Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Auto huren in Dubrovnik Airport

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

Je kunt elke boeking bij ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huurperiode.

Om te annuleren, laat je dit gewoon binnen onze openingstijden aan ons serviceteam weten.

Jana: “Vond de perfecte auto voor mijn reis zonder problemen.”

1 van 145 beoordelingen voor de Dubrovnik Airport
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Dubrovnik Airport

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Dubrovnik Airport bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 8 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
4 Dagen van 08.05 - 12.05.2024
Voorbeeld auto
vanaf 8 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Opel Corsa
4 Dagen van 08.05 - 12.05.2024
Voorbeeld auto
vanaf 12 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
4 Dagen van 08.05 - 12.05.2024
Voorbeeld auto

Dubrovnik Luchthaven Autoverhuur DBV

Uitzicht op Dubrovnik

Dubrovnik ligt op het zuidelijkste puntje van de Adriatische kust van Kroatië. Deze middeleeuwse stad met haar historische centrum is ongetwijfeld de beroemdste bestemming in Kroatië wereldwijd en een van de beroemdste in het Middellandse-Zeegebied. Daarom is Dubrovnik het ideale vertrekpunt om deze regio met een huurauto te verkennen. Vliegt u naar Dubrovnik Airport DBV en wilt u Dubrovnik en omgeving op eigen gelegenheid met een huurauto verkennen? Dan is het zinvol om direct op de luchthaven van Dubrovnik een auto te huren. Vergelijk de prijzen van huurauto's in Dubrovnik Luchthaven met MietwagenCheck en boek uw huurauto in een oogwenk online. Geniet van de voordelen van een uitgebreide service en een uitstekend advies.

Waar kan ik mijn huurauto van Dubrovnik Luchthaven ophalen?

Dubrovnik Luchthaven

Ondanks het relatief hoge aantal passagiers van ongeveer 2 miljoen per jaar is de luchthaven van Dubrovnik goed beheersbaar. U bereikt uw autoverhuurstation nadat u door de paspoortcontrole bent gegaan en naar het gebouw tegenover de aankomsthal bent gegaan, waar de autoverhuurbedrijven zijn gevestigd. Het is iets verder naar de parkeerplaats voor uw huurauto, die zich aan het einde van de terminal bevindt.

Excursies met een huurauto in het voor- of najaar in de omgeving van DubrovnikMenu-Invoer

Dubrovnik strand

Op het voor de kust gelegen eiland Lopud en in de voorstad Ploče staan ruïnes van de lazaretten, hier lazareti genoemd, waar reizigers die vanaf 1377 voor het eerst in Europa aankwamen 30, en later 40, dagen in quarantaine werden gehouden als preventieve bescherming van de stad tegen de pest. Het oudste arboretum ter wereld, Arboretum Trsteno, werd rond 1492 opgericht en ligt in de buurt van de stad Dubrovnik.
De vesting Lovrijenac ligt ten westen van de oude stad op een 37 meter hoge rots. De inscriptie op het fort "Non bene pro toto libertas venditur auro" betekent in het Duits "Vrijheid wordt niet verkocht voor al het goud in de wereld". In 1301 werd het voor het eerst in een officieel document vermeld.
Het eiland Lokrum werd voor het eerst vermeld in 1023 als de plaats van een abdij en een benedictijnenklooster. In 1839 kocht aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk het eiland en bouwde er een zomerhuis. De planten in de tuin komen voornamelijk uit Australië en Zuid-Amerika. In 1963 werd het eiland uitgeroepen tot natuurreservaat en in 1976 tot speciaal bosreservaat. Het meer Mrtvo More staat in directe verbinding met de open zee.

Autoverhuur op Dubrovnik Luchthaven

Als u belang hecht aan het serviceaanbod van een wereldwijd opererend autover huurbedrijf, vindt u op Dubrovnik Airport natuurlijk de meest gangbare autoverhuurbedrijven.

Baai in Dubrovnik

Hieronder hebben wij een korte opsomming gegeven van enkele autoverhuurbedrijven die op de luchthaven vertegenwoordigd zijn:

  • Avis
  • Begroting
  • Hertz
  • Internationaal
  • Dollar
  • Thrifty
  • Sixt

Huur een auto en tank bij op de luchthaven van Dubrovnik

Hebt u een huurauto gekozen met een eerlijke tankregeling en moet u die met een volle tank terugbrengen? Dan vindt u op de aanvoerweg naar de luchthaven een benzinestationINA , dat dagelijks van 06.00 tot 22. 00 uur geopend is. Het dichtstbijzijnde benzinestation is in de stad Dubrovnik zelf.

Trappen in Dubrovnik
Baai in Dubrovnik

Waar kan ik het beste een huurauto in Dubrovnik vinden?

De meeste reizigers komen met het vliegtuig naar Dubrovnik (DBV), dus u kunt direct op de luchthaven een auto huren. Maar aangezien de concurrentie hier het grootst is in de kleinste ruimte, zullen ook de aanbiedingen overvloedig zijn. Dus hier zijn meestal de kansen zeer goed om een goedkope aanbieding te krijgen. Bovendien heeft u op de luchthaven meestal betere (langere) openingstijden en een grotere kans op de beschikbaarheid van speciale voertuigen zoals cabrio's, sportauto's of SUV's.

Uitzicht op Dubrovnik

De vliegtijd vanuit Duitsland is ongeveer 2 uur. De luchthaven van Dubrovnik (DBV) ligt op ongeveer 20 km van de oude stad.
Let op: behalve voor Croatia Airlines zijn de meeste vluchtverbindingen alleen beschikbaar tijdens het hoogseizoen. Er rijden regelmatig snelbussen van de luchthaven naar de stad. De reis duurt ongeveer 30 minuten en de ritprijs is 35 HRK. Het vertrek van de bussen vanaf de luchthaven is afhankelijk van de landingstijden. Er is genoeg tijd om uw bagage op te halen. Vanuit Dubrovnik vertrekken de bussen 2 uur (internationale vluchten) of 1,5 uur (binnenlandse vluchten) voor de respectievelijke vertrektijd.

Parkeren in Dubrovnik met de huurauto

Oude binnenstad Dubrovnik

Met de auto naar Dubrovnik komen is zeer aan te bevelen in verband met de reisroute langs de kust, maar u moet er rekening mee houden dat er een extreem tekort aan parkeerplaatsen is, vooral in het hoogseizoen.
Als u met uw eigen auto aankomt en deze langer dan een paar uur wilt parkeren, kunt u dat doen in de (waarschijnlijk enige) grote parkeergarage in de buurt van de oude stad, namelijk in Zagrebačka ulica. Maar pas op, hier schuilt de afzetterij: er zijn dag- en weekprijzen, die aanzienlijk goedkoper zijn dan het kaartje dat per uur wordt aangerekend. Maar je mag niet de parkeergarage inrijden en bij de ingang een kaartje nemen, maar je moet een prepaid kaartje kopen. Ook moet er 15 minuten zitten tussen het kopen van het kaartje en het binnenrijden van de parkeerplaats (vanaf augustus 2013). Het normale uurtarief is €2,60 (ca. 20 HRK), dus voor 23 uur parkeren betaal je meer dan €60 (dagkaart €29,00)!

Algemene verkeersinformatie voor Kroatië

De verkeersregels en -tekens in Kroatië zijn over het algemeen dezelfde als in andere Europese landen of Duitsland. Er zijn echter enkele afwijkingen: in Kroatië is het bijvoorbeeld verplicht om gedurende een bepaalde periode met de lichten aan te rijden. Vanaf de laatste zondag van oktober tot de laatste zondag van maart van het daaropvolgende jaar, d.w.z. tijdens de winterperiode, moeten in Kroatië dimlichten worden gebruikt. Alle personen in een voertuig moeten goed zichtbare vesten hebben! Bovendien is het verplicht een verbanddoos, een gevarendriehoek en een reserveset lichten mee te nemen.

Dubrovnik van bovenaf in de avond

De volgende snelheidsbeperkingen zijn eveneens van toepassing:

  • Plaatselijk gebied: 50 km/u
  • Landwegen: 90 km/u
  • Motor-snelwegen*: 100km/h
  • Snelweg: 130 km/u

Autosnelwegen zijn wegen met twee of meer rijstroken en hebben door hun constructie gescheiden rijstroken in de rijrichting.

Autoverhuur Dubrovnik: Waarom zou ik Dubrovnik bezoeken?

Dubrovnik heeft een haven, talrijke musea, een universiteit en is tevens de hoofdstad van de regio Dubrovnik-Neretva. De bevolking telt ongeveer 44.000 inwoners en de opname op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO in 1979 onderstreept het unieke karakter ervan en maakt het tot een must voor elke reiziger die in cultuur geïnteresseerd is. De historische stadsmuren werden gebouwd in de 13e en 16e eeuw, en de vestingtoren, Bokra, is een wereldberoemd symbool van Dubrovnik geworden. Wandelend langs deze imposante muren kunt u de stad op een onvergelijkbare manier leren kennen. Talrijke middeleeuwse kloosters, kerken en paleizen wachten erop verkend te worden. Deze schilderachtig gelegen stad bekoort niet alleen met haar culturele aanbod en middeleeuwse flair, maar is ook bij uitstek geschikt voor strand- en badvakanties.

Steeg in Dubrovnik
Baai in Dubrovnik
Maand Jan Feb Mar Apr Mei Jun Juli Aug. Sep Okt Nov. Dec Ø
Max. Temp (in °C) 12 13 14 17 21 25 29 27 25 20 17 14 19
Min. temp (in °C) 6 6 8 12 14 18 22 21 18 14 10 8 13
Zonuren per dag 4 6 5 6 9 10 12 11 9 6 4 3 7
Regenachtige dagen 13 13 11 10 10 6 4 3 7 11 16 15 9
Watertemperatuur. (in °C) 13 12 13 14 18 21 23 23 21 21 18 16 17

Huurauto op de luchthaven van Dubrovnik - Parel van de Adriatische Zee

Oude binnenstad Dubrovnik

Wil je het originele Kroatië leren kennen? Waarom laat u de zon en het zand dan niet een dagje achter u en rijdt u met uw huurauto langs de schilderachtige Kroatische kust naar de meest afgelegen plekjes waar u kunt genieten van de ware gastvrijheid van de Kroaten. Een heel bijzonder uitstapje is het kleine dorpje Molunat, vlakbij de grens met Montenegro, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op de glinsterende groene zee. Maar ook het gerestaureerde kasteelcomplex Sokol Grad in Dunave is een uitstapje waard vanwege het lieflijke landschap, dat bijna aan Toscane doet denken.
Ten noorden van Dubrovnik kunt u daarentegen een bezoek brengen aan Le mura di Ston, een ongeveer 5 km lange muur met 40 wachttorens tussen de steden Maliston en Velikiston, die ooit werd gebouwd ter bescherming van de zoutmijnen die werden gebruikt voor de zoutproductie, en een mooi maritiem museum in Orebić, vanwaar u uw huurauto kunt nemen naar het voor de kust gelegen eiland Korčula om uw reis daar voort te zetten.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat