Huurauto Extra bestuurder

Extra bestuurder voor de huurauto

Teruggave op een andere locatie
7
Tage

Uw recent geselecteerde huurauto -

Laatste aanbieding
Ophalen:
Inleveren:
Huurauto Alamo Huurauto Europcar Huurauto TUI Huurauto Hertz Huurauto Enterprise Huurauto Rentalcars.com
Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat
Test winnaar
Service die overtuigd
Méér dan 34.000 tevreden klanten
4,5 / 5
Gratis annuleren
Wij helpen u graag bij uw boeking!
booking@driveboo.com

Wat is een extra bestuurder?

Naast de hoofdbestuurder, die meestal ook de huurauto heeft geboekt, kunnen ook nog één of meer extra personen de huurauto besturen. Vooral voor lange ritten of langere rondreizen met een huurauto is de optie van een extra bestuurder een goede zaak! Zo kunt u regelmatig wisselen met rijden om vermoeidheid tegen te gaan en heeft iedereen de mogelijkheid om te ontspannen of gewoon uit het raam te kijken om van het landschap te genieten.

Extra bestuurder voor de huurauto

Samen op reis in een huurauto en regelmatig wisselen voor een veilige vakantie.

Wat betekent de hoofdbestuurder?

De hoofdbestuurder is altijd degene op wiens naam de huurauto is geboekt. Hij haalt de auto ter plaatse op en betaalt ook de borg met zijn eigen creditcard.

Zelfs als u online heeft geboekt met een andere creditcard, moet de creditcard ter plaatse bij de hoofdbestuurder horen! Anders wordt de auto niet aan u overhandigd. Voordat u de huurauto ophaalt, moet u er dus voor zorgen dat u een geldige creditcard op uw eigen naam heeft.

Hoe kan ik een extra chauffeur boeken?

U kunt direct een extra bestuurder voor uw huurauto toevoegen via de filters in het zoekveld of u kunt de extra bestuurder voor uw huurauto boeken wanneer u uw huurauto ophaalt bij het lokale autoverhuurbedrijf.

Als u de extra bestuurder direct tijdens de online boeking wilt boeken, selecteert u gewoon na de plaats en tijd te hebben ingevuld en de pagina met aanbiedingen verschijnt, het filter "Extra bestuurder inbegrepen" onder het kopje "Inbegrepen service/extra" aan de linkerzijde van de pagina. Nu worden alleen die autoverhuuraanbiedingen weergegeven waarvoor de extra bestuurder al in de boekingsprijs is inbegrepen.

Hoe kan ik een extra chauffeur registreren?

De daadwerkelijke registratie van de extra bestuurders gebeurt altijd pas als de huurauto ter plaatse wordt opgehaald. Hoofd- en bijrijders moeten persoonlijk aanwezig zijn en alle bestuurders hebben een geldig identiteitsbewijs en rijbewijs nodig.

Houd er rekening mee dat de regels die gelden in de huurvoorwaarden ook van toepassing zijn op de extra bestuurders. Als bijvoorbeeld het besturen van een huurauto alleen is toegestaan vanaf de leeftijd van 25 jaar, geldt deze leeftijdsbeperking ook voor de extra bestuurders.

Wat kost een extra chauffeur?

Als de extra bestuurder niet al in het aanbod is opgenomen, moet hij ter plaatse worden geboekt wanneer de auto wordt opgehaald. In sommige gevallen is dit gratis, maar in de meeste gevallen worden er kosten in rekening gebracht. Voor informatie over eventuele kosten verwijzen wij u naar de huurvoorwaarden van het gewenste aanbod onder het trefwoord "extra bestuurder".

Als de kosten voor de extra bestuurder niet zijn inbegrepen, rekenen de verhuurbedrijven de kosten ofwel per dag (veelal vanaf 6 Euro per dag - maximaal 90 Euro) ofwel per verhuur. In beide gevallen kunt u de extra bestuurder ook op een later tijdstip in de huurovereenkomst laten opnemen. De verzekeringsdekking geldt dienovereenkomstig vanaf de datum van registratie van de extra bestuurder.

Hoeveel extra bestuurders kunnen worden geregistreerd?

Afhankelijk van de lokale verhuurder kunnen er één of twee of een willekeurig aantal extra bestuurders worden toegevoegd aan uw huurauto boeking. Hoeveel extra bestuurders wordt toegestaan is verschillend per lokale verhuurder. Er kunnen dus meerdere verschillende aanbiedingen zijn in het filter "1 extra bestuurder inbegrepen" of bijvoorbeeld "2 of meer extra bestuurders inbegrepen", onder het kopje "Inbegrepen service/extra" aan de linkerzijde van de pagina, waar alle aanbiedingen op een rijtje worden gezet.

De extra bestuurders zijn verplicht zich te houden aan dezelfde voorwaarden van de huurovereenkomst als de hoofdbestuurder en zijn verzekerd onder dezelfde huurovereenkomst. 

Registreer extra bestuurders

Groep vrienden in een cabriolet

Moet de extra bestuurder echt apart worden geregistreerd?

Ja, registreer altijd de extra bestuurder. Als een onaangekondigde bestuurder een ongeval of schade veroorzaakt, zal de verzekeringsmaatschappij de claims afwijzen en zult u zelf de kosten moeten betalen. Om de beurt kunt u rijden en alle chauffeurs zijn gedekt, moet u een extra bestuurder voor uw huurauto registreren.

Uw voordelen met Driveboo

  • Auto's huren vanaf 18 en voor jonge bestuurders jonger dan 21 respectievelijk 25 jaar
  • Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur
  • Autoverhuur zonder aanbetaling, creditcard en eigen risico
  • Geen verborgen kosten door transparant kostenoverzicht
  • Aanbiedingen voor goedkope huurauto's en leuke promoties
  • Talrijke klantrecensies en onafhankelijke aanbevelingen
  • Express Service en lange termijn verhuur
  • Goedkoop busjes huren
  • Grote keuze aan uitrusting, ophaallocaties, verzekeringen en aanvullende diensten
  • Prijsvergelijking van alle belangrijke autoverhuur aanbieders