Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Santa Cruz de Tenerife

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Rebekka: “Zeer duidelijke website. Snel en veilig boeken. Graag weer.”

1 van 20 beoordelingen voor Santa Cruz de Tenerife
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Santa Cruz de Tenerife

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Santa Cruz de Tenerife bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 33 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Opel Corsa
7 Dagen van 17.04 - 24.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 36 € per dag
Compactklasse

De meest geboekte huurauto

bijv. Opel Astra
7 Dagen van 17.04 - 24.04.2024
Voorbeeld auto
vanaf 31 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
7 Dagen van 17.04 - 24.04.2024
Voorbeeld auto

Ontdek Santa Cruz met een huurauto

uitzicht op santa cruz tenerife

Als hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz het ideale uitgangspunt om dit unieke eiland met een huurauto te verkennen. Met MietwagenCheck kunt u het aanbod van autoverhuurbedrijven in Santa Cruz vergelijken en online een huurauto voor Santa Cruz boeken. Santa Cruz is de hoofdstad van de gelijknamige provincie op het eiland Tenerife op de Spaanse Canarische Eilanden. De stad ligt in het noordoosten van Tenerife en heeft ongeveer 200.000 inwoners. De stad wordt vooral gekenmerkt door de haven, die een van de grootste Spaanse zeehavens in de Atlantische Oceaan is.

Excursies in het voorjaar met een huurauto op TenerifeMenu-Entry

Botanische tuin in Santa Cruz

De Botanische Tuinen van Puerto de la Cruz, met zijn grote wurgvijg, is spectaculair en zeker een bezoek waard. Oorspronkelijk opgericht om planten uit de Nieuwe Wereld mee te nemen op weg naar het vasteland van Spanje, hebben ze een enorme selectie van fascinerende exotische bomen en struiken. Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in planten, is het een heerlijke plek om te dwalen en te ontspannen. Loro Parque Zoo ligt net buiten de noordelijke stad Puerto de la Cruz. Het is een groot dierenpark en tevens een stichting voor dierenwelzijn. Genoemd naar de papegaaien die het park begonnen zijn, zijn er nu ook pinguïns, dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen en vele andere dieren. De piramides van Guimar, een fascinerende site die wetenschappers nog steeds in de war brengt.

Autoverhuur in Santa CruzMenu-Entry

Park in Santa Cruz Tenerife

In Santa Cruz, Tenerife, kunt u uw huurauto zowel in het centrum van de stad als op het vliegveld ophalen bij het autoverhuurbedrijf. Let op: er zijn twee vliegvelden in Tenerife, Tenerife Noord en Tenerife Zuid. Tenerife Noord TFN wordt momenteel niet rechtstreeks vanuit Duitstalige landen bediend. Het ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van Santa Cruz en bedient vandaag de dag vooral het verkeer naar het Spaanse vasteland en de andere Canarische Eilanden. De reis van Duitsland naar Santa Cruz of Tenerife gaat daarom meestal met het vliegtuig naar Tenerife South Airport TFS. Tenerife Zuid TFS is de nieuwere en grotere van de twee luchthavens op het eiland. Regelmatige bussen verbinden de luchthaven met de eilandmetropool Santa Cruz de Tenerife in het noorden, dat op ongeveer 50 km afstand ligt, en er is een directe expresverbinding via de zuidelijke snelweg.

Het verkeer op de weg in Tenerife en Santa Cruz

Uitzicht vanuit Santa Cruz Tenerife

Om de echt mooie plaatsen en stranden van het eiland te bereiken, is het raadzaam om een huurauto te nemen. Het wegennet is nu in een goede tot zeer goede staat. Alle belangrijke verbindingswegen zijn in de afgelopen 10 jaar opgewaardeerd en vernieuwd. Daarnaast zijn de snelwegen en de kustweg die het noorden met het zuiden verbindt gratis. De wegen in de bergen zijn soms erg smal en kronkelig. Hier heeft men echter niet de grote rijtuigen voor zich. Maar alle wegen naar de Teide zijn zeer goed ontwikkeld. Zo kan het eiland ook uitstekend worden verkend ver weg van de toeristische centra door het huren van een auto. Aanbevelingen van de respectievelijke autoverhuurbedrijven voor individuele rondreizen helpen bij de voorbereiding van de reis.

Algemene informatie over autoverhuur in Spanje

Strand in Santa Cruz Tenerife

In veel Spaanse vakantieregio's, zoals de Canarische Eilanden, zijn huurauto's zeer goedkoop. De reden hiervoor is de sterke concurrentie van de dealers. Zo kan eigenlijk iedere vakantieganger zich een huurauto veroorloven. Als u de auto voor langere tijd wilt reserveren of als u bepaalde speciale wensen heeft zoals een kinderzitje, is het raadzaam om de huurauto vooraf via internet te boeken.

Autoverhuurbedrijven en de huurvoorwaarden in Santa Cruz

Strand met boten in Santa Cruz Tenerife

De huurcontracten voorzien meestal in all-inclusive prijzen inclusief onbeperkt aantal kilometers. Na een wetswijziging is de aansprakelijkheidsverzekering met onbeperkte dekking ook in Spanje van toepassing. Een aanvullende verzekering door de zogenaamde Mallorca-polis is daarom grotendeels overbodig. De meeste autoverhuurbedrijven in Spanje eisen dat de bestuurder minstens 21 jaar oud is en minstens één jaar in het bezit is van een rijbewijs. In zuidelijke landen - dus ook in Spanje - geldt vaak de brandstofregeling "vol - leeg". Dit betekent dat de huurauto wordt overgenomen met een volle tank en kan worden ingeleverd met een lege tank.

Algemene verkeersinformatie voor Spanje

Uitzicht op zee vanuit Santa Cruz Tenerife

Voor degenen die het nog niet weten: de Canarische Eilanden behoren tot Spanje, daarom gelden daar dezelfde verkeersregels als op het Spaanse vasteland. De meeste verkeersregels in Spanje verschillen echter niet veel van die in de EU of de Duitstalige landen. Maar sommige regels zijn een beetje anders. Om nog maar te zwijgen van de discipline op de Spaanse wegen, die veel te wensen overlaat. De situatie is echter aan het verbeteren sinds de politie haar controles heeft aangescherpt. Verkeersovertreders worden met zware straffen bedreigd.

  • In de stad: 50 km/u
  • Buiten de stad: 100 km/u
  • Snelweg: 120 km/u

Alcohol achter het stuur van een huurauto op Tenerife

Santa Cruz Tenerife in het centrum van de stad

De alcohollimiet is 0,5 per mille in het bloed en 0,25 per mille in de adem. Voor beginnende bestuurders die minder dan twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs is de limiet 0,3 per mille in het bloed en 0,15 per mille in de adem. Wie na drugsgebruik achter het stuur kruipt en betrapt wordt, moet zware boetes verwachten, zoals in het geval van dronken rijden. Alleen al het opsporen van drugs in het lichaam is voldoende voor de bestraffing, dus er is geen limietregel.

Verdere verkeersregels op Tenerife met een huurauto

Spaans plein in Santa Cruz Tenerife

Natuurlijk moeten zowel de chauffeurs als alle passagiers op Tenerife hun veiligheidsgordel dragen. Alle kinderen kleiner dan 1,35 meter of jonger dan 12 jaar moeten in een speciaal kinderzitje reizen en achterin zitten als er plaats is. Mobiele telefoons mogen niet worden gebruikt tijdens het rijden, tenzij een vast handsfreesysteem wordt gebruikt om te bellen. Gedimde koplampen zijn overdag niet verplicht voor auto's. Het wordt echter steeds vaker aanbevolen door de Spaanse wegenautoriteiten, vooral op landwegen, bewolkte dagen en in de donkere maanden van het jaar. Vakantiegangers uit EU-landen kunnen zonder problemen met hun lokale rijbewijs in Spanje rijden.

auto huren en parkeren in Santa Cruz

Kleur Dat betekent
Geel Geen parkeergelegenheid
Blauw Betaald parkeren
Groen Bewoners parkeren
Gezicht op Santa Cruz Tenerife
Spaans plein in Santa Cruz Tenerife
Uitzicht op zee vanuit Santa Cruz Tenerife

Het parkeren wordt geregeld door geen parkeergelegenheid en geen stoptekens. Daarnaast zijn er soms gele lijnen aan de rand van de weg, die ook een parkeerverbod aangeven. Blauwe lijnen betekenen dat u parkeergeld moet betalen bij een ticketautomaat. Met een groene markering bedoelen we het parkeren van de bewoners, maar daar kun je ook vaak op bepaalde tijden met een betaald parkeerkaartje parkeren. Houd er rekening mee dat in geval van een overtreding de parkeerklauwen aan het voertuig worden bevestigd en dat het voertuig in ernstige gevallen wordt weggesleept!

Tevredenheid over MietwagenCheck
50843 Recensies

4.8/5

20 Ervaringen van onze klanten in Santa Cruz de Tenerife

Beoordeling van Linus H.

“De auto was erg schoon. Geen gebreken.”

Beoordeling van Nathalie M.

“Ik zou zo weer een auto huren....”

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat