Gratis annuleren
Gratis annuleren
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Auto huren in Linz

  • Geavanceerd zoeken

Gratis annuleren

Tot 24 uur voor het begin van de huurperiode.
Lees meer
Aanwijzing
Boek op tijd zonder risico

U kunt elke reservering via ons kosteloos annuleren tot 24 uur voor verhuur.

Om te annuleren, laat het onze service team weten binnen onze openingsuren.

Markus: “De volgende keer boek ik weer bij jullie. Super!”

1 van 145 beoordelingen voor Linz
Aanwijzing
50846 Beoordelingen

Tevredenheid over MietwagenCheck: 4,8/5

Alle beoordelingen op MietwagenCheck zijn afkomstig van onze klanten die via ons platform geboekt hebben.

Auto huren in Linz

Bespaar dankzij prijsvergelijking

Hertz Enterprise Huurauto Sunny Cars Rentalcars FTI AutoEurope DerTour National AutoEscape Sixt Interrent Holidayautos Budget Argus Carhire en nog veel meer...
Meer dan 50 Autoverhuurders met meer dan 140.000 autoverhuur locaties wereldwijd.

In Linz bevelen wij de volgende autohuur aanbiedingen aan

vanaf 68 € per dag
Basis-pakket

Goede aanbiedingen voor een klein budget

Kleinste auto
bijv. Fiat 500
5 Dagen van 08.05 - 13.05.2024
Voorbeeld auto
vanaf 72 € per dag
Kleine auto

Klein, wendbaar en zuinig - meer is niet nodig!

bijv. Seat Ibiza
5 Dagen van 08.05 - 13.05.2024
Voorbeeld auto
vanaf 70 € per dag
Zonder zorgen-pakket

Zo kan niets misgaan - zorgeloos en alles inclusief!

Kleinste auto
bijv. Ford Ka
5 Dagen van 08.05 - 13.05.2024
Voorbeeld auto

Boek een huurauto in Linz en ontdek Oostenrijk.

Gezicht op Linz en de Donau

Ontdek het prachtige Linz met een huurauto

Oostenrijk is een fascinerende vakantiebestemming, vooral in de herfst en winter. Skivakanties zijn bijzonder populair in dit land. Oostenrijk heeft echter ook een verscheidenheid aan mooie steden te bieden. Een van hen bevindt zich in de regio Opper-Oostenrijk en heet Linz. Om de op twee na grootste stad van Oostenrijk in detail te verkennen, is het raadzaam om een goedkope auto te huren in Linz. Om uw beste aanbod te vinden, kunt u het beste onze prijsvergelijking gebruiken. Extra verzekeringen of nuttige extra's kunnen ook gemakkelijk worden geïntegreerd in uw boeking.

Op een flexibele manier rondreizen in de regio Opper-Oostenrijk en Linz

Rijden naar alle bezienswaardigheden van Linz

Reis naar alle bezienswaardigheden van Linz

Als hoofdstad van de provincie Opper-Oostenrijk en de derde grootste stad van Oostenrijk heeft Linz zijn bezoekers veel te bieden. U kunt het beste een auto huren via Mietwagen-Check.de om de Oostenrijkse stad op uw gemak te verkennen. Met een huurauto bent u flexibel en goedkoop in Linz en verplaatst u zich onafhankelijk van het openbaar vervoer. Zo kunt u met een huurauto de vele historische bezienswaardigheden van Linz bezoeken. Rijd langs de oevers van de Donau of maak een uitstapje naar de nabijgelegen Alpen. Gebruik onze transparante prijsvergelijking om aantrekkelijke aanbiedingen te vinden voor alleenreizenden, koppels of groepen. Boek uw gewenste auto van tevoren. Op deze manier bespaart u geld en kunt u de auto direct na aankomst ophalen om uw vakantie te beginnen.

Autohuur in Linz en op de luchthaven

Aankomst op de luchthaven van Linz-Hörsching (LNZ)

Ophalen direct na aankomst op de luchthaven

U kunt ervoor kiezen om uw huurauto op te halen bij verschillende autoverhuurbedrijven in Linz en omgeving. U kunt ook autoverhuurbedrijven vinden op de luchthaven waar u uw auto kunt huren. Wie met het vliegtuig aankomt, is dus niet afhankelijk van het openbaar vervoer, maar kan zelfstandig naar zijn bestemming rijden. In de stad zelf bevindt zich de luchthaven Linz-Hörsching (LNZ), die op ongeveer twaalf kilometer van het stadscentrum ligt. Als uw startluchthaven niet met deze is verbonden, kunt u op de grotere luchthaven van Wenen landen (VIE). Dit is ongeveer 200 kilometer verderop. Met een huurauto bent u dus ongeveer twee uur onderweg.

Afstanden van Linz met de huurauto

Bestemming Afstand tot Linz Benodigde tijd
Luchthaven Linz 12 km 18 min.
Salzburg 123 km 1 uur 14 min.
Weense luchthaven 210 km 2 uur 8 min.
Innsbruck 313 km 3 uur 16 min.

Met de huurauto naar de Pöstlingsberg

Naar Linz naar de Pöstlingsberg

Ontdek alle bezienswaardigheden zoals de Pöstlingsberg

Op de Pöstlingsberg torent de gelijknamige kerk hoog boven Linz uit. De bedevaartskerk met haar witte gevel in barokke stijl wordt beschouwd als een herkenningspunt van de stad. Het heeft een opvallende dubbele toren en is dus van ver zichtbaar. De berg, die op de linkeroever van de Donau ligt, heeft nog meer te bieden: Vanaf het uitkijkplatform op de top kunt u uw blik over de hele stad laten dwalen. De Linz Zoo ligt ook op de heuvel. Een van de andere populaire attracties van de Pöstlingberg is de Grottenbahn Linz. Dit is een rondreis door een fantastische sprookjeswereld die zowel jong als oud verrukt. U kunt uw huurauto het beste aan de voet van de berg parkeren en genieten van het uitzicht als u de Pöstlingbergbahn de berg op rijdt. De Pöstlingsberg is door zijn gevarieerde vrijetijdsbesteding een van de belangrijkste Linz-excursiebestemmingen en is in heel Oostenrijk bekend.

Alle hoogtepunten van Linz en omgeving binnen handbereik

Bezoek de Drievuldigheidskolom

In het midden van het hoofdplein van Linz rijst de 20 meter hoge Heilige Drievuldigheidskolom op, die in de 18e eeuw werd gemaakt. Het sierlijke monument is gemaakt van wit marmer en herinnert eraan dat de stad rampen als de pest heeft overleefd. Huur goedkoop een auto en bezoek de zuil en het levendige plein waar hij staat. Hier worden vaak straatmarkten en openbare evenementen gehouden. Daarnaast wordt het plein omlijst door bezienswaardige gebouwen, waaronder het oude stadhuis. Hier bevindt zich ook het Feichtingerhuis. Het herbergt een beiaard van 19 klokken die drie keer per dag luiden en waarvan de melodie meerdere keren per jaar verandert. Daarom kunt u, afhankelijk van het seizoen, kerstliederen of klassieke werken van Oostenrijkse componisten zoals Mozart of Haydn horen.

Huur een auto en rij naar kasteel Linz

Vlakbij de oude stad, direct aan de Donau, ligt het kasteel Linz op de Schlossberg. Het monumentale blokgebouw uit de 15e eeuw kunt u comfortabel en goedkoop bereiken met een huurauto. Vandaag de dag vindt u binnen het kasteelmuseum, waar u spannende feiten over natuur, cultuur en techniek in Opper-Oostenrijk kunt leren. Naast de permanente tentoonstelling zijn er speciale tentoonstellingen over diverse internationale onderwerpen die meerdere malen per jaar veranderen. U kunt dus bij elk bezoek iets nieuws beleven. Ook de historische poorten zoals de Friedrichstor en de Rudolfstor aan de buitenkant van het gebouw zijn het bekijken waard.

Wat zijn de verkeersregels in Oostenrijk?

Merk op dat u een vignet nodig heeft voor uw huurauto op de meeste snelwegen en autosnelwegen in Oostenrijk. U bevestigt gewoon de tolsticker aan de binnenkant van uw voorruit. Bovendien is het dragen van een veiligheidsgordel voor alle passagiers wettelijk verplicht en bedraagt de alcohollimiet in het bloed 0,5 promille.

Volledig omniumverzekering zonder eigen risico voor huurauto's in Linz

Veilig op de weg met de juiste verzekering

Veilig op de weg met de juiste verzekering

Wij raden u aan om een volledige omniumverzekering zonder eigen risico af te sluiten. Dit beschermt u tegen financiële claims. Krassen, ongevalschade en dergelijke worden gedekt door de volledig omniumverzekering zonder eigen risico, zodat er geen verdere kosten aan u worden toegevoegd. In principe zijn alle aanbiedingen op MietwagenCheck inclusief wettelijke aansprakelijkheid. Dit is het beste te kiezen met een hoge dekkingsgraad. Een groot aantal aanbiedingen omvat ook de hierboven genoemde volledige verzekering.

Borg voor de huurauto

Man die de huurauto inspecteert

De borg voor uw huurauto in Linz

Bij het huren van uw auto stort u de contractueel overeengekomen aanbetaling bij het autoverhuurbedrijf ter plaatse. Meestal wordt het bedrag van uw creditcard afgeschreven, soms is een contante betaling ook mogelijk. Een borg is een goede indicatie voor een gerenommeerd autoverhuurbedrijf.

Autohuur in Linz: Eenrichtingsverhuur en extra chauffeur

Profiteer van aanbiedingen voor eenrichtingsverhuur voor nog meer flexibiliteit. Deze maken het mogelijk om een individuele reis te maken, waarbij u het voertuig bij de ene huurauto ophaalt en bij de andere weer inlevert. Eenrichtingsverhuur is ideaal voor bijvoorbeeld een rondreis door Oostenrijk. Naast Linz kunt u ook steden als Wenen, Graz en Salzburg bezoeken. Of maak een roadtrip langs de Donau van Linz naar Wenen via Krems. U kunt ook uw huurauto op het vliegveld huren en in de stad inleveren.

Aanbiedingen voor extra bestuurders

U kunt een extra bestuurder voor uw huurauto registreren, zodat u om beurten kunt rijden. De extra bestuurder wordt gewoon ter plaatse geregistreerd wanneer u uw auto ophaalt. De verzekering geldt dan voor alle geregistreerde chauffeurs. Met behulp van de vergelijkingsfunctie op ons portaal vindt u veel aanbiedingen waarbij de extra bestuurder al in de totaalprijs is inbegrepen en u geen extra kosten hoeft te betalen. Heeft u nog vragen over autoverhuur in Linz? Neem dan gewoon contact op met ons serviceteam, dat u altijd graag helpt!

Verdere nuttige extra opties voor uw huurauto in Linz

  • eerlijke brandstofregeling (vol/vol)
  • alle kilometers vrij
  • zonder aftrekbaar
  • onmiddellijk beschikbaar

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Aanbevolen door Zoover Comodo Certificaat