Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Rovaniemi Airport

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Wolfgang: “Eenvoudig en transparant boekingsproces. Hartelijk dank.”

1 van 145 beoordelingen voor de Rovaniemi Airport
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Rovaniemi Airport

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Rovaniemi Airport bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 70 € per dag
Kleinste auto

Alleen of met weinig bagage? Juiste keuze!

bijv. VW Up 3dr A/C
6 Dagen van 17.12 - 22.12.2024
Voorbeeld auto
vanaf 73 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Nissan Micra 3dr A/C
6 Dagen van 17.12 - 22.12.2024
Voorbeeld auto
vanaf 84 € per dag
Compactklasse

De meest geboekte huurauto

bijv. VW Golf 5dr A/C
6 Dagen van 17.12 - 22.12.2024
Voorbeeld auto

Wilt u overwinteren in Finland en uw eigen avontuur beleven? Boek een huurauto vanaf Rovaniemi Luchthaven met MietwagenCheck. Zo kunt u comfortabel en comfortabel reizen en Finland in de winter ontdekken. Profiteer van de beste aanbiedingen die u kunt vinden dankzij onze prijsvergelijking.

Huurauto op Rovaniemi Luchthaven

Slee met rendieren

Lapland is het meest noordelijke landschap van Finland met groene bossen van eindeloze uitgestrektheid en unieke natuurverschijnselen. De laatste wildernis in Europa vol contrasten met magisch noorderlicht in de winter en eindeloze witte nachten in de zomer. Het is het land van huskysleeën en rendieren en natuurlijk van de kerstman. Met een huurauto bent u flexibel, zeker als u vooraf via Mietwagencheck heeft geboekt. U kunt op uw gemak de beste aanbieding zoeken, alle andere formaliteiten afhandelen en uw vakantie direct na de landing beginnen zonder veel tijd te verliezen.

Interessante feiten over Rovaniemi Luchthaven

De luchthaven van Rovaniemi (RVN) ligt tien kilometer ten noordoosten van het centrum van Rovaniemi, de provinciehoofdstad. De poolcirkel loopt dwars door het luchthavengebied en de loop ervan is gemarkeerd door een lijn in de passagiersterminal. De luchthaven heeft één terminal, die in 2019 is gemoderniseerd en in totaal 8 gates voor passagiers heeft. Vanuit de Duitstalige wereld kunt u met Finnair via Helsinki naar Rovaniemi vliegen. Andere luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways, of de Chinese Juneyao Airlines en Japan Airlines vliegen op de luchthaven. In de terminal vindt u restaurants en er is gratis Wifi beschikbaar.

Autoverhuur op Rovaniemi Luchthaven

Op de luchthaven vindt u de internationale autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Europcar, Finn-Rent, FiRent, green motion, Hertz, Scandia Rent en Sixt. De informatiebalies bevinden zich in de openbare ruimte op de eerste verdieping. Met behulp van MietwagenCheck kunt u het beste aanbod vinden en het juiste voertuig kiezen voordat u op reis gaat.

Verkeersverbindingen met de luchthaven van Rovaniemi

De luchthaven ligt dicht bij de autosnelweg E75 en verbindt u in 15 minuten met het centrum van Rovaniemi met de auto of noordwaarts met de E69 en zo met de Noordkaap. De luchthavenbus verzorgt een busverbinding tussen de luchthaven en het busstation van Rovaniemi. Het wordt gecoördineerd met de vluchtschema's van Finnair en Norwegian, en stopt onderweg in verschillende hotels. Buiten de terminal vindt u een taxistandplaats, waar taxi's meestal staan te wachten op reizigers. Een ritje naar het centrum van Rovaniemi kost ongeveer €25.

Verkeersregels - waar u op moet letten met een huurauto

In tegenstelling tot de wegen in Midden-Europa is er in Finland nauwelijks verkeer. U kunt zich verheugen op snelwegen zonder files en prachtige landschappen. De wegen zijn in zeer goede staat, alleen in het noorden vindt u soms grindwegen.

  • Rechts verkeer overheerst
  • U hebt een EU-rijbewijs of een Zwitsers rijbewijs nodig.
  • De maximumsnelheid bedraagt 50 km/u in de bebouwde kom, 100 km/u op landwegen en 120 km/u op autosnelwegen.
  • De dimlichten moeten zowel overdag als 's nachts worden ontstoken.
  • Het toegestane alcoholpromillage is 0,5 promille.
  • Veiligheidsgordels zijn verplicht
Dit moet worden opgemerkt:

Tussen eind oktober en eind februari wordt de maximumsnelheid in Finland verlaagd tot 80 km/u buiten de steden en 100 km/u op de autosnelwegen ( PKW ).

Ontdek Fins Lapland met een huurauto

Geniet van de uitgestrektheid van Lapland, de typische Fjell-landschappen van boomloze hoogvlaktes en de schoonste meren. Met uw huurauto hebt u onbeperkte mogelijkheden, of u nu wandelschoenen draagt, in een kano of met een huskyslee.

  • Rovaniemi. De poort naar het noorden, is de hoofdstad van de regio Lapland. Het werd na de Tweede Wereldoorlog herbouwd in de vorm van rendiergeweien. Bijzonder bezienswaardig is het Arktikum, een wetenschapsmuseum gewijd aan het leven op de Noordpool. Aan de rechterzijde van het Arktikum-complex is het Regionaal Museum van Lapland gevestigd. Het biedt een schat aan informatie over de cultuur en geschiedenis van Lapland.
  • Kuusamo. Bezoek de rendieren op de Kujala Reideer Farm en wandel over het beroemde berencircuit in Oulanka National Park.
  • Natuurlandschap in Pyhä-Luosto. Pyhä-Luosto is een van de oudste nationale parken van Finland. Het Fjell-landschap wordt doorkruist door 12 toppen, met het beste uitzicht vanaf de hoogste top, Noitatunturi. Talrijke dieren zoals otters, bruine beren, elanden en rendieren genieten hier van de rust en de eenzaamheid.
  • Inari. In het noorden bij het Inari meer vindt u een levende cultuur van de Sámi, de inheemse bevolking van Lapland, in de vorm van handwerk en rendierhouderij. Goede inzichten kunt u krijgen in het Siida Museum en het Finse Sámi parlement Sajos.

Kerstsfeer het hele jaar door

Wil je de kerstman ontmoeten? In slechts drie minuten brengt uw huurauto van de luchthaven van Rovaniemi u naar het dorp van de kerstman, de officiële zetel van de kamer van de kerstman. In zijn versierde houten huis wacht de kerstman op u voor een speciale souvenirfoto, gemaakt door hardwerkende kerstelfen. De mysterieuze plek waar de verlanglijstjes van kinderen uit de hele wereld aankomen, is het hoofdpostkantoor. Hier kunt u unieke kerstpost versturen, met uw eigen postzegel en poststempel, rechtstreeks van Santa's Post Office. Elfjes en elfjes helpen de Kerstman het hele jaar door en laten je graag over hun schouder meekijken. Het Kerstdorp is 364 dagen per jaar geopend. Het is vaak erg druk in de winter.

Wintersport in een sneeuwparadijs

De winters in Lapland zijn sneeuwrijk, koud en zonnig. December en januari zijn besneeuwde maanden zonder veel daglicht, perfect om in de vroege duisternis het groene noorderlicht aan de sterrenhemel te zien. Vanaf februari komt de zon langzaam tevoorschijn en in april kunt u tot wel 16 uur zon meemaken. Geniet van het Finse winterwonderland met hondensleeën, sneeuwschoenwandelen, skiën en langlaufen.

Levi is de populairste wintersportplaats van Finland met een levendig dorpscentrum. De bergen in het skigebied Pyhö-Luosto bieden een verscheidenheid aan ski- en snowboardmogelijkheden in een schilderachtig landschap, en Ylläs is de beroemdste en hoogst gelegen wintersportplaats in Lapland. Geniet van de witte wildernis met besneeuwde bomen en bijzondere lichtomstandigheden en ontspan daarna bij de gezellige open haard of in de sauna. U kunt alle drie de skigebieden comfortabel in uw huurauto bereiken vanaf de luchthaven van Rovaniemi in 1,5 tot 2,5 uur.

Nuttige Finse woordenschat

Tot slot willen wij u nog wat nuttige woordenschat meegeven voor uw reis naar Rovaniemi met de huurauto:

Etiket Duits
Aja hitaasti Rij langzaam.
Ajo sallittu omalla vastuula Rijden op eigen risico.
Kunnossapitotyö Wegwerkzaamheden
Tulli Douane
Varo irtokiviä Rollsplit

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat