Huurauto Chemnitz

Huurauto Chemnitz vanaf 20 € per dag

Teruggave op een andere locatie
7
Tage
Huurauto Alamo Huurauto Europcar Huurauto TUI Huurauto Hertz Huurauto Enterprise Huurauto Rentalcars.com
Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat

Actuele aanbiedingen Chemnitz

Kleine auto
Kleine auto
bijv. Toyota Aygo of gelijkwaardig
Toyota Aygo
vanaf 20 €/dag
Kleine auto
 • Boekbaar zonder borg
TOYOTA AYGO
vanaf 20 €/dag
Kleine auto
 • Zonder creditcard te boeken
TOYOTA AYGO
vanaf 20 €/dag
Kleine auto
 • Zonder zorgen-pakket
Fiat 500
vanaf 24 €/dag
Compactklasse
Compactklasse
bijv. Ford Focus of gelijkwaardig
Ford Focus
vanaf 22 €/dag
Compactklasse
 • Boekbaar zonder borg
VOLKSWAGEN GOLF
vanaf 24 €/dag
Compactklasse
 • Zonder creditcard te boeken
VOLKSWAGEN GOLF
vanaf 24 €/dag
Compactklasse
 • Zonder zorgen-pakket
Opel Astra
vanaf 28 €/dag
Andere auto-categorieën
Middenklasse
bijv. Skoda Superb of gelijkwaardig
Skoda Superb
vanaf 25 €/dag
Minibus
bijv. Seat Leon sw of gelijkwaardig
Seat Leon sw
vanaf 24 €/dag
7-zitplaatsen
bijv. Ford Galaxy of gelijkwaardig
Ford Galaxy
vanaf 39 €/dag
9-zitplaatsen
bijv. FORD TOURNEO of gelijkwaardig
FORD TOURNEO
vanaf 57 €/dag
SUV
bijv. Seat Arona of gelijkwaardig
Seat Arona
vanaf 24 €/dag
Premium klasse
bijv. BMW 1 Series of gelijkwaardig
BMW 1 Series
vanaf 29 €/dag
Vrachtwagen
bijv. GR.5 IVECO 70C17 KOFFER of gelijkwaardig
GR.5 IVECO 70C17 KOFFER
vanaf 68 €/dag
Van
bijv. GR.0 VW CADDY of gelijkwaardig
GR.0 VW CADDY
vanaf 34 €/dag
Test winnaar
Service die overtuigd
Méér dan 34.000 tevreden klanten
4,5 / 5
Gratis annuleren
Nu ook telefonisch boeken!
020 708 2895
Morgen: 10:00 - 14:00 uur
Lokaal tarief, mobiele telefoon tarieven variëren

Reis naar Chemnitz met een huurauto goedkoop en comfortabel

Luchtfoto Chemnitz

Ontdek het pittoreske Chemnitz op een flexibele manier

Vakanties in Duitsland zijn bijzonder populair in 2020. Of het nu gaat om een vakantie, een zakelijke bijeenkomst of een dagtocht: een bezoek aan Chemnitz is de moeite waard. In de afgelopen jaren is het getransformeerd tot een moderne en aantrekkelijke stad en biedt het de bezoekers een gevarieerd verblijf. Chemnitz, dat in het zuidwesten van Saksen ligt, wordt nog steeds beschouwd als een geheime tip. Huur een auto voor een redelijke prijs en maak persoonlijk kennis met de op twee na grootste stad van de Vrijstaat. In onze prijsvergelijking vindt u vele aantrekkelijke aanbiedingen voor huurauto's van allerlei aard. Het maakt niet uit of u een kleine auto wilt huren voor een lage prijs of wilt genieten van het weekend in een cabriolet. Ze zijn goedkoop en laten u toe uw verblijf flexibel te plannen. Chemnitz heeft geen eigen vliegveld, maar het vliegveld van Dresden ligt slechts op ongeveer 85 kilometer afstand. U kunt uw huurauto daar ophalen bij het autoverhuurbedrijf en ongeveer een uur naar Chemnitz rijden. U kunt uw auto ook direct in de stad huren.

Ontdek Chemnitz en omgeving met een huurauto

Karlmarx Monument

Bezoek het Karlmarx Monument met een huurauto

Chemnitz werd tussen 1953 en 1990 Karl-Marx-Stadt genoemd. Zelfs vandaag de dag wordt het grote monument met het hoofd van de beroemde filosoof nog steeds beschouwd als het herkenningspunt van de stad. Breng een bezoek aan het beeld, dat meer dan zeven meter hoog is. Niet ver weg is de markt, die u in een paar minuten met de huurauto kunt bereiken. Parkeer uw auto en wandel over de historische kasseistraat. Het plein, waar regelmatig markten worden gehouden, wordt onder andere omzoomd door het oude en nieuwe stadhuis en het barokke Siegertschen Haus. Moderne winkelcentra, talrijke restaurants en bars bevinden zich in de directe omgeving. Als je zin hebt in een reis terug naar de Middeleeuwen, pak dan je auto en rij naar de Rode Toren, een van de oudste bewaard gebleven gebouwen van de stad. Ook een bezoek waard is de laatgotische kasteelkerk met zijn elf meter hoge en rijkelijk versierde noordportaal. Het grenst aan een park dat de kasteelvijver met het kasteelvijvereiland herbergt. In de zomer kun je op het water gaan roeien. In de winter vriest de grote vijver vaak over en nodigt uit om te gaan schaatsen. De Saksische stad heeft ook een van de grootste bewaard gebleven wijken in Wilhelmijnse stijl in Europa, Kaßberg, waar u met uw huurauto doorheen kunt rijden. Buiten Chemnitz trekken het jachtslot Augustusburg en de uit de Renaissance stammende waterburcht Klaffenbach jaarlijks veel bezoekers. Het kasteel Rabenstein, het kleinste kasteel van Saksen, aan de rand van Chemnitz is ook een populaire bestemming. Vanuit Chemnitz kunt u in korte tijd vele andere bestemmingen bereiken. Zo kunt u Dresden met een huurauto binnen een uur vanuit Chemnitz bereiken. Een andere leuke bestemming van Chemnitz is de bruisende stad Leipzig.

Bezienswaardigheden in Chemnitz en omgeving in één oogopslag:

 • Chemnitz Valley Fietsroute
 • Wasserschloss Klaffenbach
 • Kasteelvijver
 • Bont Molenvijver
 • Schoorsteen van de warmtekrachtcentrale North Chemnitz

Cultuur en sport in Chemnitz

Chemnitz Theaterplein

Theaterplatz snel bereikbaar met de auto

Bezoekers die geïnteresseerd zijn in architectuur en cultuur moeten de Theaterplatz bezoeken. Hier bevindt zich het operagebouw, waar u een muziektheatervoorstelling, ballet of concert kunt bijwonen. Van buitenaf is het monumentale gebouw met zijn neobarokke gevel indrukwekkend. Daarnaast zijn de Sint-Pieterskerk, een hotel in Bauhaus-stijl en het Koning Albertmuseum gevestigd op de Theaterplatz. Als u een auto huurt, kunt u ook andere populaire musea zoals het Nationaal Archeologisch Museum, het Industriemuseum of de Kunstcollecties Chemnitz goedkoop en zonder omwegen bereiken. Voor sportliefhebbers is het interessant dat veel Olympische winnaars uit de stad komen. In het stadion aan de Gellertstraße kunt u ook de thuiswedstrijden van de voetbalclub Chemnitzer FC bezoeken en in de Richard-Hartmann-Halle thuiswedstrijden van het herenbasketbalteam NINERS Chemnitz.

Ontdek Chemnitz en omgeving gemakkelijk gemaakt

Kennel in Dresden

Kennel in Dresden snel bereikt

Chemnitz wordt gekenmerkt door de nabijheid van de natuur. In het uitgestrekte stadsgebied liggen ontelbare groengebieden en parken verspreid, en er zijn ook veel groene recreatiegebieden. In de buurt van het stadscentrum is er bijvoorbeeld het Küchwaldpark met talrijke groenvoorzieningen, speeltuinen en het kosmonautencentrum Sigmund Jähn. Er is ook een parktrein die loopt van maart tot oktober. Voor dieren- en natuurliefhebbers is een bezoek aan de dierentuin van Chemnitz en de Botanische Tuin de moeite waard. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Versteende Woud. De fossielen zijn te zien in het Natuurhistorisch Museum in het "Kulturkaufhaus" DAStietz. Met de auto bereikt u in een mum van tijd het natuurreservaat rond de Eibsee en de beschermde landschapsgebieden Chemnitztal, Rabensteiner Wald en Sternmühlental. In het zuiden grenst Chemnitz direct aan het Erzgebirge. Daarom zijn dagtochten met een huurauto naar het bergachtige gebied aan de grens met Tsjechië bijzonder de moeite waard.

Afstanden tot bijzonder bezienswaardige plaatsen in de buurt van Chemnitz:

Bestemming van de excursie Duur van Chemnitz Kilometer van Chemnitz
Dresden 1:03 h 78 kilometer
Leipzig 0:59 h 85 kilometer
Erzgebirge 0:49 h 35 kilometer
Saksisch Zwitserland 1:09 h 82 kilometer

Dingen die u moet weten over uw huurauto

Kies de juiste verzekering

Kies de juiste verzekering

Bescherm uzelf met de juiste verzekering

Zorg ervoor dat u een aansprakelijkheidsverzekering voor de huurauto afsluit, die een voldoende hoge dekking van ten minste een miljoen euro omvat. Het autoverhuurbedrijf heeft vaak extra aanbiedingen voor verzekeringen. Het is het beste om vooraf te controleren of deze echt nodig zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een verzekering afsluiten tegen diefstal of schade aan banden, glas en onderzijde. Een volledig omniumverzekering zonder eigen risico is zinvol en goedkoop.

De aanbetaling wordt eenvoudigweg uitgelegd

Een borg geeft de verhuurder zekerheid. Bij het huren betaalt u ofwel een borg in contanten ofwel met een creditcard. Het bedrag van de borg varieert van autoverhuurbedrijf tot autoverhuurbedrijf. Vergelijk daarom alle aanbiedingen op onze website en kies de beste optie.

Boek een huurauto bij de eenrichtingsverhuur

Als u een rondrit of roadtrip wilt maken, is het vaak de moeite waard om een eenrichtingsauto te huren. Je haalt de huurauto op de ene locatie op en brengt hem terug op een andere locatie. Binnen Duitsland is eenrichtingsverhuur geen probleem. Zoek eerst uit of er voor de auto van uw keuze een vergoeding voor eenrichtingsverhuur in rekening wordt gebracht. Vanuit Chemnitz kunt u bijvoorbeeld snel naar Dresden en Leipzig. Leer gewoon de verschillende facetten van de Vrijstaat Saksen comfortabel en goedkoop kennen. Metropolen als München, Berlijn of Hamburg zijn ook gemakkelijk te bereiken met een huurauto. Als u de grens wilt oversteken en bijvoorbeeld naar Tsjechië of Polen wilt rijden, moet u uw reis van tevoren registreren. Ons serviceteam adviseert u graag als u vragen heeft.

Extra bestuurders voor nog meer rijplezier

Als er meer dan één persoon de huurauto moet besturen, registreer dan een extra bestuurder bij het autoverhuurbedrijf. Bij veel van onze partners is de extra chauffeur al inbegrepen. Voordat u een beslissing neemt over een van onze aanbiedingen, dient u te weten te komen of de betreffende aanbieder een minimumleeftijd heeft voor extra bestuurders.

Uw voordelen met Driveboo

 • Auto's huren vanaf 18 en voor jonge bestuurders jonger dan 21 respectievelijk 25 jaar
 • Gratis annuleren tot 24 uur voor aanvang van de huur
 • Autoverhuur zonder aanbetaling, creditcard en eigen risico
 • Geen verborgen kosten door transparant kostenoverzicht
 • Aanbiedingen voor goedkope huurauto's en leuke promoties
 • Talrijke klantrecensies en onafhankelijke aanbevelingen
 • Express Service en lange termijn verhuur
 • Goedkoop busjes huren
 • Grote keuze aan uitrusting, ophaallocaties, verzekeringen en aanvullende diensten
 • Prijsvergelijking van alle belangrijke autoverhuur aanbieders