Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Luchthaven Helsinki-Vantaa

 • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Oliver: “Eenvoudige en betrouwbare verwerking. Alles werkte perfect.”

1 van 145 beoordelingen voor de Luchthaven Helsinki-Vantaa
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Luchthaven Helsinki-Vantaa

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Luchthaven Helsinki-Vantaa bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 25 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleine auto
bijv. Volkswagen Polo
7 Dagen van 22.08 - 29.08.2024
Voorbeeld auto
vanaf 29 € per dag
Plus-pakket

Aanbiedingen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Kleine auto
bijv. Volkswagen Polo
7 Dagen van 22.08 - 29.08.2024
Voorbeeld auto
vanaf 30 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleine auto
bijv. Toyota Yaris
7 Dagen van 22.08 - 29.08.2024
Voorbeeld auto

Autohuur op de luchthaven van Helsinki (HEL)

Landt u op de luchthaven van Helsinki (HEL) en wilt u Helsinki en omgeving met een huurauto verkennen? Dan is het de moeite waard om te overwegen een auto direct op de luchthaven te huren bij een van de vijf autoverhuurbedrijven. Vergelijk met MietwagenCheck het autoverhuuraanbod van kleine auto's tot aan het all-terrain SUV van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Helsinki en boek uw huurauto online om direct na aankomst te beginnen met uw reis.

Waar is de ophaallocatie van de huurauto op de luchthaven van Helsinki?

Afhankelijk van het land van herkomst en de luchtvaartmaatschappij, komt u op de luchthaven van Helsinki (HEL) op Finse bodem aan in Terminal 1 of Terminal 2 en heeft u de mogelijkheid om uw bagage op te halen bij een van de drie verschillende bagagecarrousels voordat u door de douane gaat. Nadat u door de douane bent gegaan, moet u op zoek gaan naar de verbindingsgang tussen Terminal 1 en Terminal 2, waar de autoverhuurbedrijven zich bevinden, waar u uw documenten kunt ophalen na het betalen van de borg. De parkeergarage waar u uw huurauto kunt vinden en later weer kunt parkeren bevindt zich aan de rechterkant van Terminal 1, vlakbij Parkeerzone 3.

Autohuur op de luchthaven van Helsinki - Let op: openingstijden!

Houd er rekening mee dat de meeste van de volgende autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Helsinki alleen open zijn op afspraak, dus als u eerder of later aankomt dan gepland, moet u uw autoverhuurbedrijf op de hoogte stellen, zodat u niet voor gesloten balies hoeft te staan. De volgende autoverhuurbedrijven onderhouden een balie op de luchthaven:

 • Avis
 • Begroting
 • Europcar
 • Hertz
 • Scandia Huren
 • Sixt

Tanken op de luchthaven van Helsinki - geen probleem!

Moet u uw huurauto met een volle tank inleveren omdat u een eerlijk tankbeleid heeft gekozen? Dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken op de luchthaven van Helsinki, want het "st1" tankstation op Ilmailukuja 1 op het luchthaventerrein, dat zich vlak voor de ingang van de parkeergarages bevindt, is niet alleen 24 uur per dag geopend, maar biedt ook een uitgebreide service gedurende de dag, van het wassen van de auto tot aan de snacks en de warme koffie.

Huur een auto op de luchthaven van Helsinki (HEL) - het is zo snel mogelijk in het centrum van de stad.

Helsinki, dat met meer dan 90 bezienswaardigheden en meer dan 60 musea in zeer korte tijd met een huurauto te bereiken is, ligt gewoon te wachten om door u verkend te worden. Bij goed weer kunt u een bezoek brengen aan Finnenburg, de indrukwekkende Temppeliaukio-kerk bezoeken, het Openluchtmuseum Seurasaari bekijken en een paar uitstapjes in de omgeving maken. Enkele van de meest interessante steden die de moeite waard zijn om te bezoeken met een huurauto staan hieronder vermeld:

Plaatsnaam Afstand tot de luchthaven HEL Reistijd
stadscentrum van Helsinki 20 km 30 minuten
Espoo 25,8 km 26 minuten
Porvoo 49,4 km 37 minuten
Hyvinkää 50 km 36 minuten
Turku 170 km 1 uur 51 minuten

Autoverhuurbalie gesloten? Op deze manier kunt u nog steeds in het centrum van de stad komen:

Onze tip: Houd er rekening mee dat u geen tickets kunt kopen in de trein.

Algemene informatie over de luchthaven van Helsinki

Autohuur Helsinki Airport: uw vertrekpunt voor een fantastische rondreis.

 • Alandseilanden
 • Rauma (de derde oudste stad van Finland)
 • het Finse merengebied
 • de zee van de archipel

Ruska wordt vaak vergeleken met de "indiaanse zomer" in New England. Maar in Finland is het veel intensiever. De loofbomen en lariksen glanzen in alle tinten geel en oranje, u vindt een intens rood van de heidestruiken in de wijde omgeving van Lapland, en de bossen zitten vol met bessen en paddenstoelen. Geniet van de rust, de eenzaamheid en de beroemde Finse melancholie met uw huurauto.

Schaatsen in Helsinki en omgeving met de huurauto

In uw huurauto duurt het slechts 30 minuten van het vliegveld naar het centrum van Helsinki, waar u een paar rondjes kunt rijden op de ijsbaan op het stationsplein. De ijsbaan is bijna de hele winter open. Schaatsen kunnen tegen betaling worden gehuurd, helmen zijn gratis. Wandel dan langs Aleksanterinkatu, de beroemdste winkelstraat van Helsinki, die een magische aantrekkingskracht heeft tijdens de kerstperiode.

Als u nog meer ijspret wilt beleven, neem dan uw huurauto mee naar Lahti, slechts een uurtje ten noorden van Helsinki en ver genoeg landinwaarts om een langer schaatsseizoen mogelijk te maken dan aan de kust. Tussen januari en maart komen veel wintersporters hier samen op de ijsbanen van het Vesijärvi-meer. U kunt uw materiaal ter plaatse in de haven huren.

Andere schaatsmogelijkheden

 • in Tampere, Tohloppi district. Hier is er een verlichte schaatsbaan voor korte dagen en lange nachten.
 • in het Linnansai Nationaal Park. De Linnansaari Winter Trail is de mooiste schaatsbaan van Finland en loopt tussen de steden Oravi en Rantasalmi. Onderweg kunt u zich opwarmen bij open haarden en genieten van uw eten.
 • Het Saimaa-meer. Geniet van de winterse omgeving en de natuur tijdens het schaatsen rond het meer van Saimaa. Er zijn talloze goed geprepareerde ijspaden over het met ijs bedekte meer. Langs de routes kunt u in verschillende gezellige herbergen iets warms te drinken krijgen.

Driveboo Tip:

Wanneer u een auto huurt, waarom voegt u dan geen geschikt navigatiesysteem toe aan uw huurauto, zodat u vanaf het begin van uw verblijf kunt genieten?

De verkeersregels in Finland en Helsinki

Net als in Duitsland is het ook in Finland verboden om in een auto met een mobiele telefoon aan het oor te zitten en is de alcohollimiet in het bloed vergelijkbaar, want die is in Finland ook 0,5 per duizend. Anders dan in Duitsland is er in Finland echter een verplichting om overdag verlichting te gebruiken en moeten niet alleen de bestuurder en de passagiers van een auto bij pech passende waarschuwingsvesten dragen, maar ook alle voetgangers die zich buiten de bebouwde kom verplaatsen. In het laatste geval kun je jezelf echter ook zichtbaar maken met reflecterende banden.

SNELHEIDSLIMIET

Als u met een huurauto op de Finse wegen rijdt, hoeft u nauwelijks uw snelheidslimieten te wijzigen, want die zijn vrij hoog:

Weg/snelweg Maximale snelheid
Stedelijke gebieden 50 km/u
Buiten de stad 80-100 km/u
Op snelwegen 120 km/u

PARKEREN

Gelukkig zijn er in heel Finland speciale kortetermijnparkeerzones met een zogenaamde parkeermeter, die u met uw mobiele telefoon kunt betalen nadat u zich van tevoren hebt geregistreerd.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat