveld van Nice een auto te huren.

Daarnaast kunt u vanaf het treinstation van Nice eenvoudig een auto huren. Ook hier zijn voldoende mogelijkheden.

Verder zijn er in het centrum ook nog eens meerdere lokale en internationale verhuurders aanwezig met meerdere vestigingen door de hele stad.

Verkeersregels in Nice

Alle standaard Europese regels zijn van toepassing in Nice. Verder geldt in Frankrijk de algemene regel dat de bestuurder van het voertuig altijd direct in staat moet zijn om de handelingen uit te voeren die nodig zijn om veilig te kunnen rijden. Op basis van deze regel kan het voorkomen dat de bestuurder van het voertuig een boete krijgt als er tijdens het rijden iets gegeten, gedronken of gerookt wordt.

Verder is het in Frankrijk verboden om tijdens het rijden de mobiele telefoon vast te houden. Dit geld ook voor momenten waarop het voertuig stil staat, bijvoorbeeld in de file of voor een rood stoplicht. De algemene regel is dat de mobiele telefoon tijdens het rijden niet in het gezichtsveld van de bestuurder mag liggen. De bestuurder mag wel handsfree bellen via een carkit, mits deze geen hoofdtelefoon of oortjes bevat. Echter kan de bestuurder nog altijd een boete krijgen wanneer deze merkbaar afgeleid wordt door het handsfree bellen. Wees dus extreem voorzichtig met bellen tijdens het rijden in Frankrijk bij autohuur Nice.

Tolwegen Frankrijk

In Frankrijk wordt op de meeste snelwegen tol geheven. Het is dus belangrijk hiervan op de hoogte te zijn wanneer u een auto huurt vanaf Nice. Om sneller door tolpoorten in Frankrijk te gaan kan een tolbadge aangeschaft worden. Hiermee kan snel door de tol poortjes gereden worden en wordt er elektronisch betaald. De hoogte van de tolheffing is afhankelijk van het voertuig.

Maximum snelheden Nice

Voor normale personen auto’s gelden de volgende maximum snelheden.

Zeestraat Maximumsnelheid
Binnen de bebouwde kom: 50 km/h
Buiten de bebouwde kom: 90 km/h
Snelwegen: 130 km/h

Toegestane hoeveelheid alcohol Frankrijk

Voor Frankrijk gelden ongeveer dezelfde regels als in Nederland met betrekking tot het toegestane alcohol gehalte tijdens het rijden. De maximum toegestane hoeveelheid voor ervaren bestuurders is 0,5 promille. Voor beginnende bestuurders is dit gehalte 0,2 promille. In Frankrijk is iemand een beginnende bestuurder wanneer de bestuurder korter dan drie jaar het rijbewijs heeft.

Verder is het in Frankrijk verboden om te rijden wanneer het bloed van de bestuurder sporen van drugs bevat.

Bezienswaardigheden in Nice

Naast de eerder benoemde schitterende haven van Nice, zijn er nog vele andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn in Nice. De volgende uitstapjes zijn bijvoorbeeld ook ideaal om met een huurauto te bezoeken.

Nice heeft een museum genaamd Musée d’Art Contemporain (MAMAC). Dit museum is in een futuristisch gebouwd complex te vinden en heeft bijzondere kunst tentoongesteld. Het museum biedt volgens de kenners een vernieuwende en verfrissende blik op moderne kunst. Buiten dat heeft dit gebouw ook nog eens een verbazingwekkend uitzicht over de stad Nice vanaf het dakterras.

Verder beschikt Nice ook over een oude kathedraal. De kathedraal werd aan het begin van de dertiende eeuw gebouwd, maar heeft haar hedendaagse karakter en uiterlijk te danken aan de aanpassingen van 1649. Deze kathedraal is zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer men Nice bezoekt.

En niet op de laatste plaats beschikt Nice in haar oude centrum over een paleis. Het Palais Lascaris behoorde in de zeventiende eeuw aan de Vintimille-Lascaris familie. Deze familie heeft er een indrukwekkend gebouw er van gemaakt. Tegenwoordig dient het paleis als een museum voor muziekinstrumenten met als topstukken instrumenten van William Turner, Sebastien Erard en Giovanni Tesler.

Met ons boekt u eenvoudig uw autohuur voor Nice en kunt u flexibel alle bezienswaardigheden bezichtigen.

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

262 Ervaringen van onze klanten in Nice

Beoordeling van Bernd A.

“De service ter plaatse was zeer goed. Er waren geen lange wachttijden. De huurauto was in zeer goede staat. Het model voldeed aan onze verwachtingen. Ik zal zeker weer bij jullie boeken. Alles verliep zonder problemen...”

Beoordeling van Wilhelm R.

“Zeer mooie behandeling bij het ophalen van de auto in Nice....Bij terugkomst was er een korte, vriendelijke all-round controle...”

Beoordeling van Thomas H.

“Top service, alles transparant en zonder bijkomende kosten! We werden ter plaatse vriendelijk ontvangen. Voor een kleine vergoeding kregen we een topvoertuig. Graag gedaan!”

Beoordeling van Luca S.

“Snelle verwerking bij het ophalen en terugbrengen. Alles was in orde.”

Beoordeling van Manfred S.

“Een geweldige ervaring. We kregen een nieuwe auto met slechts 908 kilometer. De hele transactie was gewoonweg voorbeeldig.”

Beoordeling van Walter K.

“Snelle en ongecompliceerde afhandeling van de verhuur en drop-off. Een aanrader.”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat