Auto huren in Faeröer eilanden

Naar de huurauto zoeken

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

Autohuur in Faeröer eilanden: De populairste autohuur bestemmingen

Autoverhuur Faeröer: Paradijs voor alle natuurliefhebbers

Vuurtoren op de Faeröer

Vuurtoren op de Faeröer

Boek een huurauto en ontdek de adembenemende natuur van de Faeröer in uw eentje! De Faeröer zijn een groep van 18 vulkanische rotsachtige eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan tussen Noorwegen en IJsland. Met de huurauto kunt u de verschillende eilanden van de Faeröer bereiken via bruggen, veerboten en damwegen. Bij MietwagenCheck vindt u de juiste huurauto voor uw reis naar de archipel. Het portaal helpt u om de prijzen van autoverhuurbedrijven te vergelijken en uw huurauto te boeken tegen de beste prijs. Haal uw gewenste auto comfortabel op na uw aankomst op de Faeröer in Sørvágur of op de luchthaven van Vágar. Niets staat dus een ontspannen vakantie op de Faeröer in de weg.

Welke automodellen zijn er beschikbaar op de Faeröer?

Vrouw voor de auto

De juiste huurauto voor de Faeröer

Op ons portaal kunt u uw gewenste voertuig selecteren, inclusief extra opties. De huurauto wordt dus op maat gemaakt voor uw individuele behoeften. Kies onder andere uit deze voertuigmodellen:

 • kleine auto's
 • minibus
 • SUV
 • vervoerders
Driveboo Tip:

Als u een volledige verzekering zonder eigen risico afsluit, reist u tijdens uw vakantie altijd zonder stress. Ook in geval van schade ontstaan er geen verdere kosten.

U kunt deze opties voor uw autohuur in de Faeröer kiezen voor de volgende mogelijkheden

Zodat uw huurauto volledig is aangepast aan uw wensen en behoeften, kunt u uw voorkeuren instellen op onze portal MietwagenCheck via het zoekmasker. In de volgende tabel vindt u een overzicht van de mogelijke categorieën en opties:

Categorie Opties voor de
uitrustingskenmerken vierwielaandrijving, automatisch, airconditioning
verzekeringsuitkering Volledig uitgebreide verzekering zonder eigen risico, bescherming van de onderzijde, glas- en bandverzekering
Andere Eenrichtingsverhuur, extra bestuurder, eerlijke brandstofregeling (vol/vol)

Waar moet ik op letten bij het huren van een auto op de Faeröer?

Op weg naar de Faeröer

Op weg naar de Faeröer

 • Op de Faeröer is er legaal verkeer.
 • Overdag moet het dimlicht ingeschakeld zijn.
 • Gordels moeten op alle zitplaatsen worden bevestigd.
 • De maximumsnelheid is 50 km/u in stedelijke gebieden en 80 km/u buiten de bebouwde kom. Er zijn hoge boetes voor het te snel rijden met de huurauto.
 • De alcohollimiet is 0,5 promille.
 • Kijk altijd uit voor schapen op de weg.

Hoogtepunten van de Faeröer

De hoofdstad Tórshavn

Kleurrijke huizen in Tórshavn, Faeröer-eilanden

Kleurrijke huizen in Tórshavn, Faeröer-eilanden

Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer en ligt aan de oostkust. Parkeer uw huurauto en ontdek de hoofdstad Tórshavn te voet. Het is het economische en politieke centrum van het land. Vroeger werd Tórshavn ook wel de "kleinste hoofdstad van de wereld" genoemd. Slenter door de vele smalle straatjes van de oude stad en dompel u onder in de levendige en uitbundige sfeer van het culturele leven.

Slættaratindur

Slættaratindur is de hoogste berg van de Faeröer en betekent "vlakke top". Laat uw huurauto achter en maak een onvergetelijke wandeling. De berg ligt in het noorden van het op een na grootste eiland van de Faeröer, op Eysturoy. Vanaf de top kunt u op een heldere dag alle 18 eilanden van de Faeröer zien. Dit uitzicht laat u gegarandeerd sprakeloos achter.

Verdere hoogtepunten

Wilt u meer bezienswaardigheden in de Faeröer zien? Rijd dan met de huurauto naar deze hoogtepunten:

 • mykines
 • Sørvágsvatn
 • Nólsoy
 • Lítla Dímun...

Verheug u op de ongerepte natuur op de Faeröer-eilanden

Landschap op de Faeröer

Landschap op de Faeröer

Zoete papegaaiduikers op de Faeröer eilanden

Bekijk zoete papegaaiduikers

Verheug u op een geweldige en unieke natuur op de Faeröer. De archipel schijnt met adembenemende watervallen, waarvan sommige direct in zee vallen. U vindt er ook een opvallende vegetatie van kleurrijke bloesems, mossen en paddenstoelen. Op je avontuurlijke reis kom je waarschijnlijk een aantal papegaaiduikers tegen. De papegaaiduikers broeden op de Faeröer.

De beste tijd om naar de Faeröer te reizen

Kalender

Wanneer is de beste tijd om naar de Faeröer te reizen?

De Faeröer bevinden zich tussen IJsland en Schotland in de Noord-Atlantische Oceaan. De winters zijn zacht, de zomers vaak regenachtig en winderig. Het wordt dus nooit erg warm op de Faeröer. In principe kunt u natuurlijk het hele jaar door naar de Faeröer reizen. De optimale tijd is echter van mei tot september. In deze maanden heeft het relatief weinig regenachtige dagen en zijn de temperaturen hoger.

Maar neem altijd warme kleding en vooral bescherming tegen de regen mee, zodat u ongestoord van het dromerige landschap op de Faeröer kunt genieten.