Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Reizen in het buitenland met een huurauto

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Peter: “Ik kan alleen maar aanraden om hier te boeken. Echt geweldig...”

1 van 50846 beoordelingen
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Reizen in het buitenland met een huurauto

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Dat is waarom reizigers kiezen voor Driveboo

Boeken in slechts 3 stappen. Eenvoudig en transparant. Boeken in slechts 3 stappen. Eenvoudig en transparant.
Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur. Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur.
Persoonlijk advies van onze experts. Persoonlijk advies van onze experts.

Hoe duurder de huurauto, hoe hoger de kans dat u niet naar het buitenland mag rijden. Individuele voertuigcategorieën of merken en zelfs specifieke modellen zijn onderworpen aan hun eigen regels. Driveboo heeft voor u gevraagd welke regels de respectievelijke autoverhuur aanbieders hebben en wanneer grensoverschrijdende huren naar een ander land zijn toegestaan.

Belangrijke informatie als u met uw huurauto over de grens wilt

Als u van plan bent een reis naar het buitenland te maken, is het bijzonder belangrijk om op voorhand te weten of én met welke voorschriften een reis naar het buitenland met de huurauto is toegestaan. Dit omdat meer en meer huurauto's zijn uitgerust met een GPS tracker die de autoverhuurder het recht geeft om de auto te lokaliseren en te sluiten of immobiliseren, in het geval van een niet-gepland verblijf.

In het algemeen vindt u alle informatie over toegestane of niet toegestane reizen naar het buitenland in de huurvoorwaarden van uw individuele aanbod van de lokale verhuurder, voordat u boekt. Deze zijn van toepassing in het gehele land dat u kiest en zijn meestal onafhankelijk van de ophaallocatie in dat land. Of een grensovergang met de huurauto is toegestaan hangt vooral af van de vraag of de verzekeringsdekking voor de huurauto ook van toepassing is in het buurland.

Voordat u een auto huurt en naar een ander land wilt rijden, moet u zichzelf de volgende vragen stellen:

  • Kan ik een auto huren waarmee ik op basis van de huurvoorwaarden, over de grens mag rijden ofwel een 'border-crossing'?
  • Kan ik de huurauto in een ander land inleveren, d.w.z. een één-weg-huur ofwel One-Way huur?
  • Zijn er extra kosten verbonden aan het overschrijden van de grens met de huurauto?
  • Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?
Dit moet worden opgemerkt:

Houd er rekening mee dat zelfs als de grensovergang is toegestaan volgens de huurvoorwaarden, u het autoverhuurbedrijf pro-actief moet informeren over de geplande reis naar het buitenland. Het is daarom het beste om de grensoverschrijdende reis direkt aan te vragen bij het maken van uw boeking. Dit kunt u doen in het opmerkingen veld in ons boekingsformulier.

Onze autohuur-partner voorwaarden voor grensoverschrijdende autoverhuur

Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een kleine auto in München of Keulen in Duitsland, vindt u het volgende in de specifieke huurvoorwaarden van onze partners:

EUROPCAR
Europcar Bestimmungen Auslandsfahrt mit dem Mietwagen

Voor bepaalde autogroepen is toegang tot de buurlanden op aanvraag toegestaan.

Voorwaarden van Europcar voor grensoverschrijdende autoverhuur in het buitenland:

Dit betekent dat u bij het boeken een bericht schrijft naar ons serviceteam en hen informeert over uw wens voor een grensoverschrijdende reis en naar welk land of welke landen. Ons serviceteam stuurt dit vervolgens door naar de lokale autoverhuur partner om hun goedkeuring te krijgen. Normaal gesproken is de grensoverschrijdende autohuur geen probleem.

Dit moet worden opgemerkt:

Voertuigen in de autocategorie cabrio en alle modellen in de luxe-categorieën en/of exclusieve autocategorieën mogen Duitsland in dit voorbeeld echter niet verlaten.

BUDGET
Budget Bestimmungen Auslandsfahrt mit dem Mietwagen

West-Europa: Reizen naar alle West-Europese landen zijn toegestaan. Alle bezochte landen dienen bij de boeking en op de voucher te worden vermeld.

Oost-Europa: Reizen naar Tsjechië, Hongarije, Polen, Slovenië, Slowakije en Kroatië zijn - zonder extra kosten - toegestaan. Reizen naar Belarus, Bulgarije, Estland, Letland, Litouwen, Moldavië, Roemenië en Rusland zijn toegestaan tegen een extra vergoeding van ongeveer 7,30 EUR per dag (maximaal 51,00 EUR), inclusief btw.

Budget voorwaarden en condities voor een grensoverschrijdende reis met een huurauto naar het buitenland:

Dit moet worden opgemerkt:

In het geval van Budget moeten alle te bezoeken landen bij de boeking worden aangegeven en op de voucher worden vermeld.

Internationale reizen zijn mogelijk naar de volgende landen: Andorra, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Groot-Brittannië (incl. Noord-Ierland), Ierland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Portugal, San Marino, Spanje (exclusief Ceuta en Melilla), Zweden en Zwitserland.

HERTZ
Hertz Bestimmungen Auslandsfahrt mit dem Mietwagen

Hertz voorwaarden voor een grensoverschrijdende met een huurauto:

U mag met een Hertz-voertuig rijden en reizen naar de meeste Europese landen waaronder ook: Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Italië, Polen, Slowakije en Slovenië zijn mogelijk, maar niet met voertuigen van de merken Mercedes, VW, BMW en Audi of andere luxe voertuigen.

Algemene uitzonderingen zijn van toepassing op: Mercedes- en BMW-modellen, cabriolets, SUV's, bestelwagens en vrachtwagens, evenals alle Hertz Prestige Collection, Dream Collection en Fun Collection voertuigen. Deze mogen niet worden gereden en/of geretourneerd naar Kroatië, Tsjechië, Hongarije en Polen, Slowakije en Slovenië.

Dit moet worden opgemerkt:

De speciale uitzondering is Italië: Mercedes- en BMW-modellen, cabrio's, SUV's en alle voertuigen van Hertz Prestige Collection en Fun Collection mogen niet naar Italië worden gereden en/of in Italië worden ingeleverd.

Houd er rekening mee dat als deze beperkingen worden genegeerd, alle verzekerings- en aansprakelijkheidsbeperkingen (CDW, TP, Super Cover, PI), indien aanvaard, hun geldigheid verliezen. De bestuurder is dan volledig aansprakelijk in geval van schade en/of diefstal en moet alle daaruit voortvloeiende kosten dragen, met inbegrip van de kosten voor het retour-transport van het beschadigde voertuig.

AVIS
Avis Bestimmungen Auslandsfahrt mit dem Mietwagen

Internationale reizen zijn toegestaan naar de volgende landen: België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, het vasteland, Spanje, Zwitserland en Zweden.

Polen, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Kroatië en Hongarije is alleen voor de volgende voertuiggroepen toegestaan: ECMR, CDMR, CDAR, CXMR, CWMR IDMR, IWMR, FXMR, FXAR, FVMR en PVMR, maar niet voor voertuigen van de merken Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Mercedes Benz, Porsche en Volkswagen.

Internationale reizen zijn niet toegestaan naar de volgende landen: Albanië, Bosnië, Macedonië, Servië, Montenegro, Turkije, Griekenland, Wit-Rusland, Rusland, Moldavië, Bulgarije, Estland, IJsland, Kosovo, Letland, Litouwen, Malta, Roemenië en Oekraïne.

Dit moet worden opgemerkt:

Porsche-voertuigen mogen alleen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden gebruikt.

ENTERPRISE
Enterprise Bestimmungen Auslandsfahrt mit dem Mietwagen

Het overschrijden van staats- of landsgrenzen is niet toegestaan.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat